Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (794. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16.459
Cevap
192
Favori
1.286.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 792793794795796
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barbarossa18

Iki hafta once greentech sormustum. Bir arkadasin bacanagi satiyo. Bu araca ne dersiniz?

Simdi araci almaya yakinim. Bi isadami kullanmis. Gurcistana gidip gelmis. Araba Samsun da. 2013 Elegance Cr 1.6 tdi Dsg greentech 124 bin km. Kum sarisi. Araci sirket uzerine almis. 3 tane kazasi var. yetkili serviste degismis. Kaput ve on tampon ile sol arka kapi. 1700 lira, 11 bin lira ve 3500 lira hasar kayitlari cikiyo. Hasarlar yetkili serviste kayitli yapilmis.

Araci denedim hosuma gitti ama hasar fiyatlari aklimi kurcaliyo. Ne dersiniz? Alsam tekrar satarken sorun yasar miyim? Alsam piyasasi ne eder? Goruslerinizi rica ediyorum. Araci esime almak istiyorum.

Neden kimse yardimci olmak icin bilgi paylasmiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Iki hafta once greentech sormustum. Bir arkadasin bacanagi satiyo. Bu araca ne dersiniz?

Simdi araci almaya yakinim. Bi isadami kullanmis. Gurcistana gidip gelmis. Araba Samsun da. 2013 Elegance Cr 1.6 tdi Dsg greentech 124 bin km. Kum sarisi. Araci sirket uzerine almis. 3 tane kazasi var. yetkili serviste degismis. Kaput ve on tampon ile sol arka kapi. 1700 lira, 11 bin lira ve 3500 lira hasar kayitlari cikiyo. Hasarlar yetkili serviste kayitli yapilmis.

Araci denedim hosuma gitti ama hasar fiyatlari aklimi kurcaliyo. Ne dersiniz? Alsam tekrar satarken sorun yasar miyim? Alsam piyasasi ne eder? Goruslerinizi rica ediyorum. Araci esime almak istiyorum.

özellikle kaputun değiştiği kazanın fotoğraflarını görmek lazım. ciddi bir kaza değilse aracın kullanırken de satarken de dorun çıkartacağını düşünmüyorum.

km'si biraz yüksek muadillerine göre. yılda 30 bin km yapmış binen kişi. klasik şirket aracı mantığında da kullanılmış mı bilemiyoruz. aracın kaç sürücüsü vardı, önüne gelen herkes kullandı mı yoksa gerçekten 1 kişi sürekli uzun yol mu yaptı bunları öğrenme şansınız varsa daha doğru bir değerlendirme yapılabilir.

bunun dışında ekspertizde araç motor vs olarak da temiz çıkarsa binilebilir hocam ama alıp 3 gün sonra satıp para kazanayım diyebileceğiniz bir araç olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: anonymousilver

quote:

özellikle kaputun değiştiği kazanın fotoğraflarını görmek lazım. ciddi bir kaza değilse aracın kullanırken de satarken de dorun çıkartacağını düşünmüyorum.

km'si biraz yüksek muadillerine göre. yılda 30 bin km yapmış binen kişi. klasik şirket aracı mantığında da kullanılmış mı bilemiyoruz. aracın kaç sürücüsü vardı, önüne gelen herkes kullandı mı yoksa gerçekten 1 kişi sürekli uzun yol mu yaptı bunları öğrenme şansınız varsa daha doğru bir değerlendirme yapılabilir.

bunun dışında ekspertizde araç motor vs olarak da temiz çıkarsa binilebilir hocam ama alıp 3 gün sonra satıp para kazanayım diyebileceğiniz bir araç olmayacaktır.

Derdim para kazanmak degil. Skoda cefakar bi arac diyolar. Alip servise tamirciye kusersiniz deniliyo. Alip binmek istiyorum.

2013 elegance cr 1.6 tdi dsg greentech 115 bin km. toplam 16 bin , 10 ,4,2 kazalari var. kaput degismis. On tampon degismis. Sol srka kapi degismis. Motor ve yuruyen sorunsuz. Arkadasin araci sen bi fiyat soyle diyo. Ne deyim?

• Geçen hafta salı günü 1.0 TSI yeni makyajlı kasasını alarak Skoda ailesine girmiş bulunmaktayım, kısa ve öz olarak araçtan bahsedeyim almayı düşünen arkadaşlar olursa yardımı olabilir.

-1.0 motor bu aracı kaldırır mı düşüncesini aklınıza bile getirmeyin, şahsen en büyük çekincem buydu fakat görüyorum ki bünyesindeki 200 tork ile önceki aracım Honda Civic 1.6(2012) motor araçtan daha iyi performans veriyor.
    -Aracın motoru gayet sessiz çalışıyor, motor sesini sadece yokuş çıkarken duyuyorum oda civic teki atmosferik motor sesinden sonra hiç dikkat çekmiyor açıkçası,
    -Aracın yol tutuşu iyi ama sanki Honda daha iyi yapışıyordu yere virajlarda falan bu konuda eksiği var gibi geldi.
    -Rüzgar sesini 120-130 km hızlara ulaştıktan sonra yavaş yavaş almaya başlıyor, ama bu sınıftaki araçların hangi birinde almıyor ki.
    -Yakıt tüketim ortalamam 6.1 lerde şuan bunun ilk sebebi, aracı ilk aldığımda denemek için biraz sınırlarını zorladım, agresif kullandım, ayrıca İstanbul Büyükçekmece'de oturuyorum ve her seferinde oradan Beylikdüzüne soğuk motor ile çıkmam gerekiyor buda yakıt tüketimini arttırıyor. Benim tahminim agresif kullanımlar olmasa 5.7 gibi bir ortalama olur, buda km başına 28 kuruş gibi bi değer sağlar, benzinli ve bu tarz bir araç için çok iyi bir değer. Honda Civic'te 42-43 kuruş yakıyordum, onunla karşılaştırınca kokluyor :)

• Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah benimde aynı araçtan var şuanda 6000 km de ve yakıt ortalamam karma 4.9

Benim araçta kitapçık olarak sadece kullanım kılavuzu var birtane, servis bakım ve garanti için ayrı bir kitapçık oluyor mu acaba ?

• Teşekkürler hocam, senin yakıt tüketimi baya iyiymiş. İstanbul'da ikamet etmiyorsunuz heralde, ayrıca genelde 2000 km yol yaptıktan sonra yakıt tüketimi bir miktar düşüyor diye duydum doğruluk payı var mı ?

Ayrıca benim araçta da sadece kullanım kılavuzu var, diğerleri için herhangi bir kitapçık verilmedi
  • Evet tüketim düşüyor km arttıkça ben Ankara'da ikamet ediyorum 6000 km'nin yarısı şehiriçi yarısı Uzunyol cevabınız için tşkler

• quote:

Araç çok km yapmış, bunları uzun yolda yapıp yapmadığını teknik olarak ayrıntılı incelemeniz lazım..ayrıca 3 tane kazadan bahsettiniz, 2013 model olduğuna göre yani her sene bir kaza geçirmiş. Her sene bir kaza geçiren araç şehir içinde çok kullanılmış anlamına geliyor bana göre..ben olsam almazdım ama son karar sizin..

• Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda 1.6 TDI Style paketli için fiyat alan var mı? Özellikle İstanbul bayilerinden...

• 1.6 tdi için 120 bin bakımı trigeri değişti 1500 tl tuttu.

• erbilge E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 2 hafta önce sorduğumda sunroof dahil, beyaz renkli 1.6 TDI style paketi en son 118.500 gibi bir rakama bırakıyorlardı.
  • Konya'da beyaz 1.6 tdı dsg style opsiyonsuz 116 bin dediler.

• barbarossa18 kullanıcısına yanıt
    Ben olsam almam. Eşime de almam. Hem km yüksek hem önden kazalı.

Cefakar araç düşünüyorsanız toros alın bence :)

Şaka bir tafa eşiniz için km si düşük kazasız toyota auris bakabilirsiniz. Peugeot 2008 düşünebilirsiniz. Ya da genel anlamda aynı paraya kazasız düşük km ve donanımlı modelleri zorlamalısınız düşüncesindeyim.

• Dün itibariyle çakmışlar zammı, style dizel otomatik 120'ye dayanmış.

• Skoda octavia almayı düşünüyoruz. 2017 1 tsi 115 ps için 78.500 fiyat aldık. Kasım ayı gibi stok eritme için indirimler oluyormuş sizce beklemeye değer mi ( çünkü gördüğümüz kadarıyla skoda çok sık zam yapmaya başladı) yoksa boşa mı beklemiş oluruz? acaba üst donanımı uygun fiyatlarla bulabime imkanı olur mu yıl sonu ( alt donanıma rağbet olmadığını, ellerinde uzun süre beklediğini söylüyorlar ambition için ikinci elde sıkıntı olabilir belki) .octaviada olmaz ciddi indirim diyor satanlar ama ne derece doğru bilmiyoruz tabii. bu arada sipariş vermezseniz beyaz renk dışında seçeneğiniz olmuyor maalesef sırf bu yüzden epeydir karar veremiyoruz opele toyotaya bakıyoruz renk renk skodaya gidiyoruz sadece beyaz . sadece şirketlere üretim yapıyorlar sanki. toYOta corolla ve opel astra çok daha uygun fiyat olarak ama skoda daha güvenilir geliyor.( özellikle toyotanın sürekli geri çağırma yapması ve hava yastıklarının açılmama sorunlarınden çok şikayet olması nedeniyle) bu arabalarla kıyaslarsanız octavia sizce aradki farkı hakediyor mu?

• anL25 A kullanıcısına yanıt
    Hocam selam,
    Ben 3 hafta önce 1.0 TSI style paket aldım, araçtan son derece memnunum, kasım ayı gibi sadece Skoda değil her marka belli bir oranda indirime gidiyor ama öyle ahım şahım indirimler olmuyor. Kasıma kadar arabasız dayanırım derseniz 2 bin-3 bin(sıkı pazarlıkla) lira gibi indirimlerle alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Bunun dışında renk konusuna katılıyorum sadece beyaz üretilmiş gibi Skoda'lar ben alırken Superb lerde Octavialar'da neredeyse %90'ı beyaz renkteydi. Ama şahsen renge takılmanın anlamı yok satılırken Türkiye'de beyaz ve gri tonlu araçlar daha hızlı satılıyor bu bir gerçek. Ayrıca söyledikleri doğru üst paket arabalar daha hızlı satılır bunun sebebi de ikinci el alıyorum bari dolusunu alayım mantığıdır ama alt paketler satılmaz diye bir durum yok bir tık daha geç satılır o kadar. Karşılaştırma anlamında soracak olursanız Opel kullanmadım ama kullanan tanıdığım arabasından(Opel Astra) memnun fakat servisinden hiç değil tabi bunu genele vuramam, Toyota'yı nasıl tercih edecekseniz bilmiyorum ama dizel ise uzak durun araçta performans adına bir şey yok. Benzinli alınabilir fakat Octavia hem daha az yakar, hem yol sesini daha az alır, hem de alacağınız octavia 1.0 motor olduğundan motor sesine dair bir şey duymazsanız, ama her halukarda bayilere gidip araçlarla test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim. Sonuçta yüklü bir miktar para vereceksiniz, hangisi içinize sinerse onu tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrunkCrow -- 6 Ağustos 2017; 20:34:36 >

• DrunkCrow kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler, aracınız da hayırlı olsun. şu an zaten araç uzun süredir bayide olduğundan söylediğiniz civarda indirim yaptıklarını söylüyorlar üst paket ellerinde yokmuş sipariş versek pazarlık olmaz sanırım artı 3 ay sonra ne kadar zam gelir bilemiyoruz . tekrar zam yapıp 3000 indirirlerse beklememize değmeyecek. astra sedanın test aracı yokmuş, corolla da donanıma göre iyi görünmekle beraber bu hava yastıklrının açılmaması sorunu gibi sorunlar kokutuyor 2016da yurtdışında geri çağırmalar olmuş bu yüzden, bizde bildiğim kadarıyla yok düşündürüyor bu tür şeyler çocuk olunca. bir de üst pakette 90ları geçince superbin alt donanımını alırız diye düşünceler oluyor, artı nisan gibi karoq gelecek sanırım. şimdi bu alt donanımı alıp karoq gelince belki lansman fiyatı da uygun olursa farkı o zaman versek diyoruz, netleştiremedik kararımızı.
  • anL25 A kullanıcısına yanıt
    Öyle geçici bir süreliğine kullanmak gibi bir niyetiniz varsa yakın zamanda değiştirecekseniz, ikinci el olarak satanları düşünün derim, alıp 1000-2000 km yapıp maddi sıkıntı içerisine giren arkadaşlar olabiliyor, oralardan temiz 1000-2000 km kullanılmış araç temin ederek bi 3-4 bin liranızı daha kurtarabilirsiniz bilginiz olsun :) Ama ne yaparsanız yapın aceleye getirmeyin kararınızı, sonuçta yüklü miktarlar ödüyorsunuz parayı çar çur etmenin anlamı yok, ayrıca kim bilir belki aldığınız araç hoşunuza gider uzun yıllar kullanma doğrultusunda da fikriniz değişebilir :)
  • Herkese merhaba.. Son zamlarla beraber etmeyecek arabalara 100-110 vermemek için bugün Škodayı ziyaret ettim.. Octavia Style 1.4 150hp, sunroof + ses sistemi vs ilgilenirken oradaki arkadaş 1.4 Octavia Sport tavsiyesinde bulundu.. Araç yine 150 hp, alcantara siyah kırmızı dikişli spor koltuklar sunroof vs şeyler donanımın içerisinde.. 18 jantlarda 1000tl ek ile, 17ler ise standart. Styleı gördüm bindim inceledim hoşuma gitti. Sportun daha dolu olduğunu düşününce daha da güzel geldi gözüme. Sportta 3. Kafa yastığı ve soğutmalı torpido ve ön koltuklarda ısıtma yanı sıra, ön arka park sensörüde pakete dahil. F1 özellikli direksiyon cabası.. Kırmızı renk geliyormuş araç, henüz TRde belki yoktur bile dendi bir fikrim yok. 113.000 TL fiyat verildi. Ancak 3 ay sipariş süresi isteniyor..

Son derece dolu bir araç arıyorum mümkünse sıfır ya da ikinci el 5-10k kilometrede.. Bu fiyatlards tavsiyeleriniz nedir..

Birde 1.4 150hp kullanan var mı, yakıt durumu nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: anL25

Skoda octavia almayı düşünüyoruz. 2017 1 tsi 115 ps için 78.500 fiyat aldık. Kasım ayı gibi stok eritme için indirimler oluyormuş sizce beklemeye değer mi ( çünkü gördüğümüz kadarıyla skoda çok sık zam yapmaya başladı) yoksa boşa mı beklemiş oluruz? acaba üst donanımı uygun fiyatlarla bulabime imkanı olur mu yıl sonu ( alt donanıma rağbet olmadığını, ellerinde uzun süre beklediğini söylüyorlar ambition için ikinci elde sıkıntı olabilir belki) .octaviada olmaz ciddi indirim diyor satanlar ama ne derece doğru bilmiyoruz tabii. bu arada sipariş vermezseniz beyaz renk dışında seçeneğiniz olmuyor maalesef sırf bu yüzden epeydir karar veremiyoruz opele toyotaya bakıyoruz renk renk skodaya gidiyoruz sadece beyaz . sadece şirketlere üretim yapıyorlar sanki. toYOta corolla ve opel astra çok daha uygun fiyat olarak ama skoda daha güvenilir geliyor.( özellikle toyotanın sürekli geri çağırma yapması ve hava yastıklarının açılmama sorunlarınden çok şikayet olması nedeniyle) bu arabalarla kıyaslarsanız octavia sizce aradki farkı hakediyor mu?

kardeş burası türkiye ne olacağı belli olmaz. 2015 temmuzda 0km focus almaya karar verdim. gittim görüştüm fiyat aldım. size söylenenin aynısını söyledi satış danışmanı indirimler falan oluyor dedi. neyse ben duramadım 2 hafta sonra tekrar gittim. arabaya 500 TL civarı zam gelmişti. tekrar sordum satış temsilcisine alayım mı indirim olur mu dedim: "al geç ya" dedi. 54250 ye benzinli boş focusu aldım. ben aldıktan sonra her ay zam yemeye başladı. şu an arabanın liste fiyatı 75bin. bence paranız varsa beklemeyin. skoda da her ay zam yapıyor.

• 
Sayfa: önceki 792793794795796
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.