Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (795. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16.459
Cevap
192
Favori
1.286.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 793794795796797
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de bugün itibariyle 2.el Octavia 2015 1.6 TDI Elegance ile aranıza katıldım.
    Aracımı bakıma sokacağım. Skoda servisi haricinde İstanbul Anadolu yakasında önereceğiniz bir yer var mı?
    Ayrıca, araç için de önerileriniz var ise memnun olurum. Çünkü şimdiye kadar hep Hyundai grubunu kullandım.
  • DagustuN kullanıcısına yanıt
    Şehir içi 5,5-6 lt yakar.

Hangi arabaya baksam öyle yazıyorlar.

Octavia, megane, 508, focus, qashqai, jetta, kadjar...

Bi benim linea 7 litre yakıyo İstanbul'da..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Şehir içi 5,5-6 lt yakar.

Hangi arabaya baksam öyle yazıyorlar.

Octavia, megane, 508, focus, qashqai, jetta, kadjar...

Bi benim linea 7 litre yakıyo İstanbul'da..

(:

4 yıl MK3 Leon'a bindim 1.2 TSI, şehir için 8-8.5 litre yakıyordu. 1.4 150HP'de benim tahminim daha rahat bir motor olduğundn ve zorlanmayacağından 7 litre yakar gibi geliyor:)
  • Silver Boy S kullanıcısına yanıt
    Ben de yeni aldım octavia. Style diye aldım ama elegans olduğunu öğrendim 😀. Çok fiyat yada donanım farkı yok sanırım. Style euro 6 motoru varmış bildiğim kadarıyla. Kazikandım mi açaba diye merakımdan soruyorum siz kaca aldınız elegansı.

• DagustuN kullanıcısına yanıt
    Hocam zorlanma olayı yüksek hızlarda olur, şehir içinde neredeyse rölantide çalışırken aracın zorlanması için bir sebep yok, benim görüşüm 8-8.5 litre yakar oda aynı şekilde şehir içi. Ne yazıkki şehir içi dur kalk trafiğinde az yakan hiçbir taşıt yok. 1.0 octavia var, Büyükçekmece - Esenler git gel 6.3 litre yakıyor trafik olduğu zaman. Trafik yokken 5.2 litreye kadar iniyor. Trafiğin olduğu nokta 40 km lik yolun belki 10 km si falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrunkCrow

Hocam zorlanma olayı yüksek hızlarda olur, şehir içinde neredeyse rölantide çalışırken aracın zorlanması için bir sebep yok, benim görüşüm 8-8.5 litre yakar oda aynı şekilde şehir içi. Ne yazıkki şehir içi dur kalk trafiğinde az yakan hiçbir taşıt yok. 1.0 octavia var, Büyükçekmece - Esenler git gel 6.3 litre yakıyor trafik olduğu zaman. Trafik yokken 5.2 litreye kadar iniyor. Trafiğin olduğu nokta 40 km lik yolun belki 10 km si falan.

Hocam cevap için çok teşekkürler.. Orada zorlanmadan kastım, İstanbulun aşırı yoğun trafiğinde aracımın fazla ısındığıydı. Bir noktadan sonra hem klimaya yüklenmek hem de sürekli dur kalk yaparken bir yandan start&stop bayıyordu arabayı.

Benim kararım şuan 1.4TSI Octavia Sport 150HP'den yana olacak gibi duruyor.

• Sevgili arkadaşlar son 6 senedir ford cmax manuel araç kullanıyordum daha doğrusu 30 senedir manuel araç kullanıyordum yaş 54 oldu ve eklem romatizması çıkınca bacak eklemlerimde ağrılar başladı ve otomotik araca geçmeye karar verdim bu arada aracımda 28.08.2017 de satılmasınmı bayram öncesi kaldık arabasız arabanın satışını verdikten sonra hanımla hararetli bir şekilde otomotik araç aramaya başladık ama temiz araç yoktu malesef baktığımız araçlarda genelde suv tipi araçlardı diğer araçlarıda hanım beğenmiyordu sen bunlara inip binemezsin diyordu çünkü alışmıştık yüksek pozisyonlu araçlara neyse birden octavya geldi aklımıza sahibinden comda 1 tane bulduk 2016 model ve 7000 km de 104000 tl yazmış 100000 tl ye indi alalım dedik götürüp ekspertize soktuk adam cumhurbaşkanlığında yetkili birisi kendinden gayet emin expertizde 4 parça boya var demezlermi adam şok oldu nasıl olur ben bu aracı sıfır aldım doğru dürüst inmiyorum bile filan adam çok özür diledi inanın ben bilmiyordum dedi önce oğlana sorayım dedi sonrasında doğuş otoyu zıplatacam dedi neyse başka bir araç buldum 2017 model 7500 km de Asal Skoda bayisi Ankara şubesinde 109000 tl den 1 kuruş inmedi sonra birden sıfırını arayalım dedim hanıma bu arada hanım arabayı çok beğendi genişliğini arkadaki oturma mesafesini bağaj vs. Neyse Ankara bayisini aradım oranın satış müdürüde arkadaşım çıkmazmı bana bir araba ver dedim arabam yok dedim hemen gel dedi hanımla gidiyoruz ama arabayı bayram sonu verirler diye düşünüyoruz çünkü Emniyet trafik tescil kapalı neyse arabayı 1.6 tdi stayl otomotik beyaz renk aracı biz 29.08.2017 tarihinde satın aldık saat 11 gibi parasını yatırdık akşam gel arabanı al dedi haydaaaa nasıl oluyor emniyet kapalı dedim hallederiz deyip duruyor bir anlam veremedim akşam gittik plakası takılmış geçici ruhsat belgesi hazırlanmış olarak aracımızı teslim aldık neyse bu durum kafama takıldı bir öğrencim vardı noter ona sordum meğerse sıfır araçlarda bayilere yetki vermişler eskisi gibi Emniyete filan gitmeye gerek yokmuş her şeyi bayide hallediyorlarmış plaka basım yeride açık olduğu için biz bir günde arabamızı teslim aldık ve şu ana kadar 50 km yaptım tabi daha çok erken yorum yapmak için ama sanırım iyi bir seçim yaptık inşallah pişman olmam. Kusura bakmayın başınızı ağrıttım herkese Sağlıklı huzurlu ve kazasız bir bayram geçirmenizi diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipekmehmet -- 30 Ağustos 2017; 12:36:0 >

• ipekmehmet İ kullanıcısına yanıt
    Çok yerinde bir tercih olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olsun. Kazasız belasız sürüşler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun. Fiyat ne kadar

• Ben de bugün sabah 1.4 Sport için kapora yatırdım, kısmet olursa 11-15 eylül arasında teslim edilecek.
    Güle Güle kullanın. Tekeri düz bassın inşallah.

Dsg kullanımı ile alakalı bazı püf noktaları var. Bu hususları öğrenmemizde fayda var. Özellikle yokuşlu yollarda çok gezecek seniz, mutlaka araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bsarmaz

Ben de bugün sabah 1.4 Sport için kapora yatırdım, kısmet olursa 11-15 eylül arasında teslim edilecek.

Hayırlı olsun hocam kaça bitti 1.4 sport

• 06bey06 0 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, siyah jantlı imiş araç 110.400 liste fiyatı idi 109.300'e aldık.
  • 1.0 ile 1.4 tsi arasında 3 bin lira fark var.Ben alacak olsam şahsen 1.4 150 hp alırım.Yakıt olarakta öyle büyük bir fark görünmüyor arasında.Hatta ben uzun yolda 1.4'ün daha az yakacağını düşünüyorum.Bu aracın 2.eli dahil 1.4 motorunun fazla tutulmama sebebi nedir?
  • DrunkCrow kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bende aynı araçtan almayı düşünüyorum ama 1 TSI motor hakkında teredütlerim var acaba şehir içi ve şehir dışı yakıt oranlarını paylaşabilirmisiniz ? diğer bir sorumda bir kaç kişi 1 motor araba çekmez hantal kalır çok yakar diyorlar düşünceleriniz nelerdir teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kodo.

Merhabalar bende aynı araçtan almayı düşünüyorum ama 1 TSI motor hakkında teredütlerim var acaba şehir içi ve şehir dışı yakıt oranlarını paylaşabilirmisiniz ? diğer bir sorumda bir kaç kişi 1 motor araba çekmez hantal kalır çok yakar diyorlar düşünceleriniz nelerdir teşekkürler

Yaklaşık bir aydır 1.0 manuel ambition kullanıyorum. Araba 800 km de. Başlangıçtan beri hiç değiştirmediğim 800 km nin yakıt tüketimi 25 km ortalama hızla 6,3 litre. Aracı kullanmaya devam ettikçe bu değer düşüyor. Ayrıca bayramda gidiş dönüş yaklaşık 260 km lik Erzurum-Bayburt yolculuğu yaptım. Yolun başlangıç ve sondaki üçte ikilik kısmı nispeten düz, fakat ortadaki üçte birlik kısımda kop dağını geçiyorsunuz. Gidiş ortalaması 4,2 litre; dönüş ise 4,8 litre olarak gerçekleşti. Bu arada sadece bu yolda değil genelde çok sakin araç kullandığımı belirteyim. Gitmez çekmez diyenlere fazla kulak asmayin. Daha önce octavia TDI da kullanmıştım. Bir dizelin kuvvetini hissetmiyorsunuz, fakat bastınızmi gayet yeterli bir şekilde gidiyor. Arabayı kullandikca fikir vermesi açısından buradan yakıt verilerini paylaşmaya devam edeceğim.

• Merhaba Skoda Octavia DSG 2015 model 2016 trafiğe çıkışlı aracımın vites topuzunda aşınma meydana geldi. Araç henüz 43000 km'de. Maltepedeki Skoda Aykan servisine götürdüm. Sağolsunlar çok ilgilendiler. Topuzu da garanti kapsamında değiştirdiler.

İlk defa bir servisten memnun kalarak ayrıldım. Hem ustaya rahatlıkla soru sorabildim hem de ilk atadıkları sorumlu arkadaşa.

Normalde sıkıntı yaşayınca hep yazarım, dedim güzel birşey yaşayınca da yazayım :)
  • Merhaba,

Ankara'da tavsiye edebileceğiniz özel servis var mı arkadaşlar?
    Babamın arabasının turbosu arızalanmış değişim gerekli demişler.
    Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mask345

quote:

Orijinalden alıntı: kodo.

Yaklaşık bir aydır 1.0 manuel ambition kullanıyorum. Araba 800 km de. Başlangıçtan beri hiç değiştirmediğim 800 km nin yakıt tüketimi 25 km ortalama hızla 6,3 litre. Aracı kullanmaya devam ettikçe bu değer düşüyor. Ayrıca bayramda gidiş dönüş yaklaşık 260 km lik Erzurum-Bayburt yolculuğu yaptım. Yolun başlangıç ve sondaki üçte ikilik kısmı nispeten düz, fakat ortadaki üçte birlik kısımda kop dağını geçiyorsunuz. Gidiş ortalaması 4,2 litre; dönüş ise 4,8 litre olarak gerçekleşti. Bu arada sadece bu yolda değil genelde çok sakin araç kullandığımı belirteyim. Gitmez çekmez diyenlere fazla kulak asmayin. Daha önce octavia TDI da kullanmıştım. Bir dizelin kuvvetini hissetmiyorsunuz, fakat bastınızmi gayet yeterli bir şekilde gidiyor. Arabayı kullandikca fikir vermesi açısından buradan yakıt verilerini paylaşmaya devam edeceğim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. acaba 1.4 TSI mı 1.6 TDI mi diye de düşünüyorum. fiyat konusunda internet fiyatı üzerinden 1.4 TSI DSG Style paketi ile 1.6 TDI DSG Ambition paketi birbiriyle aynı fiyat sayılır sizce hangisi tercih edilmeli 1.4 tutuluyormu hiç bilmiyorum çok teşşekkür ederim

• Vdf 1.35 reno 0.89 kullandırıyor; tercihim Megane kayacak gibi

• 
Sayfa: önceki 793794795796797
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.