Şimdi Ara

Yeni Skoda Yeti vs.Yeni Nissan Qasqhai 2014..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
2
Favori
4.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araçların lansmanları yapıldı fiyatları açıklandı,ilk test sürüşleri de yapıldı bugün yarın videoları paylaşılır,bu başlık altında fikir paylaşımı yapalım diyorum,özellikle bu iki aracın ortak gündemi daha evvel dizel otomatik versiyonlarının olmayışı benim fikirlerim şöyle,

Qasqhai daha heybetli ve ikinci eli oturmuş bir araç,Yeti ise ufak tefek kalıyor yanında ama Skoda'nın yani VW grubunun malzeme kalitesi ile üretilmiş bir araç en büyük avantajı ise fiyatı..aşağıda fiyat listelerini paylaşacağım..

En başta benim kafamda oluşan soru şu:Tamam iki aracı bir tutmayalım da bu denli fiyat farkı kabullenilebilir mi? Yeti Elegance ile QQ platinum arasında 30-35 bin tl fark var QQ pahalı..QQ Tekna ile bir tutsak Yeti Elegance ı fark 18.000 tl..

http://youtu.be/V6v1EFFU3Aw

http://www.izlesene.com/video/2014-skoda-yeti/7103533

YENİ QASHQAI FİYAT LİSTESİ

MODEL YAKIT TİPİ VİTES KUTUSU MOTOR HACMİ TAVSİYE EDİLEN AT FİYAT.

1.2 VISIA M/T TC Stop / Start Benzin M/T 1197 cc 67.990 TL -

1.2 TEKNA M/T TC Stop / Start Benzin M/T 1197 cc 74.990 TL -

1.5 DCI VISIA M/T Stop / Start Dizel M/T 1461 cc 76.990 TL -

1.5 DCI TEKNA M/T Stop / Start Dizel M/T 1461 cc 83.990 TL -

1.5 DCI BLACK EDITION M/T Stop/Start Dizel M/T 1461 cc 92.990 TL -

1.5 DCI PLATINUM M/T Stop / Start Dizel M/T 1461 cc 100.990 TL -

1.6 DCI VISIA M/T Stop / Start Dizel M/T 1598 cc 81.990 TL -

1.6 DCI TEKNA M/T Stop / Start Dizel M/T 1598 cc 88.990 TL -

1.6 DCI BLACK EDITION M/T Stop / Start Dizel M/T 1598 cc 97.990 TL -

1.6 DCI PLATINUM M/T Stop / Start Dizel M/T 1598 cc 105.990 TL -

1.6 DCI VISIA X-Tronic (Otomatik) Stop / Start Dizel X-Tronic 1598 cc 86.990 TL -

1.6 DCI TEKNA X-Tronic (Otomatik) Stop / Start Dizel X-Tronic 1598 cc 93.990 TL -

1.6 DCI BLACK EDITION X-Tronic (Otomatik) Stop / Start Dizel X-Tronic 1598 cc 102.990 TL -

1.6 DCI PLATINUM X-Tronic (Otomatik) Stop / Start Dizel X-Tronic 1598 cc 110.990 TL -

YENİ SKODA YETİ FİYAT LİSTESİ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsen -- 19 Şubat 2014; 11:15:46 >

• Yeti derim. Fakat ikisinin de fiyati haddinden fazla. Gecen senelerde yeti 1.2 tsi i arkadasim 45 e almisti

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisi daha genis,hangisi daha uzun,hangi motorlar daha verimli,performansli,hangisi daha teknolojik ve donanimli,hangisi daha dayanikli,uzun omurlu gibi kriterleri de goz onunde bulundurmak lazim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qashqainin lansmana gittim bildigin fakir evoquesi olmus liste fiyatindan -8000 tl duserse yarin 1.2 sini slirim ki motorun teknik verile cogu 1600cc den iyi.

bu arada 18" lansman jantlari tiksinc alan degistirsin hemenn ya da katologdan farkla 19"" siyah olani alsin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 19 Şubat 2014; 10:46:36 >
  • Qashqai olu doğmuş bir arac. 1.2 Benzinli olani Tekna paketle 50000TL falan edebilir. Eski kasa yenilendi diye abarti zam yapmislar. Oysa Note yeni kasa 38000TL civari.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: golfçü_

qashqainin lansmana gittim bildigin fakir evoquesi olmus liste fiyatindan -8000 tl duserse yarin 1.2 sini slirim ki motorun teknik verile cogu 1600cc den iyi.

bu arada 18" lansman jantlari tiksinc alan degistirsin hemenn ya da katologdan farkla 19"" siyah olani alsin derim
    Clio fiyatına Yeti satıyorlar bence gayet başarılı. DSG farkı Volkswagen'de 8700 TL iken Skoda'da 4000 TL... Şehir içi kullanımı için süper bir model bence.

Yine de dağa daşa vurcam dersen Duster alınır. Doldursan bile 60000TL ediyor.
  • ismailsen İ kullanıcısına yanıt
    Yeti Suv değil bana göre. Yeti bildiğin Kango, Cady ve Connect gibi ticari bir araç gibi. ticari aracın süslü püslü hali,ticari araca bir kaç Suv aksesuarı kullanıp piyasaya sürülmüş bir ticari araç sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loutrec_ -- 19 Şubat 2014; 11:00:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Toyota Yaris 2012
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Hangisi daha genis,hangisi daha uzun,hangi motorlar daha verimli,performansli,hangisi daha teknolojik ve donanimli,hangisi daha dayanikli,uzun omurlu gibi kriterleri de goz onunde bulundurmak lazim...
    İkisininde fiyatı fazla.
    Şöylede bir durumda var.Yeti makyajlandı, kullandığı platformda yeni değil.Qashqai Vw grubunun MQB platformu tarzında yeni bir platformda üretilen her şeyiyle tamamen yeni bir araç.
    Boyut olarakta farklı.Yeti 2578 mm ,Qashqai 2646 mm dingil mesafesine sahip.
    Qashqai spor aerodinamik bir tasarıma sahip.Sınıfındaki en düşük rüzgar direnç katsayısına sahip(Q3, Asx, Qashqai, 0.32 cd Yeti 0.39 cd)
    Yeti biraz köşeli hatlara sahip, önceki tasarımı kendine özgü, bana göre daha güzeldi.Şimdiki tasarımı biraz sıradan olmuş.
    Otomobil tercihlerinde en büyük tercih sebeplerinden birisi tasarım.
    Donanımlarını karşılaştırmadım ama iki modelinde fiyatı fazla.1.6 multijet SX4 var, ancak onun fiyatlarıda bizde gereğinden fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

Yeti Suv değil bana göre. Yeti bildiğin Kango, Cady ve Connect gibi ticari bir araç gibi. ticari aracın süslü püslü hali,ticari araca bir kaç Suv aksesuarı kullanıp piyasaya sürülmüş bir ticari araç sanki.

SUV değil zaten Crossover. Qashqai de Crossover. Ayrıca Doblo'nun yükseltilmiş hali gibi değil de, Tiguan'ın daha kullanışlılandırılmış hali demek daha doğru sanırım. Zira köşeli tasarım bu tarz araçlarda daha gereklidir. Örn: Defender, Range Rover, Pajero vs... Kısacası tipe değil, kullanışa önem verenlerin aracı Yeti. Tipi de fena değil bence. Zevkler değişiyor tabii...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

quote:

Orijinalden alıntı: loutrec_

SUV değil zaten Crossover. Qashqai de Crossover. Ayrıca Doblo'nun yükseltilmiş hali gibi değil de, Tiguan'ın daha kullanışlılandırılmış hali demek daha doğru sanırım. Zira köşeli tasarım bu tarz araçlarda daha gereklidir. Örn: Defender, Range Rover, Pajero vs... Kısacası tipe değil, kullanışa önem verenlerin aracı Yeti. Tipi de fena değil bence. Zevkler değişiyor tabii...

Alıntıları Göster
    Qasqai ilk çıktığında da bu forumda böyle yerden yere vurulmuştu.
    Qasqai yeni bir segment yaratttı. Tüm dünya markaları Nissan'ı taklit ettiler. Bunu bile kimse algılayamadı.
    Forum elemanlarının otomobilden ne kadar anladığı o zamanda ortaya çıkmıştı.

Yeni kasası karşısındada hiçbir rakibinin şansı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ukubat

Qasqai ilk çıktığında da bu forumda böyle yerden yere vurulmuştu.
    Qasqai yeni bir segment yaratttı. Tüm dünya markaları Nissan'ı taklit ettiler. Bunu bile kimse algılayamadı.
    Forum elemanlarının otomobilden ne kadar anladığı o zamanda ortaya çıkmıştı.

Yeni kasası karşısındada hiçbir rakibinin şansı yok.

Alıntıları Göster
    Ben de 1.6 Dizel motorun yanında otomatik şanzıman sunan bu iki model karşısında diğer markaların araçlarının işinin zor olduğunu düşünüyorum,bayağı bir etkiler bu araçlar hem diğer markaların sıfırlarının hem de kendilerinin dahil tüm segmentlerindeki ikinci eli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailsen -- 19 Şubat 2014; 11:36:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailsen

Ben de 1.6 Dizel motorun yanında otomatik şanzıman sunan bu iki model karşısında diğer markaların araçlarının işinin zor olduğunu düşünüyorum,bayağı bir etkiler bu araçlar hem diğer markaların sıfırlarının hem de kendilerinin dahil tüm segmentlerindeki ikinci eli..

Alıntıları Göster
    Yeti makyaj gördü sadece. Hala tipten kaybediyor malesef. Bu makyajla da satışları değişmeyecektir. QQ ise eskisinden tamamen farklı ve yeni bir araç. Fiyatlarının yüksek tutulduğu doğru ama, birkaç ay içinde segmentinde tekrar zirveye oturacaktır.

• 1.5dci 78binden basliyor?biraz fazlami banami oyle geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: kerim336

1.5dci 78binden basliyor?biraz fazlami banami oyle geldi
    yeti bu sefer olmuş gibi
  • 1.6 tdı dsg full+full yeti ye 60 bin veririm.

• vox.x kullanıcısına yanıt
    Ben 61 verdim gitti @vox.x ..
  • ayrıca yeti nere qashqai nere ...

• quote:

Orijinalden alıntı: öyle değil mi olric

ayrıca yeti nere qashqai nere ...

En donanımlısının görüntüsünü koymak hakkaten çok adil olmuş :) 115bin TLlik arabayla 75bin TLlik arabayı kıyaslıyorsun...

Ayrıca madem lansman fotoğraflarını koyuyoruz, Yeti de gayet güzel gözüküyor. Hatta araziye de bekleriz der gibi bir havası var.

• Yüce Oto hayırsever mi de, QQ'dan daha ucuza satıyor? Onlar da biliyor kıyaslanamayacağını. Yoksa yeni kasa çıksaydı ve bu sefer arkayı da becerebilselerde, hemen 80-110 asılırlardı onlar da.
  • araba iyi de abi valla crossover havasi hic yok . VW caddy allroad olarak piyasaya surseydiler bari vergiden yirtardi bir nebze ...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.