Şimdi Ara

(Yeni sorun)Renault Megane 4 ve yaşadığım problemler(Yeni Güncelleme)C Led Sararması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
3
Favori
39.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bagaj kapağı yamukmuş adamlar düzeltiyor garantiden neymiş değer kaybı parası istiyormuş beyfendi. Garanti bu tür fabrikasyon hatalarını düzeltmek içindir. Para kopartıp iyi niyeti kötüye kullanmak için değil. Renault tüm sorunu garantiden çözmüş allahdan belanızımı arıyorsunuz. Sizin niyetiniz kötü efendi olun efendi vantuz gibisiniz. İkinci el araba almış, kendini bentley almış gibi hissediyor paşama bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: winuae

Bizim kaç arkadaş meganı ile neler çekti kardeşim memlekette araçmı bitti o kadar dert çekilirmi allah akıl mantık versin reno alacağına fiat al çok daha sağlamdır en azından
    Egeanın meganedan iyi olduğunu mu söylüyorsun. Kafaya gel kafaya

• EmreGLC kullanıcısına yanıt
    Cidden haklisin reno git aldigin kişiye sor dese ne olucak acaba

• Bende 1,6 joy var. Malzeme kalitesi çok iyi diyemem ama kendi sınıfıyla kıyaslamak lazım. O zaman kalitesine göreceli iyi diyebilirim. Maaşıma oranlayınca şu anki fiyatını haketmiyor ama, 0 araçların şu anda hiçbiri haketmiyor. 75 beygirlik boş polo 102bin lira olmuş, hangisi hak ediyor ki?

Benim arabada b sütununda iki kapının birleşim yerinin en üstü bariz çökük mesela, kapıların üst çizgisi dümdüz ilerlemiyor.

Ama daha önemlisi, daha önce de yazmıştım, konu sahibi de yazmış; Viraj içindeyken hafif çukur-tümsekten geçince arabanın arkası virajın içi-dışı istikametinde salınım yapıyor. Resmen yalpalıyor araba, çok huzursuz edici bir durum.

Birde kol dayama olmamasına gıcık oluyorum. Bunların dışında arabadan çok memnunum şimdilik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bu mesaj silindi.
    Bide C+ demezmi hey allahım yarabbim yok E segmenti aslan. Mercedes E lere kafa tutan bi lükslüğü ve konforu var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    aküden olabilir mi acaba? belkide ekranın bir anda gitmeside aküden dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Egeanın meganedan iyi olduğunu mu söylüyorsun. Kafaya gel kafaya

Alıntıları Göster
    Plastikleri belki daha dandikdir, belki daha fazla ses alır, multimedyası daha dandiktir, megane'daki janjanlı donanımlar yoktur ama yürüyeni kesinlikle daha kalitelidir.

Bunu 2002'den beri Doblo'ma dayanarak söylüyorum. Her yıl tatile çıktığımızda tatilin %80'i aşağıdaki video gibi geçiyor

Evet arabayla arazide aynen bu şekilde gidiyorum. Tarlaya girme konusu dahil hepsini doblo ile yaşadım, yaşamaya devam ediyorum.

Süspansiyon cart curt sorunları Fiat'ta yaşaman neredeyse mümkün değil. Yani ben yaşamadıysam normal bir kullanıcının normal yolda sürdüğü arabada yaşaması imkansız

Son olarak Reno alırmıyım, hayatım boyunca kapıma koymayacağım tek marka. Değişen birşey hala yok. 2008 olması lazım, hafif sarıyer trafiğinde bu renonun dandik motoru hararet yapıp son nefesini de tinercilerin arasında verdiği günden beri daha da binmem. Bozuluyorsun bari üsturuplu bir yere kadar dayan oda yok.

Fiat bozulacaksa bile en azından evin otoparkında bozuluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Plastikleri belki daha dandikdir, belki daha fazla ses alır, multimedyası daha dandiktir, megane'daki janjanlı donanımlar yoktur ama yürüyeni kesinlikle daha kalitelidir.

Bunu 2002'den beri Doblo'ma dayanarak söylüyorum. Her yıl tatile çıktığımızda tatilin %80'i aşağıdaki video gibi geçiyor

Evet arabayla arazide aynen bu şekilde gidiyorum. Tarlaya girme konusu dahil hepsini doblo ile yaşadım, yaşamaya devam ediyorum.

Süspansiyon cart curt sorunları Fiat'ta yaşaman neredeyse mümkün değil. Yani ben yaşamadıysam normal bir kullanıcının normal yolda sürdüğü arabada yaşaması imkansız

Son olarak Reno alırmıyım, hayatım boyunca kapıma koymayacağım tek marka. Değişen birşey hala yok. 2008 olması lazım, hafif sarıyer trafiğinde bu renonun dandik motoru hararet yapıp son nefesini de tinercilerin arasında verdiği günden beri daha da binmem. Bozuluyorsun bari üsturuplu bir yere kadar dayan oda yok.

Fiat bozulacaksa bile en azından evin otoparkında bozuluyor

Alıntıları Göster
    Puntonun güvenlikden 0 yıldız aldığı, egeanın 3 yıldız aldığı zaten bilinen güvenliksiz tenekeden imal edilen araçlar olduğunu tüm dünya biliyor. Üstelik emniyet kemeri kopan ve koltuk iskeleti kazada kırılıp sakatlanmaya neden olduğu için mahkeme süreci devam ediyor. Ayrıca doblonun yürürü sağlam olabilir. Arkadaşımın taksi durağında ki egeaların ön takımı 30.000-50.000 km de dağılıp müthiş derecede ayrıca trim sesi mevcut. Linealarda böyle bir sorun yoktu. Fiatı kapıdan içeri sokmak değil bedava verseler binilcek araç değil rezillik kepazelik içerir.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    hastasın sen başka açıklaması yok artık bunun.

Allah sana şifâ versin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

aküden olabilir mi acaba? belkide ekranın bir anda gitmeside aküden dolayı
    hocam.multimedyada sorun yok. Kapılarda ve konsolda şerit ledler var. Kafasına göre parlaklık azalip artıyor. 120km surat ile giderken akü boş bile olsa bunu yapmamasi lazım alternatör zaten bütün akımı üretiyor. Akü vs de sağlam üstünde start-stop aküsü var. Touch ve joy paketlerinde direk orjinal teybin parlaklık azalip artıyor çözümü yok.

• Geçmiş olsun hocam üzüldüm gerçekten , bir avukatla görüşün derim araç fabrikasyon hatalı ise ayıplı mal dahalinde paranızı hukuksal yolla talep edebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

Moueson arkadasimiz sizinle ilgilenecektir ve garantiden aracinizi yenileyecektir

kendisi renault mais de yetkili bi abidir
    Sesli güldüm hacı. Helal.

• Hocam araç ne renk?

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Puntonun güvenlikden 0 yıldız aldığı, egeanın 3 yıldız aldığı zaten bilinen güvenliksiz tenekeden imal edilen araçlar olduğunu tüm dünya biliyor. Üstelik emniyet kemeri kopan ve koltuk iskeleti kazada kırılıp sakatlanmaya neden olduğu için mahkeme süreci devam ediyor. Ayrıca doblonun yürürü sağlam olabilir. Arkadaşımın taksi durağında ki egeaların ön takımı 30.000-50.000 km de dağılıp müthiş derecede ayrıca trim sesi mevcut. Linealarda böyle bir sorun yoktu. Fiatı kapıdan içeri sokmak değil bedava verseler binilcek araç değil rezillik kepazelik içerir.

Alıntıları Göster
    Bagaj kapağı fabrikasyon yamuk,

Amortisörleri 25 binde dağılan,

Balataları 20 binde biten,

15 dakikalık trafikte hararet yapıp bozulan,

Durduk yere voltajları oynayan,

Göstergesi gidip sürücünün dikkatini dağıtan,

Formula 1 de bile arkasından sürekli beyaz dumanlarla bozulan

Adeta güvenlik ve kalite emsali bir firmayı da görüyor ve okuyoruz.

Bizzat yaşadığım olayı yazıyorum. Ailemle birlikte renonun üstün kaliteli (!) motor aksamından dolayı gecenin bir yarısı telefonun zar zor çektiği bir yerde ailenizle birlikte bilimum tinerci ve uyuşturucu bağımlısı tiplerin önünde arabanız son nefesini verip hakkın rahmetine kavuşsa ve yakınınızda yardım edebilecek tanıdığınız da yoksa 5 değil 50 yıldız olsa sizi koruyamaz.

Ben yaşadıklarımdan dolayı renoyu bedava bile kullanmam. Egea'nın ön takımı 50 binde dağılıyorsa (ki bu Fiat için ayrı bir skandal) beni yolda bırakmadan servise kadar gidip tamir olabiliyorsa benim açımdan sorun yok. İllaki mekanik aksam sorun yaratabilir.

Siz merak etmeden yazayım, evet Doblo'da bozuldu. Bozuldu ama ya yola çıkmadan evvel otoparkta yada yoldan döndükten sonra yine otoparkta bozuldu. Gidip abuk subuk tiplerin arasında telefonun bile zoraki çektiği yerlerde bozulup kimseyi riske atmadı. Yeri geldi yolculuğun bitimine yakın sıkıntısı olduğunu hissettirdi ama yolculuğu her zaman tamamlayıp sonra bozuldu.

2017 Fiorino'muzda var, şu emniyet kemeri kopan model, hatta 0 yıldızı bırak EuroNCAP testi bile yok. Ama gel gelelim arabada 4 tane hava yastığı var. Ön ve yan hava yastıkları.

Güvenlik emsali (!) Reno'nun Kangoo'suna bakıyorum sadece ön hava yastıkları var. 2 adet hava yastığıyla, yolda kalmayacak dayanıklı motoruyla birlikte tam bir güvenlik emsali.

Ve kalan kalite kısmı için konuyu okumadınız sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

hocam.multimedyada sorun yok. Kapılarda ve konsolda şerit ledler var. Kafasına göre parlaklık azalip artıyor. 120km surat ile giderken akü boş bile olsa bunu yapmamasi lazım alternatör zaten bütün akımı üretiyor. Akü vs de sağlam üstünde start-stop aküsü var. Touch ve joy paketlerinde direk orjinal teybin parlaklık azalip artıyor çözümü yok.

Alıntıları Göster
    Hocam geçmiş olsun öncelikle. Akü boş ise neden şarj olmadığını düşündünüz mü?

Doblo'da sürekli yaşadığım için şöyle söyleyeyim alternatör bozuksa elektronik kısmın sıkıntısı o olabilir.

Eğer alternatörden gelen akımda yada üretilen elektrikte sıkıntı varsa araçta benzinli olduğu için motor önceliği ateşleme sistemine verip gereksiz gördüğü sistemleri kapatıyor olabilir. Sonuçta motor ateşleme yapamazsa göstergenin çalışmasının anlamı kalmaz.

Alternatörü en son değiştirdiğimde şarj ederken akü voltajı vs gayet güçlü ve sorunsuzdu testlerde. En son ustamın tavsiyesi ile alternatörü yenisiyle değiştirdik ve sorunumuz çözüldü arabada.

• quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Akü boş ise neden şarj olmadığını düşündünüz mü?

Doblo'da sürekli yaşadığım için şöyle söyleyeyim alternatör bozuksa elektronik kısmın sıkıntısı o olabilir.

Eğer alternatörden gelen akımda yada üretilen elektrikte sıkıntı varsa araçta benzinli olduğu için motor önceliği ateşleme sistemine verip gereksiz gördüğü sistemleri kapatıyor olabilir. Sonuçta motor ateşleme yapamazsa göstergenin çalışmasının anlamı kalmaz.

Alternatörü en son değiştirdiğimde şarj ederken akü voltajı vs gayet güçlü ve sorunsuzdu testlerde. En son ustamın tavsiyesi ile alternatörü yenisiyle değiştirdik ve sorunumuz çözüldü arabada.

Alıntıları Göster
    Yok hocam akü boş bile olsa dememin sebebi sorunun Akuden kaynaklanmadığı. Araçta ön konsol da multimedya da komple dijital çok fazla elektrik çeken parça var . Büyük ihtimalle ecu veya iç aydınlatma ünitesinin beyninde bir problem var ama anlamadım. Teşekkürler cevabınız için de

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam araç ne renk?
    Yıldızlı siyah tam ismini bilmiyorum da normal siyahlar gibi değil :))

• bir aracın hem sedanı hem hb versiyonu varsa , sedan versiyonu hb'e göre 2 gömlek kalitesizdir net. Reno olsun , honda olsun bu böyle
  • 1 sene megane 3 kullandim , kapi fitillerinde ki gicirtidan dolayi aracimi sattim.Benzer ancak farkli bolgelerden gelen trim ses problemleri ile farkli servislere gittim.Dediginiz gibi renonun kendine ait mais subeleri sorun cozmekte cok ilimlilar.Bu nedenle sorunu kabul edip sorunu cozmek icin gosterdikleri iyi niyet bence onemli.Mesela Honda araclarinda olusan gocuk sorununu kabul etmemisti.Servisten parcanin neden degistigi ile yazi alirsaniz kazasi olmayan bir aracin garantiden uretim hatasi olan parcanin garantiden degismesi deger kaybina ugratmayacaktir diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: batkent

Yok hocam akü boş bile olsa dememin sebebi sorunun Akuden kaynaklanmadığı. Araçta ön konsol da multimedya da komple dijital çok fazla elektrik çeken parça var . Büyük ihtimalle ecu veya iç aydınlatma ünitesinin beyninde bir problem var ama anlamadım. Teşekkürler cevabınız için de

Alıntıları Göster
    Hocam alternatör yeterli enerjiyi üretemiyor olabilir mi?

Aküyüde besleyen alternatör. Araçta benzinli olduğundan Ecu'da illaki bu kadar elektronikle birlikte enerji yönetimi vardır. Elektrik azaldıkça veya yetersiz kaldıkça araçta dediğiniz gibi gereksiz olan parçalara giden enerjiyi kesip (gösterge kapanması) veya enerjiyi regüle edemediğinden voltaj oynaması yapıyor olabilir.

Aynı araçların dizellerinde böyle bir sorun varmı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.