Şimdi Ara

(Yeni sorun)Renault Megane 4 ve yaşadığım problemler(Yeni Güncelleme)C Led Sararması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
3
Favori
39.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye üretimi araçlarda işçilik kalitesi düşük olduğundan bu tarz problemlerin olmasını doğal karşılıyorum. Bu sadece Megane'a özel bir durum değil. Benzer problemler eski aracım Corolla'da da vardı, şimdiki aracım Clio IV'te de var.

Bundan sonra (alabilirsem) alacağım aracın Türkiye'de ÜRETİLMEMİŞ olmasına dikkat edeceğim. Daha önceki aracım Kia Rio'da işçilik kalitesi çok daha iyiydi.

Clio 4'te neler var sıralayayım, makyajlı kasada yarı deri koltuklar ve yumuşak plastik oranı artmış olsa da sağdan soldan trim sesleri mevcut. Bagaj takozları çok dandikti ve ayarsızdı. Gajır gucur ses geliyordu bagaj kapağından. n11 üzerinden ayarlı megane 2 kaput takozu aldım ve bagajdan gelen ses problemini çözdüm. Servise de götürdüm bu durum için hatta çözümü de söyledim ama "biz bu araca başka model parçası takamayız" dediler.

Yani sorunu söylüyorum, çözümü gösteriyorum ama yapamayız diyorlar.

Koltuk başlık burçlarından gelen sesler için 3 kere gittim, sonunda garantiden değişimini sağladım o ses sorunu da çözülmüş oldum.
    Özellikle sağ ön kapı içi hoparlörün etrafındaki bölümden tıkırtı benzeri ses geliyor. Renault forumunda komple kapı içlerine yalıtım yapanlar var. Elim yatkın olmadığından öyle duruyor. Kadran üstündeki gölgelik de kendi başına ses yapıyor. Arada dokunuyorum üzerine bazen geçiyor bazen geçmiyor sinir ediyor.

Bunlar hep işçiliğin kalitesizliğinden.

• Konu sahibinin aracı megane hb, hb kasa yurt dışı üretimi, sanırım ispanya. Sedan kasa burda üretiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim Golf teki sorunlar

Far duyu yandı garantiye gittik umursamadılar

Koltuk kenarlarında çatlama var servise gittik değişim vermedi

Klima çalışırken döşeme halısı ıslanıyordu neyse onu servisten hallettirdik

Şanzımandan ses geliyor manuel araç servis normal dedi ama anormallik var

Daha sayayım mı

Aracın dizel olsa bu kadar tantana yapıyorsun gel takaslayalım derdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

bizim Golf teki sorunlar

Far duyu yandı garantiye gittik umursamadılar

Koltuk kenarlarında çatlama var servise gittik değişim vermedi

Klima çalışırken döşeme halısı ıslanıyordu neyse onu servisten hallettirdik

Şanzımandan ses geliyor manuel araç servis normal dedi ama anormallik var

Daha sayayım mı

Aracın dizel olsa bu kadar tantana yapıyorsun gel takaslayalım derdim.
    Aman hocam naptınız sizin araç kaç model , benim asıl Tantanam aracın rafine olmaması. O kadar kalite kontrol test aşamaları var ama problemler bitmiyor.eskiden arabayı alan yağını suyunu koyup biner gidermis.

• 22 aydır megane sedan dizel otomatik icon kullanıyorum,Daha hiçbir sorunla karşılaşmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Bu mesaj silindi.
    birader sen kafayı yemişsin.
  • Okudum konuyu ama catladim. Mizmiz ve vesveseli kisilerin arabalari da kendileri gibi ayarsiz oluyor.

• 1aydır sıfır aldığım kango extrem araca biniyorum focus2den sonra bana mercedes gibi geldi. Fordun arızaları ilah ettirmiş bir araç her 2 ayda bir arıza çıkarır mı.? Kangoda ne yol sesi ne motor sesi var. Markadan ziyade araçta problem olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC

1aydır sıfır aldığım kango extrem araca biniyorum focus2den sonra bana mercedes gibi geldi. Fordun arızaları ilah ettirmiş bir araç her 2 ayda bir arıza çıkarır mı.? Kangoda ne yol sesi ne motor sesi var. Markadan ziyade araçta problem olabilir.
    Ben de tam karşı taraftayım; 2015de sıfır aldığım kangoo extremden, focus 3.5e geçtim

Garanti(sözde) bitimine yakın, 32bin km civarinda sattım.

Gülegüle kullanın

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Ben de tam karşı taraftayım; 2015de sıfır aldığım kangoo extremden, focus 3.5e geçtim

Garanti(sözde) bitimine yakın, 32bin km civarinda sattım.

Gülegüle kullanın

Alıntıları Göster
    Sizin inceleminizi okudum. Katıldığım taraflar var katılmadıklarımda. Focus2 çok ses alıyordu içeri motorda sıkıntı vsrdı klima bozuktu enjektörler arıza verdi. Şanzuman yağ kaçırıyordu. Ben bu arabayı 8 yıl idare ettim.

• AC@DC kullanıcısına yanıt
    Uzerindeki vancocontact2 ler ile yol sesinde iyi olsa da, otoyolda motor sesi konusunda bıkkınlık gelmişti , 5 ileri 90hp dci ile.. 6 ileri 110luklar istisna

• quote:

Uzerindeki vancocontact2 ler ile yol sesinde iyi olsa da, otoyolda motor sesi konusunda bıkkınlık gelmişti , 5 ileri 90hp dci ile.. 6 ileri 110luklar istisna
    bendeki 110hp 6 ileri olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC

bendeki 110hp 6 ileri olan.

Alıntıları Göster
    Vakt-i zamaninda renault, yarim yamalak ithalat yapmayip bunu da getirseydi; bende de olacaktı. Olsaydi, satmazdim yalan yok..

Gidip fullunu alalım bari diyoruz,iki ay sonra 110lugu geliyor

bir yerden sonra tam iş yaptıklarını anlamalarindan olsa gerek, stepne ve levye tipi el frenini iptal ettiler

Ort.yakitiniz ve araç agirligini merak ettim

Tekrardan gule gule kullanin..gule gule dediysem hor da kullanabilirsiniz; daga tasa vurmama ragmen lastikleri haric yuruyeni hâlâ ilk gunku gibiydi..

• İlk aracımız Punto 1.3 idi su anda Megane 3 1.5 DCİ 90BG yazılanları okuyunca sasırıyorum.
    Aracı 60.000 de aldık simdi 75.000 oldu agır bakımdan sonra EGR Valfi hatası verdi EGR valfi aldık.Onun dısında ciddi bir sorun olmadı.
    Yok yolda cok ses yapıyormus yok fitiller vs
    Arkadas C+ yazmıs.Dunya elestiri gelmis.Cİvic ciler de araca C+ diyor.Megane da boyutu,kalitesi ile bana gore gayet iyi
    doblocu F1 de en klas markalardan biri Renault dur.Daha 2-3 sene oncesine kadar Vettel ile uzak ara sampiyondu.Ayrıca gayet de hızlıdır.En azından F1 kısmın gercekci degil...
    Megane HB İspanya Uretimi Turkiye Uretimi degil ayrıca da Turkiye tesisi en iyi hata oranının az oldugu tesislerden biridir.

Her arabada sorun yasanabilir.Benim gordugum Fiata gore Renault musteriye daha fazla onem veriyor.Geri donus alabiliyorsunuz cozmek icin ilgi gosteriyorlar.
    Su gocen ve dalgalanan araclar Honda Civic degil de Renault,Fiat olsaydı elestiri bombardımanına tutulmustu.

Aracda yamukluk var mı bilmem ama varsa İspanya nın hatası diger sorunlar da umarım halledilir.Megane 4 en azından benim icin son derece kaliteli ve guzel araclar yazılan sorunları biraz abartılı buldum ve dedigim gibi her aracta sorun yasanabilir.Umarım sıkıntılar hallolur.

Birsey daha aklıma geldi yine doblocu arkadas yok 15 dk da motoru arıza veren vs demis.Dizel de Fiat ile Reno motorları Dunyada kendini kanıtlamıs motorlardır.Fiat Mjet ile 800.000 km yapanlar var yine Reno motorlarını Mercedes kullanır.Ayrıca Benzinli Motoru genelde Nissan tarafından gelistirilmis motordur ve mesela 1.6 larda zincirli uzun omurlu motorları vardır.

• quote:

Vakt-i zamaninda renault, yarim yamalak ithalat yapmayip bunu da getirseydi; bende de olacaktı. Olsaydi, satmazdim yalan yok..

Gidip fullunu alalım bari diyoruz,iki ay sonra 110lugu geliyor

bir yerden sonra tam iş yaptıklarını anlamalarindan olsa gerek, stepne ve levye tipi el frenini iptal ettiler

Ort.yakitiniz ve araç agirligini merak ettim

Tekrardan gule gule kullanin..gule gule dediysem hor da kullanabilirsiniz; daga tasa vurmama ragmen lastikleri haric yuruyeni hâlâ ilk gunku gibiydi..

Alıntıları Göster
    Yakıtı hiç ölçmedim focustan az yakıyor. Aile için aldım. Ticaretle işim yok. Hanım arkada çocuklarla arkada oturuyor. Arkası savurmuyor dedi bmax de var onda giderken arkada rahat etmezdi. Saolun 110luk olduğundan mı nedir motor zorlanmıyor. Arabada aradıklarımızın hepsi var az yaksın bagajı geniş olsun yalıtımı iyi olsun. Biraz fazla verip sıfır aldık. Sizdede 110luk olsaydı satmazdınız. Yazdığınız şikayetleri yaşamadık.

• hocam okudukça renoulta araç alasım geldi. sizinle ne güzel her defasında ilgilenmişler, parça değiştirmişler. volvo servisine gidin 1 kere. garanti bitene kadar aracınızın yağmur suyunu bile koymadan sizden onun parasını almaya kalkarlar, bilgisayar arızalarını size soylemezler, bilgisayara aracınızı sokturmak istediğinizde mesai bitimine kadar sizi bekletip yetişmez bu saatten sonra derler. ciddi sorunlarınız vardır araçta, yoktur size öyle geliyordur derler... garanti süreniz bitince ne mi olur? ilk bakımda 1 ton sorun tespit ederler, en ufak sorununuzla ilgilenirler... diğer markalara göre 2-3 kat para isterler... volvo servisleri kadar kötü servis varmıdır bilmiyorum... renault u takdir ettim :D
  • değer kaybı davası biraz abartı olmuş. adamlar elinden geldiğince garantiden halletmiş, Honda olsa sizi çoktan mistir ederdi.
  • Reanult araçları ülkemizde onbinlerce adet satılıyor. Bazılarında mutlaka problem çıkacaktır tabii ki. Hatırlarsınız burada sıfır mercedes araç alıp yıllarca sorunlarıyla uğraşan ve mercedes ile mahkemelik olan bir arkadaş vardı. Nasıl sonuçlandı hatırlanıyorum. Yani her araçta olabiliyor böyle problemler.
    Ayrıca nazar değmesin Renault servisleri gerçekten ilgililer. Aracı bakıma bıraktığımda araç motoruna kadar temizlenmiş aldım, cam suyu tamamlanmıştı ve garantiden parça değişiminde de pek sıkıntı çıkarmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Çok geçmiş olsun. Yerinizde olsam aracı hemem satardım. Hiç o işlere girmezdim.

Reno araç yapmak için erittiği tenekelerin kalitesine bakmazsa böyle sorunlar tabiki yaşanır. Megane almayın aldırmayın.
    eritme, teneke ve kalite konusunu biraz açar mısın?
  • Doblocu bok atmakdan başka bir şey yapmıyor. Hehe diyip geçeceksin nede olsa kıçı kırık fiat tenekesini savunuyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.