Şimdi Ara

(Yeni sorun)Renault Megane 4 ve yaşadığım problemler(Yeni Güncelleme)C Led Sararması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
39.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam geçmiş olsun. Elektronik ve araç işi kesinlikle şans. Ne olursa olsun şansın tutmazsa hiç olmadık arızalar çıkartıyor. 2011 yılında babam 0 Dacia Logan almıştı. Aynı gün arkadaşı da aynı araçtan almıştı, yine aynı bayi ve 0 olarak. Biz arabayı 2016 yılında 40.000'de sattık ve araç bir kere sanayi görmedi. Bir kere arıza çıkarmadı. Babamın arkadaşının başına gelmeyen kalmadı arabayla ilgili. Daha 3. ayında arabanın motoru indirdiler değişmeyen parça kalmadı. En sonunda dayanamadı sattı arabasını daha 5.000 km olmamıştı. O nedenle bir şey satın almak her türlü büyük risk. Tekrardan geçmiş olsun diyorum. Umarım çıkar bir yol bulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Konuyu bağladığınız Golf'ün hangi servisi amortisör patlağını garantiden değiştirir hiç düşündünüz mü? ya da kapağından dolayı buhar yapan farı komple iyiniyet kapsamında sıfırı ile değiştirir?
    25,000 km hem etkili hem sessiz balatalar için bence gayet yeterli bir süre. Ciyaklayarak 60,000 km gitmek isterseniz o ayrı. Eleştirdiğiniz fiyatı için yine bkz."vw servis fiyat listesi".
    Vites topuzunun ötmesi, ESP ve multimedya sorunları bu seviyedeki bir araçta kesinlikle olmaması gerekirdi haklısınız, yeni kasanın premium araçlar haricinde bu tarz sorunları çıkabiliyor ve eli yüzü düzgün servislerde çözülüyor zaten çözülmüş de.
    Meşhur sütun göçüğü problemi gibi yüzlerce araçta olmayan ama size denk gelen bir gerçek sorununuz var. Mesajınıza at-gitsin, sat-gitsin şeklinde yorum yapan arkadaşlar gibi düşünmüyor aracınıza binmeye devam etmek istiyorsunuz ki bence haklısınız. O zaman bunu mais servisinde işlem raporlu bir dosya hazırlatarak yaptırabilirsiniz, 3-4 yıl binmeyi düşünüyorsanız değer kaybı gittikçe azalacaktır.
    Saolun hocam yorumunuz için çatlak konusunda farın on yüzünde görünen taş çarpma izi bile yok. Normalde dışarıda hava alan yer güzelce silikonla kapatilirdi fakat reno büyük ihtimalle yıpranma paylarını ölçmek ve bizi kobay olarak kullandığı için parçayı fabrikaya alıp inceleme yaptırıyor. Bunu keşke aracı piyasaya sürmeden önce yapsalar neyse. Golf daha rafine ve yıllarca ufak tefek değişiklikler ile üretildiği için çok daha sorunsuz araç. Reno icon pakette her yere krom kaplama yapayım deyince vites topuzu gibi dayanmayan yerler oldu. Gelecek hafta Ankara da olacagım @spacewolf hocamın yönlendirmeleri ile eksptertiz ve avukat ile görüşeceğim. İç aydınlatma sorununa da hala çözüm yok olmadı onun için aracı 4 kere servise sokup direk çözüm bulacağım. Garantili mal ayni sorundan 4 veya 5 defa servise girdiği zaman iade değişim veya ayıp oranında indirim isteme hakkı direkt olarak doğuyor. Gelişmeleri paylaşırım forumda da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bahtsız bedevi misiniz acaba.

Şirket araçlarımız düşük fiyatlı ve az yakması sebebi ile Renault/Dacia modelleri.

10 sene içerisinde yaklaşık 30 tane Renault grubunun araçlarını kullandık, bunlara Megane 4 hb de dahil. Bu yazdığınız sorunların hiçbirine denk gelmedik. Ya gerçekten çok şanssızsınız ya da Renault'u karalama kampanyası mı başlatıyorsunuz anlamadım.

Ve de neden ilk araç sahibinin herhangi bir hatasını göz önünde bulundurmuyorsunuz?
  • Geçmiş olsun elektronik araba işi şanss bağlı. Bu bahsettiğiniz tüm sorunları çözseniz dahi yine içinize sinmeyecek.

• Az daha Megane alacaktım. Eksperini yaptırdım dönerken vites kolundaki otomatik vites için basılan bir düğme var o elimde kaldı. Yol yakınken vazgeçtim. İç aksam kalitesizim diye bağırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: rukA_m

Hocam bahtsız bedevi misiniz acaba.

Şirket araçlarımız düşük fiyatlı ve az yakması sebebi ile Renault/Dacia modelleri.

10 sene içerisinde yaklaşık 30 tane Renault grubunun araçlarını kullandık, bunlara Megane 4 hb de dahil. Bu yazdığınız sorunların hiçbirine denk gelmedik. Ya gerçekten çok şanssızsınız ya da Renault'u karalama kampanyası mı başlatıyorsunuz anlamadım.

Ve de neden ilk araç sahibinin herhangi bir hatasını göz önünde bulundurmuyorsunuz?
    Bagaj kapağının yamuk olmasında ilk sahibinin nasıl bir hatası olabilir?

• batkent B kullanıcısına yanıt
    Çokça denk geliyoruz. Hasarsız araç diye perte çıktıktan sonra tamir edilip satılan araçlara. Abimin aracında da arka tarafında ağır hasar oluşmuştu, bagaj kapağı komple değişti. Kapağı takan elemanlar tam takamamıştı, kapak kısmen yamuktu ve tam kapanmıyordu. Gerisi sizin bileceğiniz iş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rukA_m

Çokça denk geliyoruz. Hasarsız araç diye perte çıktıktan sonra tamir edilip satılan araçlara. Abimin aracında da arka tarafında ağır hasar oluşmuştu, bagaj kapağı komple değişti. Kapağı takan elemanlar tam takamamıştı, kapak kısmen yamuktu ve tam kapanmıyordu. Gerisi sizin bileceğiniz iş...
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: falterubbix

birader sen kafayı yemişsin.

hahahahahah

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault böylelerine araba satmamalı.

Senin iade ettigin aracın bedeli millete zam olarak yansıyor.

• Konuyu guncelledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Klasik; alırken muhteşem ve çok cazibeli duran, 'gırtlak dolu', Fransız hastalıkları.
    Aman hocam boşver şimdi öyle deme. "1 araç veya 1 model ile Fransız'ları yaftalayamazsın, kaç tane Fransız aracın oldu, ben xxx.xxx km'dir sorunsuz kullanıyorum tık yok, markayı karalamaya çalışma"..cılar gelir hır çıkartır. Demedi deme.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz biraz fazla titissiniz, bircok kullanicinin dikkat etmeyecegi noktalar sizin gozunuze batiyor.Bende de megane var sirket araci, icon dizel edc henuz 6 aylik.İlk sifir geldiginde silecekleri atlama yapiyirdu, sol arka kapi civarindan ses geliyordu(hala geliyor) otomatik park freni( el freni) arada bir hataya dusuyor gibi gibi.Ancak oncesinde disel otimatik corolla oldugu icin (sirket araci) cok daha konforlu ve bu olumsuzluklar bana pek rahatsiz edici gelmiyor.Bence hangi marka olursa olsun beklentinizi biraz dusurun

• Konuyu her okudugumda sınırlenıyorum ve darlanıyorum :) bakalım pazartesı benım de servıs maceram baslıyor 8 aylık aracım ıcın. Umarım bu tıp seyler yasamam. Gecmıs olsun

• Geçmiş olsun. Reno Megane aracım varken bir çok kez yetkili serviste işlem yaptırdım. Çok sorunlarım oldu ama Renault hiç mağdur etmedi. Yalnız işçilik kaliteleri bariz düşük.

Şimdi 3 yıldır Skoda DSG kullanıyorum 1 kez servise gitmedim. Periyodik bakım harici araçta hiç sorun yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usanmadan ugrasmissiniz helal olsun gercekten . Herkes sizin gibi ugrassa dikkat etse vasifsiz ustalar buralarda calisamaz ve kalite artar .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Banttan inen ilk meganı siz almışsınız galiba. Başka bir açıklaması olamaz.
    Bence değiştirin aracı. Bu kadar olaydan sonra o arabaya karşı içinizde soğukluk oluşmuştur.
    Benim gibi bir Linea alın. Hiç bir kusuru gözünüze batmıyor 🤣.

• Her konu açıldıgında belirtirim,
    Bende ankara mais bölge müdürlüğü servisinden memnun degilim, başka markalardaki gibi para almasını biliyor, sorunlara çözüm yok, memnuniyet yok. İşçilik kalitesi sıfır.

2-3 yıl boyunca ankara mais bölge servisine gittim bakımdan bakıma, her bakım sonrası arabada bir sıkıntılar çıkarmayı başarıyorlar, aradıgımda gittiğimde biz oraya dokunmadık söyle böyle.
    Arkadaşın anlattıgı rezillikle aynı

Motordan ses gelmeye başladı belli aralıkta.
    Gidiyorsun ses gelmiyor, vs ve ses duymayınca müdehalede yok.
    İnat ettim birgün gittim motorun soguması beklenildi vs vs
    Teste cıktık motordan ses geldi ve belirli devirde yaptıgını tespit ettik 2300 devir.
    Araba 2 gün yattı yaptık dediler katalizörden geliyor muş, yola çıktım ses geliyor.

Katalizör yapılabilecek birşey degil,
    Neyse yolumun üstündeki ORAY servisine gittim, usta başına derdimi anlattım.

Test sürüşü yapmadı, aracı lifle kaldırdı katalizör sacının tüm temasını kesti torna vida ile.
    Orta ses mes kalmadı..

Servis var servis var.

Aracın iç hava fanı 1-2-4 de çalışıyor 3. Kademede calışmıyordu
    Maisi aradım fiyat verdi 700 lira parca işçilik hariç

RENAULT ORAY a gittim. Elektrikci arkadaşı çagırdılar
    Baktı inceledi, sonrasında havalandırma soketini söktü içine baktı oksitlenmiş 3. Kademe , zımparaladı, pas sökücü koruyucu sıktı çalıştı

Mais servisine kalksak 700 liralık parçayı degiştirse yine çalışmayacak, sokey ucu oksitli elektrik gelmiyor yeminle bulamazlardı....

Ben Ankarda renault servisi olarak ORAYI TAVSİYE EDERİM.
    Ustaların bilgisi olsun, işçilik kalitesi olsun , müşteri memnuniyeti olsun adamlarda hersey var..

• quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Banttan inen ilk meganı siz almışsınız galiba. Başka bir açıklaması olamaz.
    Bence değiştirin aracı. Bu kadar olaydan sonra o arabaya karşı içinizde soğukluk oluşmuştur.
    Benim gibi bir Linea alın. Hiç bir kusuru gözünüze batmıyor 🤣.
    Aman Linea demeyin bana arkadaşin şirket arabasıydı Ankara'dan Eskişehir'e giderken aracı ben kullanıyorumdum. 160la giderken sigarayı atmak için arkadaş cami bir açtı arabayi yolda zor tuttum tırların yanindan geçerken bir sağa bir sola savuruyor zaten. Tamam az yakıyor güzel gidiyor da Allah'a emanet gidiyorduk

• Anladıgım kadarıyla bu sorunlu meganlar tr üretimi sedan kasalar hb lerde problem duymadım

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.