< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
(Yeni sorun)Renault Megane 4 ve yaşadığım problemler(Yeni Güncelleme)C Led Sararması (7. sayfa)
-
-
Yeni Güncelleme yapılmıştır -
Sıfır arabayı ben servise uğramamak için alıyorum.Eğer bu kadar servise gideceksem satar eski bir D sınıfı alırım en azından keyfini sürerim
yaşadıklarınıza üzüldüm megane kullanıcıları genel olarak memnun sizin bu kadar sorun yaşamanız ilginç -
Renolar böyle yapacak birşey yok 5 sene Megane kullandım servis her sorununu kolayca çözdü hemde garantisi bitmesine rağmen araçta teypten tutun cam krikosu direksiyon simidine kadar değişti. Mais sorun çıkarmıyor. Ama işte hep sorun hep servis git gel zaman kaybi. Skoda aldım sıfır 4 yıl oldu daha periyodik bakım harici uğramadım diyebilirim. Bazen kahve içmeye giderim vs.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracı sevdiğim için ve reno hicbir zaman kardesim bu kullanıcı hatası demedigi için devam ediyorum . Birde Türkiye'de üretim yapan bu ülkeye faydası olan markaları kullanmaya çalışıyorum malesef wv grubu olsun pejo grubu olsun bize pek bir katkıları yok. Umarım gelecekte daha kaliteli daha az sorunlu araçlar üretirler de kimse farklı markaya yönelmez. Clio 5den umutluyum şahsen :))quote:
Orijinalden alıntı: shockwave23
Renolar böyle yapacak birşey yok 5 sene Megane kullandım servis her sorununu kolayca çözdü hemde garantisi bitmesine rağmen araçta teypten tutun cam krikosu direksiyon simidine kadar değişti. Mais sorun çıkarmıyor. Ama işte hep sorun hep servis git gel zaman kaybi. Skoda aldım sıfır 4 yıl oldu daha periyodik bakım harici uğramadım diyebilirim. Bazen kahve içmeye giderim vs.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bir aile yakınımız aracını değiştirip sizin aracınızdan almak istiyor, yazdıklarınızı eksiksiz okudum. Renault her seferinde size yardımcı olup aracın arkasında durmuş fakat ustalar her yetkili serviste olduğu gibi hallettik abi diyip hiçbir şeyi becerememişler. Önerip önermemek açısından çok kararsız kaldım gerçekten. Siz olsanız yine Megane 4 alır mıydınız yoksa başka bir araba mı alırdınız ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr4power -- 7 Mart 2020; 21:28:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İcon ve sifir alacaksa tavsiye ederim ama mutlaka +2 yil garantili alsın ve servise götursun bakım için.quote:
Orijinalden alıntı: mr4power
Hocam bir aile yakınımız aracını değiştirip sizin aracınızdan almak istiyor, yazdıklarınızı eksiksiz okudum. Renault her seferinde size yardımcı olup aracın arkasında durmuş fakat ustalar her yetkili serviste olduğu gibi hallettik abi diyip hiçbir şeyi becerememişler. Önerip önermemek açısından çok kararsız kaldım gerçekten. Siz olsanız yine Megane 4 alır mıydınız yoksa başka bir araba mı alırdınız ?
İkinci el alacaksa ise ona bir şey diyemiyorum. Heleki garantisiz alacaksa çoğu kullanıcı benim gibi titiz degil bende çıkan sorunları ya yaptırmamistir, ya farkında değildir ya da ustunu ortmus olabilir. Ama sıfır alacaksa 1.33hb icon tce edc(7 ileri) çok güzel araç heleki güzel bir renk+ bendeki şuan opsiyon olan siyah jantlardan alirsa araci gördükçe mutlu olur
-
Hocam dizel ve 2. El alacak kendisi ve icon alamayacak malesef fiyatlar çok arttı kendisi de 140.000tl ye çıkabiliyor bildiğim kadarıyla. Özellikle bu yüzden sordum.
O zaman düzgün temiz bakılmış bulmasi lazım. Büyük ihtimalle maks touch donanım alabilir. Touchda da bendeki Sorunlarin çoğu olmaz çünkü koltuklar düz kumaş , rlink ekranı yok mümkünse garanti bitimine 6aydan fazla olan yetkili servis bakımlı alıp 2200e ek garanti yaptirirsa kafası rahat olur.quote:
Hocam dizel ve 2. El alacak kendisi ve icon alamayacak malesef fiyatlar çok arttı kendisi de 140.000tl ye çıkabiliyor bildiğim kadarıyla. Özellikle bu yüzden sordum.
Çok sağolun hocam, peki otomatik şanzıman nasıl? Hiç kullanmadım. Kararsız falan deniliyor ya da kavrama çavuk bitiyor deniliyor, ısınma da oluyormuş , manuel tercih edilebiliniyor mu bir de ???
Edc yuzde olarak dsgden daha sorunsuz ve uzun ömürlü. Özellikle vites geçiş hızı dsgden daha yavaş. Araçlar tanıtıldığı dan beri reno sürekli otomatik şanzıman ve enjeksiyon beyni güncellemesi yayınladı. Sorun yaşayan çoğu kişinin sorunu ya tamamen bitti ya da azaldı. Ama hala sorunlari olanlar var tabiki onlara da reno garantiden yardımcı oluyor. Birde şanzımanın huyunu öğrenip ona göre kullanmak lazım. Clio edc kullandığım zamana dip gaz yaptığımda araç sapıtıyordu kalkarken kiralık olduğu için ben alışasaya kadar aracın süresi doldu ama kmsi az ve garantili olan araçlarda sıkıntı çıkarsa reno garantiden yardımcı olur. Kmsi fazla ise kavrama değişimi olursa bir kısmını veya isciligini talep ettiğini duydum.quote:
Çok sağolun hocam, peki otomatik şanzıman nasıl? Hiç kullanmadım. Kararsız falan deniliyor ya da kavrama çavuk bitiyor deniliyor, ısınma da oluyormuş , manuel tercih edilebiliniyor mu bir de ???
-
Anladım hocam çok teşekkür ederim yardımların için. Yazdıklarınız aile yakını abimin çok işine yarayacak. Bir de Renault'dan hiç anlamam kullanmadığım için o yüzden sordum özellikle. Yetkili servisin diğer yetkili servisler gibi kem küm edip para istemesindense müşteri odaklı çalışmaları hoşuma gitti. -
14.07.2020 Güncelleme
Merhaba herkese,
Koltuk döşemelerinin değişmesinden sonra Araçtaki C led farların sarardığını fark ettim. Özellikle sol sürücü tarafının farı aracın fabrikadan çıkan farı olduğu için(sağ taraf iyi niyetten serviste değişmişti 2 yıl kadar önce) iki far arasında bariz farklılık vardı. Biraz dikkat edince çoğu C led'i olan megane 4'te ( joy paketler hariç hepsinde var) sararma, belirli bölgelerde sönme, parlaklığın azalması gibi problemlerin olduğunu fark ettim. Renault merkeze başvurdum. Serviste kontrol ettiler. C led sararma için far değişimi ön görüp Reno'ya yazdılar.
Malesef Renault Genel Merkezi bunu bir problem olarak görmedi ve eskime olarak belirtti. Herhangi bir şekilde yardımcı olmadılar. Far değişimi haricinde de bir çözüm sunulmadı. Far fiyatı yaklaşık olarak 4000Tl civarında. Son günlerde facebook gruplarında da bu sorundan şikayetci olanların sayısı artmaya başladı. Şimdiye kadar o kadar sorunu çözmüş bir firma aracın en belirgin karakteristik özelliğini gösteren bir parça da bu şekilde aksiyon alması hiç hoşuma gitmedi. Her zaman genel merkez bir şekilde sorunları çözer diyordum fakat artık onlara da güvenim kalmadı.
Megane 4 vb C led farlı araç alacaklar varsa lütfen dikkatli olsun.
Aracın bakımın da Haziran ayı sonunda yaptırdım. 4. yıl bakımı olarak geçti. Km olarak 80bin bakımı diye geçiyor fakat ben 49binde bakıma girdim. iki bakım arası 8-9bin km yapmışım.
Yağ+Hava+Polen+Motor yağı yanında bu bakımda Bujiler + fren Hidroliği değişti. Yetkili Servis ücreti 1400Tl civarında.
-
49 binde bu kadar sıkıntı yaşanması sinir bozucu bi durum, arabadan soğur insan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 14 Temmuz 2020; 16:44:19 >
Hocam şu c leddeki sararmaya çözüm uretselerdi artık kabullenmiştim diğer sıkıntıları da bu şekilde devam etmesi üzücü oldu. Şuan araçta bunun haricindeki gözüme batan herhangi bir aşırı eskime, yıpranma veya arıza Yok.quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyen
49 binde bu kadar sıkıntı yaşanması sinir bozucu bi durum, arabadan soğur insan.
bendede 1.2 tce 130 manuel hb icon aracım var 2016 150 bin km de koltuk çatlaması(sadece sürücü) az bir c led sararması mevcut bagaj kapağı yamuk değil fakat az bir aşağı düşme var onun harici oldukça memnunum bende trim sesi gelmiyor subwoofer kullanmama rağmen ses sitemi çok kaliteli değil fakat boş paketlerdeki gibi rezilde değil 4 lü sorunu bendede oldu anakartında çatlama meydana gelmiş bir tamir ile sorunu çözdürdüm benim kendi ustam var ailecek araçlarımızı çorluda aycan otoya götürürüz o yüzden bir problem yaşamadım. luqi yağ koyduğumda bir yağ ekslitme oldu fakat 2. koyuşumda olmadı şuan elf kullanıyorum direk 5 litre arada performanslı kullanmama rağmen bir sorun olmadı. balans ayarı biraz çabuk bozuluyor onun harici ben yol tutuşundan oldukça memnunnum lastiklerin etkisi olabilir nokian var araçta sadece 150 km hızda köprü birleşimlerinden geçerken bir arkası hafif atıcakmış gibi oluyor ama atmıyor gaz açık girersem 195 e kadar kesmeden hızlanıyorum ve güvensizlik vermiyor oldukça oturaklı yol sesi 150 den sonra biraz biraz rahatsız ediyor. multisense ile comfort sport neturel gibi modlarda suspasiyonlarıma etki ediyor sizde varmı bilmiyorum comforta daha çok yaylanarak sporta daha oturaklı oluyor. yakıt tüketimimde duruma göre 6.5 7 civarı geziyor kısa mesafe ve soğukta 8.5 görebiliyor. klima 0.5 1 litre yoğun kullanımda arttırıyor onun harici gidişi oldukça iyi. aracı değiştirsemmi diye düşünüyorum fakat 1m 1.100 e hangi aracı alsam bilemiyorum senelik 40 bin km yaptığım için alıcak arkadaşlara belki yardımcı olmuş olurum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X