Şimdi Ara

Yeni Toyota Yaris Hybrid Cool e-CVT (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.153
Cevap
36
Favori
171.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet haklısınız. Fabrika tuketimleri hakikaten zor. Ama forumda bu değerlere yakın zikredenler var ne kadar doğru bilmiyorum.
    Zaten bu değerler bile çok iyi.dizelle yarışır hatta geçer bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JusT_SmiLe kullanıcısına yanıt
    ECO modunda özellikle şehir içinde yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz. ECO açıkken bildiğim kadarıyla gaz pedalı tepkisi azalıyor (logaritmik bir eğri şeklinde tepki veriyor olmalı), klima gücü ve fan hızı düşürülüyor ve net bilgi olmamakla bilrlikte benzin motoru sıcaklığı daha düşük seviyelerde tutulup daha geç devreye girmesi sağlanıyor.

ECO kapalıyken klima fan hızını maksimum yapın ve ardından ECO tuşuna basın. Fan hızı iki kademe aşağıya düşüyor mu deneyin.

Yaris Hybrid 0-50km/h : 4 saniye

Fiesta 1.0 : 3,6s. https://m.youtube.com/watch?v=Ldzr5s0T1hE

Mercedes-Benz C 180. : 2,8s. https://m.youtube.com/watch?v=cn0uRJjRots

Corolla 1.6 MDS. : 4,3s. https://m.youtube.com/watch?v=OXyvi6RJm14

• bulentcandan B kullanıcısına yanıt
    Denerim hocam ve buradan paylaşırım.
    Ayrıca cidden eco mod kapalıyken ani hızlanmalarda vites değişimi yavaşlaması da olmadığından sanırım ciddi atılıyor araba. Gerçi benim deneyimim lpg honda city amacımıza kıyasla yapılmış deneyim. Baya fark var.

• şimdi şöyle bir edc şanzımanlı araçlara bakıyorumda forumda, en sorunsuz şanzımanlılardan olan edc bile vites 1-2 kararsızlığı, yokuşlarda takılma, P moduyla devam edebilme falan, şimdi birde bu yarise bakıyosun, adamlar yapmış yaa diyorsun...Sizler daha iyi bilirsiniz, aynı şanzımana sahip araçlar da başka varmıdır acaba?
  • tebrizi kullanıcısına yanıt
    Yaris Hybrid'de şanzıman yoktur.

• yarıs cool hazıran ayı fıyatı 60,800 olmuş..
    bu cool modelde anahtarsızmı yoksa anahtarlımı calıstrıması
  • Cvt şanzıman yaris auris ve jazz da var diye biliyorum

• yariste e-cvt şanzıman yokmuydu?
  • cool modelinde anahtarsız çalıştırma var. yeni modelin sürprizi. teslim alırken öğrendim:)
    e-cvt şanzıman olarak geçiyor ama diğer araçlardaki gibi vites kutusu, dişli vs yok. teknik olarak ilgili arkadaşlar daha detaylı bilgi vereceklerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitbaer

cool modelinde anahtarsız çalıştırma var. yeni modelin sürprizi. teslim alırken öğrendim:)
    e-cvt şanzıman olarak geçiyor ama diğer araçlardaki gibi vites kutusu, dişli vs yok. teknik olarak ilgili arkadaşlar daha detaylı bilgi vereceklerdir.

tskler....bılgı ıcın
    bu arac sessız olmalı motor elektrıklı calıstıgı zaman ,,izalasyon nasıldır ıcerıye lastık sesı alıyormu...(bazı araclar ızalasyon zayıftı ıcerıye cok lastık sesını alırda onun ıcın)
    hayırlı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 8 Haziran 2016; 15:45:23 >
  • benim açımdan rahatsız edici bir durum yok. ama karşılaştırma yapabileceğim bir şey olmadığı için birşey diyemem. uzun yolda bakmak lazım ses olayına. bayramda yapacağım inşallah.
  • frantic2 kullanıcısına yanıt
    http://www.autoexpress.co.uk/toyota/yaris/89502/toyota-yaris-vs-volkswagen-polo

Yukarıdaki linkteki karşılaştırmadan 'noise' kısmına bakınız. Örnektir.

Yaris Hybrid'den C segmenti bir araç konforu beklemeyiniz. (bence)

• Katılıyorum.
    ama diğer birçok artısı için değer. Ki zaten iyiye göre kötü kalıyor. Yoksa tatmin eder.
    Bu arada geçen binen bir arkadaşım yüksekliğinden ötürü jip gibi olduğunu söyledi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitbaer -- 9 Haziran 2016; 7:23:16 >
  • gerçekten bende bindiğimde bir jip havası verdi -)
  • Arkadaşlar bugün yıllık bakıma aynı zamanda 10.000 km de yaklaşmıştı servise götürdüm 450 tl tuttu periyodik bakım ekstra bir şey yok + 100 tl toyota acil yardım yıllık ücreti aldılar.
    Toyota ortaköy danışmanları çok ilgili ve yardımcı oluyor tamponda ufak bir sürtme vardı onu bile halletmişler :) ufak bir rutuş ve pasta cilayla. 2,5 saatde araç hazırdı. Balatalardan ve disklerden ses geliyordu balata spreyiyle halletmişler.

• bende bu aracı bugun bayıden gıdıp kısa test yaptım 2 km kadar kullandım geldım....arac kullanımı rahat..anahtarsız kart bısı takılmıyor anahtar cepte duruyor..)
    pekı arac calısıyor anahtar sahıbı cebınde kumanda olunca uzaklasınca arac calısmaya devam edıyormu nasıl oluyor sormaını unutuum..
    orta aıleler ıcın gayet yeterlı gelır kasa cok buyukdııl...ekonomık olarak tercıh edılır..
    cool modelını 60,800 tl den 1 kurus asagı olmaz dıyorlar........sipiret modelınde hepsı var ama oda cok pahalı..

bu arada aracın mtv vergısı ne kadar 1 ve 2 taksıt yenı alanlar ıcın ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic2 -- 16 Haziran 2016; 15:17:31 >
  • onurjoya O kullanıcısına yanıt
    Yaris hybridin bakımı için benzinli araçlardan da uygun olacak diyorlardı ilk zamanlarda. Ama bir fark yok anlaşılan.
  • alın benzinli lüks bir araç binin. daha zamanı var bu araçların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xenofx

alın benzinli lüks bir araç binin. daha zamanı var bu araçların.

ne alaka ? 10 yıllık(daha fazla) oturmuş bir teknolojinin ne zamanından bahsediyorsun? sen ben almazsak niye getirsinler ülkeye? ayrıca pahallı bir teknoloji değil. gidipte rakipten en boş benzili düz vites araba ile karşılaştırmayın. bakın ford fiesta 1,0 motor powershift in hem 2. ellerine hemde 0 larına ayrıca clio full donanım dizel otomatiklerine sonra kötüleyin
  • tamam al bin o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.