Kadınlar tarih boyunca hep etek giydiler. Pantolon giymeye başlamaları ilk kez 20. yüzyılda oldu. Halbuki pantolon bir erkek kıyafetidir. Normalde kadınların pantolonu giymemesi gerekir çünkü farklı cinsler her zaman kendilerine ait giysileri giymektedirler. Bu durumun 19. yüzyılda dumura uğraması, kadınları haklı çıkarmaz ve pantolonun da erkek kıyafeti olduğu gerçeğini değiştirmez. Ülkemizde öncede açık kadınlar pantolon giyerdi, sonra yaşlılara, zamanla kapalılara da bulaştı, küçük kız çocuklar da küçüklükten itibaren hep pantolon giydirilerek toplumda bu normalleştirildi. Artık 7'den 77 ye tüm kadınlar pantolon giyer oldular. Kızların gardropları karıştırıldığında etek veya etekli elbise bulacağınızı hiç sanmıyorum. Bir kadın elbisesi olan etek veya etekli elbise, artık kadınlar arasında popüler değil. Sadece kırsal kesimlerden şehre göç etmiş kadınlar giymeye devam ediyorlar. Bir de özel günler, davet ve düğünlerde giyiliyor... Pantolon giymeye cesareti olmayan çoğu kapalı kadının kız çocuklarına pantolon giydirmesi de ayrıca büyük bir çelişki olarak ortada durmakta... Bir kadın elbisesi olan eteği hangi erkek giyse sokaktaki her kadın, kız buna şaşırır, güler ve anında telefonuna sarılıp fotosunu çeker. Halbuki kendisi tüm bunları yaparken, kıçında bir erkek kıyafeti olan pantolon bulunmaktadır. Ancak hiçbir erkek buna şaşırmaz, kadınlar da... İşte buna kanıksama, alışma, normalleştirme denir... Erkekler olarak her erkek pantolonuna sahip çıkmalı, karısına, kızına, bacısına, anasına ( çok nazik ve yumuşak tatlı dil ile kalplerini kırmadan) bu konuda tepki, tavır koymalı ve onlara pantolonun bir erkek kıyafeti olduğu gerçeğini hatırlatıp, eskiden olduğu gibi özlerine dönmeleri çağrıları yapması son derece önemlidir... Ben şahsen pantolon giyen her kadından nefret ediyorum, iğreniyorum... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 2 Şubat 2025; 14:22:39 > |
Bildirim