Tam tersine. Rüzgar tavan spoylerinden doğru akıp gittiği için, arka camda rüzgar akımı olmuyor ve bu yüzden de biriken su kendiliğinden gitmiyor, sileceği çalıştırmak gerekiyor. Rüzgar direncini düşürmek adına yeni Tiguan'ın tavan spoyleri eski nesilden çok daha büyük ve yanlarda finlet dedikleri bölümler de var. Bu da arka camdaki rüzgar akımını daha da kesiyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 11 Aralık 2024; 15:1:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024 VOLKSWAGEN TİGUAN | ANA KONU | (111. sayfa)
-
-
Bu arada Enyaq'ın sürtünme katsayısı (0,25) Tiguan'dan daha mı düşükmüş? Batarya menzilini artırmak için herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tasarım doğrudan aerodinamiği etkiliyor. Sedan araçların bazılarında örneğin Passatta arka silecek yok. Hatchback ve Suv'larda sedanlara göre farklı bir durum var. Çok hakim olduğum bir konu değil. Fizik kanunlarına hakim olan arkadaşlar daha net açıklayabilir.
Tiguanin bulamadım ama fikir vermesi adına rüzgar tüneli testi.
Review Xe BMWyoutubeMaybach GLS600 wind tunnel test wind tunnel test Maybach gls600 car modelhttps://www.youtube.com/watch?si=nv2TBcrlYD0_g4XK&v=XH7o7ZCM46I&feature=youtu.beizlemeden geçmeyoutubeyere düşen tekrar kamyona giren kutuhttps://www.youtube.com/shorts/kYEkbX_g_2c?si=EaIkeN4iMPwkxWM7
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
DSG bakım isteyen bir şanzıman, baskı balata değişimini ve diğer ayarları zamanında yaptırmak lazım. Muhtemelen yaşı itibariyle sizin aracınızın şanzıman bakım zamanı gelmiş olabilir. İyi bir DSG ustasına göstermenizde fayda var.
-
Hocam cevabını için teşekkür ederim. Araç şuanda 123 binde. 80 bindeyken DSG revizyon görmüş sanırım. Baskı balata, volant vs değişimi yapılmış. Bu kmde baskı balatanın bitmesi mümkün mü yoksa basınç tüpünden mi diye ikilemde kaldım.
-
Merhabalar, ayak gazda düşük hızlarda ilerlerken ve orta/yüksek bir hızdan düşük hıza frenlerken (yaklaşık 30-40 km hızdan sonra) kaput tarafından bir pervane sesi mi desem böyle "lokloklok" gibi garip bir ses geliyor. Acaba sizlerde de var mı nedeni elektrik motoru mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trencijackk -- 12 Aralık 2024; 13:33:49 > -
Teşekkürler. Güzel bir açıklama oldu.
-
Rica ederim. Değişimde kullanılan malzemenin kalitesi de önemli. Orijinal olmayan çok baskı balata, volant var. Değişimden sonra da aracınız 43 bin km yaptığından hem baskı balatadan hem de basınç tüpünden olabilir. Dediğim gibi iyi bir usta(soyguncu olmayan) bulmanız lazım.
-
Teşekkür ederim hocam. Şu dönemde soyguncu olmayan usta bulmak çölde su bulmaktan zor vallahi. En ucuz yoldan denemeye başlayacağım sanırım. Basınç tüpü ile sorunun çözümü olur umarım yoksa komple dediğiniz gibi baskı balata değişimi olacak.
-
merhaba, bende de aynı şekilde bir ses geliyor, takmış durumdayım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, R Line aldım önümüzde ki hafta teslim edilecek. Dikkat etmem gereken konular hakkında bilgi verebilir misiniz?
-
Hayırlı olsun aracınız. Muhtemelen güncel gelecektir aracınız ama güncellemesi varsa yaptırıp almanız daha iyi olacaktır. Bu arada travel assist, proaktif kemer ve kablosuz şarj var mı donanım listesinde?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba araçta bugün geri geri gelirken bir araba yaklaşınca zonk diye durdu araç dedim arkadan mi vurdu daha araçla arkada mesafe de var kazık fren mi yapıyor araç acaba böyle bir özelliği mi var. Yeni aldım aracı birkaç ay oldu.Cok kullanma fırsatı olmadı.2022 Tiguan araç.
Merhaba, yeni kasada daha güncel(hassas) bir sistem var ama 2024 öncesinde olan sistemin bilgisini gönderiyorum. 1 defa beni geri geri aniden arkama geçen minibüsten korumuşluğu vardırquote:
Orijinalden alıntı: marcopashaa
Arkadaşlar merhaba araçta bugün geri geri gelirken bir araba yaklaşınca zonk diye durdu araç dedim arkadan mi vurdu daha araçla arkada mesafe de var kazık fren mi yapıyor araç acaba böyle bir özelliği mi var. Yeni aldım aracı birkaç ay oldu.Cok kullanma fırsatı olmadı.2022 Tiguan araç.
Sert fren sonrası insanda bi korku yaptırıyor.
Manevra Frenleme Fonksiyonu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_86 -- 14 Aralık 2024; 17:28:15 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam daha ne hassas olacak birden arkadan gümledim sandım ki araca mesafe daha vardi bilgi için teşekkür ederim
Bir sorum olacak hocam.Şimdi araçta elektronik el freni var. Ama anahtarsız çalıştırma yok. Aracı kontak kapatmadan P ye alıp kapatıyorum el freni kendi cekiyor.Peki p ye almadan direk kontak kapatsam da zaten el freni çekiyor kendi p ye de alirmi? Yani fiziken p ye elle goturulmeli fakat kendi arka planda p ye almış gibi olurmu.Bir zararı olurmu tesekkurler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcopashaa -- 14 Aralık 2024; 18:37:56 >
Hocam şanzımanı özelikle yokuşlarda korumak amaçlı ben hep şu şekilde kullanıyorum.(10 yıllık Vw kullanıcısıyım)quote:
Orijinalden alıntı: marcopashaa
Bir sorum olacak hocam.Şimdi araçta elektronik el freni var. Ama anahtarsız çalıştırma yok. Aracı kontak kapatmadan P ye alıp kapatıyorum el freni kendi cekiyor.Peki p ye almadan direk kontak kapatsam da zaten el freni çekiyor kendi p ye de alirmi? Yani fiziken p ye elle goturulmeli fakat kendi arka planda p ye almış gibi olurmu.Bir zararı olurmu tesekkurler
Frene bas-vitesi N’ye Al-El frenini devreye al-ayağı frenden çek(araç yükü el frenine binecektir)-Vitesi P’ye Al-Aracı stop et.
Rutin olarak alisinca çok kolay.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tesekkurler
Teşekkür ederim. Evet var , özellikle o donanımları içeren rline arayıp buldum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X