Şimdi Ara

YENİ X3 1.6 SATIŞA SUNULDU (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
303
Cevap
9
Favori
25.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selamlar,
    Q3 2012 de Türkiye'de satılmaya başladı. Henüz 2,5 yıllık diyebiliriz. Audi de makyaj kac yıldır bilmiyorum ama genelde 3,5 - 4 yıl sonra makaj 7 yıl sonra kasa değişiyor. Her neyse. Q3 bence görünüş olarak cok hoş. Bu arada q3 ile x1 i kıyaslayın. Ikisi aynı sınıfta çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    Dövizde artış olmadığına göre zam yaptılar herhalde.
    Fiyatı ben de yüksek buldum ama bildiğim kadarı ile başka bir alternatif yok.

Hafta sonu Nissan bayisine uğrayıp Xtrail 1.6 otomatik dizel 2 çeker otomobil ile test sürüşü yaptım.
    Katalogda 5 litre tüketimden bahsediliyor, ancak satıcı gerçekte 7-8 litre dizel tüketim olacağını belirtti.
    Arabalar konusunda teknik bilgim olmadığı için bu araç ta bana problemsiz göründü.
    En full X trail için 133.000.- TL fiyat veriyorlar.
    Ancak araç ellerinde olmadığı için 1.000.- TL kaparo alıp Ekim ortası veya sonuna rezervasyon yapıyorlar.
    Fiyat garantisi vermiyorlar. Belli ki bu araçlar da tutulmuş.

Çok alakasızsa kusura bakmayın ama Nissan X trail ile BMW X3 kıyaslanabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: printer34

Hafta sonu Nissan bayisine uğrayıp Xtrail 1.6 otomatik dizel 2 çeker otomobil ile test sürüşü yaptım.
    Katalogda 5 litre tüketimden bahsediliyor, ancak satıcı gerçekte 7-8 litre dizel tüketim olacağını belirtti.
    Arabalar konusunda teknik bilgim olmadığı için bu araç ta bana problemsiz göründü.
    Ancak araç ellerinde olmadığı için 1.000.- TL kaparo alıp Ekim ortası veya sonuna rezervasyon yapıyorlar.

Bende xtrail ile x3 arasinda kaldim. 40000 tl fazla verip cok yakan prestijli arabami alayim, yoksa daha az maliyetli ve daha donanimli xtrailmi alayim diye. Karar veremedim bekliyorum, su anda 3.20 ied kullaniyorum konfor ve performans super ama alcak ve kucuk geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: 44mami44

quote:

Bende xtrail ile x3 arasinda kaldim. 40000 tl fazla verip cok yakan prestijli arabami alayim, yoksa daha az maliyetli ve daha donanimli xtrailmi alayim diye. Karar veremedim bekliyorum, su anda 3.20 ied kullaniyorum konfor ve performans super ama alcak ve kucuk geliyor.

ben de şu an 3.20 i ed kullanıyorum ve dediğiniz gibi performans olarak çok tatmin edici bir araç olmasına rağmen alçak bir araç.bulunduğum bölge yollarının bozukluğu ve hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraştığım için yüksek bir araca ihtiyacım var.x-trail görünüş,yükseklik ve genişlik olarak güzel bir araç ama 120.000 tl edecek bir araç değil bence. 10000 tl daha düşük bir fiyatlandırmayla satılmalıydı.x3 ise 1.6 motor olmasına rağmen bütçemi aşıyor ne yazık ki

• quote:

Orijinalden alıntı: ozguradam1

quote:

Orijinalden alıntı: 44mami44

quote:

ben de şu an 3.20 i ed kullanıyorum ve dediğiniz gibi performans olarak çok tatmin edici bir araç olmasına rağmen alçak bir araç.bulunduğum bölge yollarının bozukluğu ve hobi olarak fotoğrafçılıkla uğraştığım için yüksek bir araca ihtiyacım var.x-trail görünüş,yükseklik ve genişlik olarak güzel bir araç ama 120.000 tl edecek bir araç değil bence. 10000 tl daha düşük bir fiyatlandırmayla satılmalıydı.x3 ise 1.6 motor olmasına rağmen bütçemi aşıyor ne yazık ki

Bende x3 e o kadar vermek istemiyorum, xtrail de 130000 i hak etmiyor

• 44mami44 4 kullanıcısına yanıt
    x trail'de sizce ne eksik? Neden 130.000.-TL yi hak etmiyor?
  • quote:

x trail'de sizce ne eksik? Neden 130.000.-TL yi hak etmiyor?

Xtrailde Kalite yeterli degil, performans az. Ancak x3 de 1.6 olmasina ragmen cok fazla, ve donanim ekleyince fiyat dahada artiyor.

• 1.6 X3 gereğinden yüksek fiyatla konumlandırıldı. Baz modele bakınca fiyat fena değil gibi geliyor (155bin) ama olmazsa olmaz bir takım donanımlar eklendiğinde 175-185e dayanıyor ki bu çok fazla. Muhtemelen Borusan daha fazla kar koyuyor 2.0D e göre.

Çünkü vergisiz fiyatlar üzerinden karşılaştırınca, X1 1.6 ile X1 2.0d arasında 6250euro fark varken, X3 1.6 ile X3 2.0d arasında 3250euro fark var.
    Bu durumda aradaki 3000euronun sadece kasa farkına gitmediği ortada... Ötv kdv derken 5000euroyu geçiyor tabi fark....
  • quote:

Orijinalden alıntı: prof78

1.6 X3 gereğinden yüksek fiyatla konumlandırıldı. Baz modele bakınca fiyat fena değil gibi geliyor (155bin) ama olmazsa olmaz bir takım donanımlar eklendiğinde 175-185e dayanıyor ki bu çok fazla. Muhtemelen Borusan daha fazla kar koyuyor 2.0D e göre.

Çünkü vergisiz fiyatlar üzerinden karşılaştırınca, X1 1.6 ile X1 2.0d arasında 6250euro fark varken, X3 1.6 ile X3 2.0d arasında 3250euro fark var.
    Bu durumda aradaki 3000euronun sadece kasa farkına gitmediği ortada... Ötv kdv derken 5000euroyu geçiyor tabi fark....

Hocam X1 ve X3 üzerindeki 1.6 motorlar aynı değil. Farkın buradan kaynaklandığını düşünüyorum.

Ayrıca X3'ü kendi içinde 2.0D ve 1.6 motoru karşılaştırınca 80000tl civarında aralarında fark var. O zaman da 1.6 mantıklı kalıyor. Ben X3 1.6yı kıyaslarken 320i ile karşılaştırdım. O zaman da fark makul kalıyor.

Ama genel olarak piyasa vergiler ve eurodan dolayı çok yüksek..

• Ben x3 1.6 için fiyat alırken,
    beni x1 veya 3.20i fiyatlarının extra indirimli olduğu konusunda bilgilendirdiler.
    Bu modellerde özel indirim varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: himpton

quote:

1.6 X3 gereğinden yüksek fiyatla konumlandırıldı. Baz modele bakınca fiyat fena değil gibi geliyor (155bin) ama olmazsa olmaz bir takım donanımlar eklendiğinde 175-185e dayanıyor ki bu çok fazla. Muhtemelen Borusan daha fazla kar koyuyor 2.0D e göre.

Hocam X1 ve X3 üzerindeki 1.6 motorlar aynı değil. Farkın buradan kaynaklandığını düşünüyorum.

Ayrıca X3'ü kendi içinde 2.0D ve 1.6 motoru karşılaştırınca 80000tl civarında aralarında fark var. O zaman da 1.6 mantıklı kalıyor. Ben X3 1.6yı kıyaslarken 320i ile karşılaştırdım. O zaman da fark makul kalıyor.

Ama genel olarak piyasa vergiler ve eurodan dolayı çok yüksek..

X3'e hakim olmadığım için birşey diyemem ama X1 için şunu söyleyeyim.

Yenisi geleceği için zaten daha indirimli vermek zorundalar.
    Bir de X1 20d zaten 16i geldikten sonra satılmayan bir araç. 2012 modelden sonrası 3-5 tane belki satılmıştır.
    Onun fiyatını çok şişirip, 16i'yi mantıklı gösteriyorlar. O yüzden X1'deki motorlar arası fiyat farkı referans olmasın.

X3'te de benzer durum belki olur, bundan sonra 20d az gelir veya gelmez belki.
    Borusan da 1.6'dan iyi para kazanır.

• Benim özetle anlatmak istediğim şuydu, gerek borusan gerek mercedes yada diğer ithalatçılar, adaletsiz vergi sistemimizi kendi avantajlarına çeviriyorlar.
    Bariz örneği vereyim, ilgilenen arkadaşlar biliyordur zaten, 1.6 motorlu E180 vergisiz fiyatı 2.0 motorlu E250 den 5000TL daha fazla. Bu ne demek, E250den tabiki bir kar elde ediyor edecekte ama daha ucuz olması gereken E180den +5000 fazladan karla başlıyor. Ötv sistemimiz neticesinde de her türlü 2.0 araçlar 1.6lardan açık ara tüketiciye pahalıya patladığı için bizlerde 1.6 araçlara yöneliyoruz ama olması gerekenden daha fazla para ödeyerek.
    Burada halen geçerli olduğu için mercedes örneğini verdim ama diğerleri içinde zaman zaman benzer şeyler geçerli...yanlış anlaşılma olmasın...
  • quote:

Ötv sistemimiz neticesinde de her türlü 2.0 araçlar 1.6lardan açık ara tüketiciye pahalıya patladığı için bizlerde 1.6 araçlara yöneliyoruz ama olması gerekenden daha fazla para ödeyerek.

Aynen olay budur
  • dediğin çok mantıklı arkadaşım. firmalar pazarlama ve karlılık için çok farklı stratejiler yürütüyorlar.
    hepsi böyle demek istemiyorum ama farklı stratejiler de olabiliyor. vergilerimiz zaten fazla olduğu için firmaların almanyadan araç çekerken fiyat kırması gerekiyor. zaten 2.0 motorun 1.6'dan vergisi çok çok daha fazla olduğu için aracı min karla getirmeleri gerekiyor ve çok fazla fiyat kırıyorlar. bir de buna euro/tl paritesini de ekleyin. 1.6da ise böyle bir durum söz konusu değil.

bir başka örnek de şöyle; almanya merkez hem italyaya, ispanyaya hem de türkiyeye araba gönderecek. vergileri ve euro/tl kurunu düşündüğün zaman adamlar türkiyeye araçları daha ucuza göndermek zorunda kalıyor. golf vb araçlarda türkiyeye kota koyuyorlar. fabrikadan 1000 araç çıkıyorsa bir adam 1000ini de ab ingiltere ispanya italya vb ülkelerde satması daha karlı oluyor. benzer şekilde bmw(almanya) fiyat kırıp 2.0d yi türkiyeye göndereceğine o arabaları diğer pazarlarda satıp türkiyede kar marjını koruyan 1.6yı öne çıkarmayı tercih ediyordur.

• selamlar herkese

borusan sanki bu dönemlerde kur kampanyası yapıyordu, yanlış mı hatırlıyorum?

hatırlayan varsa tarihleri ve % indirim miktarı konusunda yorum yapabilecek var mı?

ona göre x3 için zorlayıp zorlamamaya karar vereceğim, en boşuna 150k vermek istemiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerwo

selamlar herkese

hatırlayan varsa tarihleri ve % indirim miktarı konusunda yorum yapabilecek var mı?

ona göre x3 için zorlayıp zorlamamaya karar vereceğim, en boşuna 150k vermek istemiyorum..

zaten 150k olan bir araç yok gibi birşey

şu an 2.79 kur kampanyası var. euro bunun altına düşmeden yeni bir kampanya yapmazlar. 2.79'un altına düştümü de sadece kur sabitlemeyi kaldırırlar. şu an %2 olan indirimi belki %4e çekerler

• quote:

Orijinalden alıntı: himpton

quote:

Orijinalden alıntı: nerwo

selamlar herkese

zaten 150k olan bir araç yok gibi birşey

şu an 2.79 kur kampanyası var. euro bunun altına düşmeden yeni bir kampanya yapmazlar. 2.79'un altına düştümü de sadece kur sabitlemeyi kaldırırlar. şu an %2 olan indirimi belki %4e çekerler

teşekkürler

ben geçtiğimiz senelerde sanki belli dönemlerde borusan ciddi kur indirimi yapıyordu diye hatırlıyorum yanlış kalmış demekki aklımda

boşa beklemeyeyim bu durumda xtrail yapıştırıp geçeyim :p bi bmw tabiki değil ama araçta yok yok, bunlarla avunuruz napalım...

• bence ikinci el volvo xc60lara bakabilirsin. çok şık ve güzel bir araba. güvenlik maksimum. biraz pazarlıkla ikinci eldr tertemiz az km seçenekler olabilir.

• xc 60 2012 modeller 130k civarından başlıyor maalesef

2. el piyasası saçmalamış durumda.

bu paraya gerçekten gidip Platinum Premium Pack bir Xtrail almayı düşünüyorum şu anda
  • alpglue A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    1.6 x3 s drive almak üzereyim.
    Yakıt tüketimi hala 12,5 litre olarak devam ediyor mu?
    Ortalama 10 litreye kadar kabul edilebilir, ama üzeri fazla gibi.
    14 Temmuzdaki mesajınızdan bu yana bir aydan fazla süre geçmiş.
    Bu süre içindeki deneyimlerinizi aktarabilirmisiniz.
    Kişisel olarak alım tavsiyeniz nedir?
    Bu aracı satın almış diğer arkadaşların da önerilerini duymak isteriz.
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.