böyle bişey mümkünmü?? mümkünse nasıl yapılabilri bi anlatırmısınız.. yeni pc ye geçmeyi düşünüyorum bütün bilgileri laptopa dvd lerle uğraşmadan aktarmak istiyorum..yardım ederseniz sevinirim.. teşkkrüler.
iki bilgisayar arası ağ kurup harddiski paylaşıma açarsan istediğin veri alışverişini yapabilirsin
Tabi mümkün. Ben iki bilgisayar a da sabit ip verdim. Aynı çalışma grubu içinde olacak bilgisayarlar(Bilgisayarıma sağ tık özellikler/bilgisayar adı). Daha sonra laptopa almak istediğin dosyalara paylaşım vereceksin. Bu kadar.
Şu işlemleri yap;
-bir tane cross kablo al(iki bilgisayarı bağlamak için) -bilgisayarları bu kablo ile bağla -iki bilgisayarında çalışma gruplarını aynı isimle adlandır.(bilgisayarıma sağ tıkla özellikler_bilgisayar adı) -Windows güvenlik duvarını kapat -C,D.....sürücüler,ini yada dosyalarını paylaşıma aç -ağ bağlantılarıma gir, çalışma grubu bilgisayarlarını göster de -paylaşıma açtığın dosyaları burada göreceksin. verilerini buradan atabilirsin -paylaşıma açık dosyaları burada göremezsen bilgisayarları yeniden başlat...
unutmadan bide IP adreslrini elle ayarlamalısın. ard arda iki sayı olsun..
bende bir adet hub aldım komşudan çektiğim kabloyu hub a taktım.2 tane daha kablo ayarladım.counter-age of empires-half life gibi oyunları rahatlıkla oynuyorum ve dosya paylaşımıda yapıyorum.
ya yapamadım bir türlü.. iki ağ arası bağlantıyı nasıl kurucam? şimdi ana bilgisayarm ve laptop modeme bğalı modemde 4 griş var zaten.. ben bunların ikisini modem üzerinden bağlamaya çalışıyorum..internet kafelerdeki oyun müzik sistemleri gibi? biraz daha açık anlatabilirmisiniz?
ya yapamadım bir türlü.. iki ağ arası bağlantıyı nasıl kurucam? şimdi ana bilgisayarm ve laptop modeme bğalı modemde 4 griş var zaten.. ben bunların ikisini modem üzerinden bağlamaya çalışıyorum..internet kafelerdeki oyun müzik sistemleri gibi? biraz daha açık anlatabilirmisiniz?
Madem modem uzerınden baglanmak ıstıyorsun o zaman cross kabloya ıhtıyacın yok.2 makınanında modeme baglı oldugundan emın ol.sonra paylasılan belgeler klasorunu paylasıma ac.o esnada sana bı secenek sunuyodu orda sadece dosya paylasımını etkınlestırı sec.işlem tamam
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme