Şimdi Ara

yerel disk olan ssd'nin çıkarılabilir aygıt olarak görünmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben geçen hafta bir samsung 840 evo 120 gb ssd aldım ve cd okuyucum yerine onu taktım fakat bilgisayarım ssdmi çıkarılabilir aygıt olarak görüyor. Ss ekledim oradan da görebilir siniz sorunu ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Benchmark sonuçlarını da ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexaert -- 11 Mart 2015; 16:45:48 >

• Hangi chipseti kullanıyorsun.
    Intel ise ya Intel Rapid Storage yükleyeceksin, ya da aşağıdaki registry işlemini yapacaksın
    reg.exe add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\msahci\Controller0\Channel0" /f /v TreatAsInternalPort /t REG_DWORD /d 0x00000001

Nforce chipset (düşük ihtimal) ise aynı işlemi şu yol için yapacaksın
    HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata

Not: Birden fazla SATA portu varsa, aynı işlemi her Controller/Channel için yapmalısın (Controller0/Channel0, Controller0/Channel1 vb)

Yani işlem sonunda registry şuna benzeyecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 11 Mart 2015; 17:12:03 >

• suphion kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler intel kullanıyorum ve acaba hızın düşük olması cd okuyucu kısmına taktığım için mi ssdyi ?
  • Anakartın sata 6 değilse hız düşük olabilir, ankartının modelini belirtirsen, daha iyi tanıyan arkadaşlar, hangi portu kullanacağınızı ve hızınızın normal olup olmadığını söylerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suphion kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam laptop lenovo y580 hdd ile ssdnin yerini değiştirdim hızı normal oldu artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.