Şimdi Ara

Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pcb kolay ama 3nm yi samsung, intel bile yapamadı, devlet teşviklerine konmak için yapılmış bir girişime benziyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bazı insanların her saçmalığa hiç beyni devreye almadan inanmalarına gerçekten hayranım bu ülkede.

bildiğin "gel hep birlikte hayal kuralım, mutlu olalım" tayfası.

onlar sizi kandırmaya bıktı, siz kandırılmaya bıkmadınız arkadaş...

bu ülke kim, 3nm üretim kim, bu tür haberlere neremle güleceğime şaşırdım artık...

• Umarım farklı bir çok alan için üretim yapmayı başarırlar.
    Örnek: inşaat
    Eskiden, adam elinde koca makina beton döküm sahasını gezmek zorundaydı, sıkıştırmak için.

Son yıllarda makinayı küçültme ihtiyacı doğdu.

Tamam bir çok parça döktürürsün, bobinde sarar birleştirirsin ama, iş bir yerde çip istiyor.

Bir çok alanda dışa bağımlılığın önüne geçecektir ve yan üretimlerde sanayiyi harekete geçirecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka gibi ülkeyiz cidden Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor 

• 3nm'den once 10nm yapılsa da askeri ve endüstriyel anlamda gerçekten kullanılsa

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hüloooo

• böylesine uzaylı bir teknolojinin kendi topraklarımızda kendi müdahalelerimizle yapılması muazzam birşey. Onların şemaları ne kadar karışıktır kim bilir. Tüm dünyanın(belkide evrenin) sokak sokak adreslenmesi gibi bir sistemi tüm açıkları ve bize özel geliştirmeleri ile yapabilmek.. Bizim çocuklar yapar, ben eminim.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

40 milyar dolar köpeğin olsun senin. Önemli olan bizim mühendisler. Yapar mı bence yapar.

• Biz yapamayız ezikliği hep vardı. Bu millete bayrak direği ipi, heykel vs şeyleri başarı olarak gösterip çerçeve çizdiler.
    O günler geride kaldı. Teknofest gençliğinin vizyonu çok farklı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Paylaştıkları videoyu alıcı gözle izledim. Çip üretimiyle alakalı herhangi bir emare yok. Kalıplara macun çekmişler, dron yapmışlar. Visio gördüm, onunla da ancak devre çizilir.

• Önce üretsinler sonra konuşalım.

• birisi dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC'nin Tayvand'daki binası

diğeri Türkiye'de çip üreteceğini söyleyen KOBİ'mizin üretim tesisi.

çip üretiminden "temiz su - saf su" kullanımı o kadar fazla ki,

sadece üretim tesisinin ihtiyacını karşılamak için baraj inşa ediliyor.

bozkırın ortasında çip üretilemez, üretilmek istenirse oraya "kirlenmemiş - temiz su" getirmeniz gerekir.

bu da maliyetleri yükseltir.

Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor

Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Neyle neyi karsilastiriyosun Gunde 1 milyon tane degil ayda 5000 tane uretecez diyolar. 3nm bana da abarti geldi ama 3nm uretecekleri ultra gelismis cpu felan degildir. Savunma sanayii cipleri.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • videoda üretim platformunun başlangıcı bile yok. başka biz şey varsa bile biz bilmiyoruz

• Haber değil de reklam gibi birşey, firmanın borsadaki hisselerine değer katmayamı çalışılmış anlamadım, elin oğlu bilmem kaç milyon dolarlık yatırımlara girip ileri tarihe döküm yapılacak diyor bizim bir firmamız 2 sene sonra hemde 3nm üretim yapacağız diyor.

Bir değil birçok yerde açıklanması gereken hususlar var.

Eyvallah deyip geçiyorum.

• Bu video yu seyretmenizi oneririm Turkiyenin bu alanda ne olacagına saglam bir bakıs bence..
    BTCHaber TVyoutube
    Çip savaşlarının perde arkası: Dünya savaşı kapıda mı? | Cemil olabilir mi? #3
    https://www.youtube.com/watch?v=qzbix0G121g

• Adı niye Türkçe değil. Yerli ve milli içinde Türkçe yok mu?

• 300 ya da en iyi ihtimalle 30 olmasın o. 3 olsa duramazsın. Araştırmadım ama çok da inandırıcı gelmedi

• Bana da böyle ufak bir firma hiç güven vermedi ama umarım doğrudur da biz yanılırız. Erke dönergeci işi gibi fazla iddialı olmuş, no-name bir şirket ve 2027de 3nm.

Bunu Vestel, Beko falan dese 45nm yapacağız falan dese daha inandırıcı olur. Sonuç olarak çip üretimine ve yarışına başlamamız gerekiyor. Tüm dünya ona uğraşıyor şu an.

• Bunu söyleyene neyse de haber yapana hiç utanmıyormusun diye sormak istiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.