|
Bildirim
Hiç inandırıcı gelmedi nedense 3nm milyarlarca dolar yatırım yapan bir çok şirket üretemezken bunlar üretecek öyle mi? Umarım ben yanılırım
|
Bence direk 1nm üretimine odaklanmalari gerekir ama Lozan anlaşması dan dolayı 100 yılık yasaklar var ya bence en iyi yaptıkları şeyi Yeni vergi türlerini üretsinler kimse bize yetişemez
|
Sevindirici haber, firmanın hedefleri ülkemizin geleceğini şekillendirecek boyutlarda. Bu konuda ihtiyaç çok fazla fakat malesef arz yok.
2025 yılında SMT montaj hatları kurmayı ve AI sunucular yapmayı, 2026 yılında PCB üretim tesisleri kurmayı, 2027 yılında 3nm hedefleyen çip üretimi. Aylık 5000 çip bize savunma sanayii alanında fazlasıyla yeter. Umarım bu hizmetlerden bazıları sivil kullanımada açılır, özellikle gelişmiş PCB üretim hizmetleri gerçek bir ihtiyaç durumunda. Nasıl bir anlaşma var bilmiyorum ama özellikle 3nmnin transferi konusunun basına yansımaması gerekirdi. Yinede böyle birşey gerçekleşirse, Ortaklarımızın yapacağı bu iyiliği unutmayız. |
ileri seviye chip uretimi icin gereken yatirim 10milyar dolarla 30milyar dolar arasinda. ki bunun sonunda ortaya rekabetci bir urunun cikip cikmayacaginin yatirilan paranin geri donusunun olup olmayacaginin garantisi yoktur. oyle kolay is degil. hemen her ulke bunu yapmak istiyor ama hepsinin yasadigi sorunlar, asamadiklari problemler ortada. acikcasi flybvlos'da hic o olcekde bir sirket gibi durmuyor. dogrusunu soylemek gerekirse turkiyede o olcekde hangi teknoloji sirketi var oda ayri konu. bir yerlerde aktarilan bilgi eksik yada yanlis lanse edilmis.
|
Çiftlikbank seziyorum ama neyse... Bakalım.
|
3nm üretebilecek gelişmiş cihazların (EUV) bize satılmasına Hollanda'nın izin vereceği ne malum? 3nm 2027 sonrası için bana hayal gibi geliyor. Çünkü ASML şu an elindeki siparişlere yetişemiyor. TSMC ve Intel resmen adamların tüm üretimlerini gelecek yıllar için bile satın aldılar. Tayvan hazır elinde var olan ve aktif olarak kullandığı son teknoloji (EUV) cihazları bize niye satsın ki? Bir de ayda 5000 adet çip üretiminden bahsedilmiş. Bu tarz makineler ayda 45.000 ila 90.000 arası wafer (dikkat edin çip değil) üretme kapasitesindeler. Niye 5000 çip üretip makineyi atıl durumda tutasın ki? Neyse bunlar da benim kafamdaki deli sorular. Umulur ki boş soru olarak kalsınlar.
|
tsmc bile 3nm üretmek için asml den milyarlarca dolarlık makine satın alıyor ve şu an hala 4nm ürünlerin geliştirme süreçleri devam ediyorken haber inandırıcı gelmedi , bence yazıda bir yanlışlık var , 30 nm dese daha inandırıcı olurdu , ayrıca askeri sanayide 3nm işlemci kullanılmaz , cunki bu işlemcilerin hata oranı askeri sınıf işlemcilere göre yüksek kalıyor ,askeri sınıf işlemcilerde de nm çok da önemli bi mevzu değil ,mühim olan işini başarıyla yapan hata payı milyarda düşük olan işlemci üretmektir , yazı hatalı.
|
Aynen knk 3nm ASDFGHJKLŞEDRFGHJKLŞDFG böyle bir yatırım en az 30 milyar dolar hadi parayı bulduk ASML yi epik bir olay oldu ve ikna ettik aga mühendisler ne olacak sen mevcuttaki mühendislerini elinde tutamıyorsun gençler viyana kapısını zorlar gibi kaçmaya yer arıyor en son araplar bize 65nm makina alıyordu iş ona dönecektir |
65 nm çip üretiyoruz.
- Dünya 3 Nm çip üretiyor, bunlar 65 Nm ile uğraşıyor. 3 Nm çip üretimi için çalışmalar başladı. -Hayal Dünyasında yaşıyorlar. Bunlar kim, 3 Nm çip üretmek kim. Ağzınla kuş tut, nafile. Forumun çok bilmiş klavye delikanlıları mutlaka takacak bir kulp bulurlar. Zamanında savunma sanayi ürünleri için neler neler yazmışlardı. Unutmadık. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 9 Ocak 2025; 20:28:26 > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Defensehereyoutube Fly BVLOS Teknoloji firması, Türkiye için teknolojik dönüm noktası sayılacak bir başarı elde ederek Ankara’da son teknoloji yerli 30 katmanlı çip üretimine başlayacağını duyurdu. https://www.youtube.com/watch?v=BHnvjjyUCFk |
Aynen knk 3nm ASDFGHJKLŞEDRFGHJKLŞDFG böyle bir yatırım en az 30 milyar dolar hadi parayı bulduk ASML yi epik bir olay oldu ve ikna ettik aga mühendisler ne olacak sen mevcuttaki mühendislerini elinde tutamıyorsun gençler viyana kapısını zorlar gibi kaçmaya yer arıyor en son araplar bize 65nm makina alıyordu iş ona dönecektir |
güldüm :)))) 3nm hemide he? :))))) |
|