Şimdi Ara

Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
3.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az sık dişini...hedef 2071 ,malarzgirt 1000. yıl şeysi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adolf1 kullanıcısına yanıt

Rengi tutturmuşlar bari, sıra...

• anilk.34 A kullanıcısına yanıt

İran da böyle açıklamalar yapıyordu çip hakkında, yine dalga konusu olmayız umarım ülkece şu haber yurtdışına yayılmıştır bile Türkiye 3nm çip üretmeye başlıyor diye, kahkahayı da basmışlardır altına inanmayarak. Utandırmak nasip olsun umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 11 Ocak 2025; 3:1:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Editörün detaylı bir şekilde araştırmadan haber olarak girdiğini düşünüyorum. Biraz mantık kurarsak söylemiş olduğum gibi; Milyarlarca dolar veya milyarca Euro yatırım yapan şirketler, dünya çapında tanınmalarına rağmen çoğu henüz 3nm üretim sürecine yaklaşamadı bile.

Şimdi bir de askeri sınıf veya ay gibi yerlere giden roket vb.gibi ürünleri düşünelim; çoğu ilkel eski tip, x ışınlardan etkilenmeyecek frekansı yani beyni karışmayacak çipler tercih ediyorlar. Nm olarak yaklaşık 50nm çipler kullanıyorlar.
    Askeri sınıfta ve ay tipi yerlere giden ürünlerde stabilite ve devamlılık çok önemli, ayrıca testlerde şartları karşılayamazlarsa örneğin askeri sınıf dayanıklılık sertifikası bile alamazlar . Cesaret edipte daha yeni nesil çipleri denemiyorlar bile bunun hakkında sevgili Barış Özcan’ın güzel bir videosu vardı.

Şöyle düşünmekte yarar: Tr’de x bir şirketin veya kuruluşun max bütçesi 20 ise, global çapta yabancı şirket veya kuruluşların 500 bütçesi var
    Bu iş sadece üretmeye niyetlenmek veya para ile de çözülmüyor, sana çipleri üreteceğin cihazları satacaklar mı? Hiç sanmıyorum
    Umarım yanılırız da bir kez olsun “Aaa ne güzel, bak bizi yanılttılar, lafta kalmadı diye sevinirim”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilk.34 -- 11 Ocak 2025; 2:45:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• anilk.34 A kullanıcısına yanıt

Yok işte hiçbirimiz inanmıyoruz zaten de utandırlar umarım hepimizi.

• sonucu belli

https://onedio.com/haber/yerli-ve-milli-denilmisti-18-yasindaki-girisimcinin-gelistirdigi-anakart-cin-den-satin-alindi-iddiasi-838378

Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor 

3nm ve 5000 adet üretim çok mantıksız

çip üretmek isteyen beyaz eşyalar veya daha basit cihazlar ile başlar onlarda 3nm ihtiyaç yok hatta savunma sanayiden bile ihtiyaç yok 3nmye

• setcom_2000 kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim dikkatli okur isen ironi yapıyorum ciddi bir haber olmadığı yalan olduğu için kolay mı adamlar 2000 yılından beri çip fabrikalarına yatırim yapıyor Çin'e bile makina satışları yasak tutup da sana verirler mi cihazları

• Harika habermiş artık ayda 1 kilo et alabilir miyim?

• Haber. Biraz abartı uçuk kaçık geldi bana . Yerli anakart üretimini hatırladim bir anda . Neyse bakacaz gorecez .

• O hani herkesin el üstünde tuttuğu sözde milli ve yerli iha-sihacı gibi bir girişim işte.

Yarıiletkeni bilmem de... kısmı IP tasarımını dışarıa ürettirerek şantaj montaj iha siha yapmaca sanki.

• Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen. Chip üretmek başka bir şey, mikrochip üretmek bambaşka bir şey. 65nm chip olur, çok yüksek su ve kum kaynaklarına ihtiyaç duymazsınız, lakin mikrochip çok başka bir teknoloji.

• 113578877611868343603 1 kullanıcısına yanıt

Ayda 5 bin tane yapacağız diye yola çıkmak, o tesise yapılan yatırımın amortismanının 5 bin senede filan geri döneceği anlamına gelir, ben hedefi de söylemi de gerçekçi bulmadım.

• Küreselleşme devrinde ne "yerli" ne "milli"? Dünyanın hiçbir ülkesinde "yerli" bir şey yok. Apple'ından Sony'sine Vestel'inden Arçelik'ine bu böyle.

Hammadde, teknoloji, işgücü ve sermaye, dördü de sana ait olacak. Öyle bi dünya yok.

• ferdi1977 kullanıcısına yanıt
    Ben de ironi yapıyordum. Farkındayım yani sizin ironinizin. Sonuna parantez içinde ünlem koymuştum. :)

• MarcosDH M kullanıcısına yanıt

Öyle bir dünya var, adı; Çin.

Bir diğeri trump'ın hayalindeki amerika.

Bizde montaja, enflasyona, asgari ücretliye hakkını vermeyerek devam. Yapısal sorun budur. Hazır almaktır.

• 3 mm olmasın o?
    Yerli çip üretiminde yeni dönem: 2027’de 3nm üretim başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 12 Ocak 2025; 16:6:5 >
  • mystiery_ kullanıcısına yanıt

çin yıllaraca dış sermaye yatırımı alarak bugünlere geldi yoksa asla kalkınamazdı, 50 sene önceye kadar fakir ülkeydi.

• power-pc P kullanıcısına yanıt

• 3nm degil de 3mm olabilir mi acaba haberde gecen ifade. Bu işin piri olan,yuksek teknoloji ülkeleri bile hiçbiri daha 3nm micro chip teknolojisinde seri üretim yapmıyor. Makinesini de dünyada bir tek hollandalı firma yapıyor

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Çin başkalarının teknolojisini taklit ediyor, kendi teknolojisini üretmekten ziyade.

Çinli şirketlerin yükseliş hikayeleri hep Batılı şirketlerin taşeronu olmalarıyla başlıyor. Çin'de işgücü ucuz olduğundan Batılılar oraya fabrikalarını taşımıştı.

Trump içi boş aşırı milliyetçi söylemlerle yoksulların gazını almaya çalışan siyasetçilerden. 100 milyondan fazla yoksuluna gurur duyacakları bir şeyler sunmaya çalışıyor. Yoksulluklarının sebebini küreselleşmeci Biden'lar diye gösterir, kendisi de aynı küresel politikaları uygular.

Her neyse, bu 3 nm olayı, her seçim vakti petrol ve doğalgaz çıkarılmasıyla aynı şey.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.