Şimdi Ara

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: VethekBK , VethekBK , enineboyuna06
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 18 Misafir (6 Mobil) - 13 Masaüstü8 Mobil
5 sn
14.029
Cevap
331
Favori
601.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU

(En Son Oy Tarihi: 30.1.2025)
Giriş

ne kötülüğü var dı? ülkenin insanları kendi aralarıda bölünmüş müydü? ülkenin kurucu liderine rahatça hakaret edenler var mıydı? "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" diyen kurucu lidere karşın şimid sürtük oldular mı? asgari ücretlinin bile araba alma ümidi varken bugün et alma umudu yok 20 yıl öncesi nasıl daha kötüydü?

not: yaşım 45, 20 yıl önceyi ben de hatırlıyorum.

• Puahahahah😂😂😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Fİyatı bir milyon tl nin altında ise Kendisi öğretmen eşi de kantin işletmecisi olarak ben alacağım.

Şundan eminim ki TOGG iççin benim gibi almak isteyenler adına en az 2 yıllık sıra olacaktır.

• Get Back kullanıcısına yanıt

Ne hikmetse ülkeye yapılanlara da en çok durumu olanlar şikayet ediyor, ekonomik durumdan da en çok aynı kesim şikayet ediyor. Ama ezilen vatandaş bu kesim kadar şikayet etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
     YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU32.Gün Arşiviyoutube
    Ayda 5 TL karşılığı kanalımıza üye olup daha önce hiç yayınlanmamış videolar, ham röportajlar ve özel canlı yayınlar için: https://bit.ly/2HzXuN6 “Son Darbe: 28 Şubat” belgeseli Türk demokrasisinin en önemli yol kazalarından biri olan 28 Şubat sürecini anlatıyor. Turgut Özal'ın ölümünden AK Parti'nin iktidara gelişine kadar olan dönemi inceleyen ve 12 bölümden oluşan belgeselde her bölüm 1 yılda yaşananları kapsıyor... twitter.com/32günarşivi instagram.com/32günarşivi
    https://www.youtube.com/watch?v=0WgMlVFljV4&feature=youtu.be
  • Get Back :

Araba çıktı çıkıyor siz hala sıkılmadınız mı bu muhabbetlerden. Yerli arabanın gündeme gelmesi 11 yıl önceye dayanıyor. Maalesef 6-7 yıl boyunca git geller yaşandı. Planlamalar tutmadı. 2017 yılında kararlı bir yola girildi ve 2019 yılı 27 aralıkta ise proje artık ete kemiğe büründü. Şu anda fabrika, çalışan, ceo, hepsi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 13 Ağustos 2022; 1:12:34 >
     YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU32.Gün Arşiviyoutube
    Ayda 5 TL karşılığı kanalımıza üye olup daha önce hiç yayınlanmamış videolar, ham röportajlar ve özel canlı yayınlar için: https://bit.ly/2HzXuN6 “Son Darbe: 28 Şubat” belgeseli Türk demokrasisinin en önemli yol kazalarından biri olan 28 Şubat sürecini anlatıyor. Turgut Özal'ın ölümünden AK Parti'nin iktidara gelişine kadar olan dönemi inceleyen ve 12 bölümden oluşan belgeselde her bölüm 1 yılda yaşananları kapsıyor... twitter.com/32günarşivi instagram.com/32günarşivi
    https://www.youtube.com/watch?v=0WgMlVFljV4&feature=youtu.be

Konuya Atatürkçülük üzerinden girerseniz hiç olmaz. Bir kere TOGG ana başlığı ile pek alakası yok. İkincisi ise subjektif değerlendirmeler ile tartışmalar uzar gider.

Bu hükümet öncesini ve özellikle 90 lı yılları değerlendirelim bakalım.

EKONOMİ: Ülkemiz ekonomisinde son bir kaç yıldır daralma ve son bir yılıdır da yüksek enflasyon var. 90 larda yüzde 70 lerin üzerindeki enflasyon sıradan bir durumdu. İnsanlar sürekli artan fiyatlara, bozulan ekonomiye ve düşen alım gücüne iyice alışmıştı. Üstelik ara ara meydana gelen büyük ekonomik krizler ile dolar bir anda 3 katına çıkar, enflasyon ve faizler astronomik rakamları görürdü. Öyle zamanın hükümeti alt ve orta kesimi kurtarmak için herhangi bir çalışmaya da gitmezdi.

90 larda alt ve orta gelirli insanların alım gücünü günümüz ile kıyaslamak çok komik olur. Farkı anlamak için benim aklıma iki yöntem geliyor; 1- 1990 ile 2002 yılları arasında ülkemizde kişi başına düşen ev, araba, hatta beyaz eşya gibi istatistiklere bakmak. 2- yaşı 50 lerdeki insanlara sormak. Mesela benim ailem ve komşularım 1990 larda günümüz ile kıyaslayınca gerçekten çok fakirdi.

1997 yılında üniversitede okurken ev arkadaşımın öğretmen olan babası ancak emekii ikramiyesi ile hem de taksitle kooperatife girerek bir ev sahibi oldu. Ben ise son bir yıla kadar tek maaş çalışıyordum. 14 yıldır evim ve 6 yıldır da arabam var. 2000 yılında nüfusumuz 63 milyon ve motorlu taşıt sayısı 8 milyon iken yani 1000 kişiye 127 araç düşerken günümizde nifusumuz 84 milyon ve araç sayısı 25 milyon ile bin kişiye 300 araç düşüyor. Benim çocuklarım benim çocukluk dönemine göre enaz 5 kat daha zengin yaşıyorlar.

TOPLUMSAL HAYAT VE ÖZGÜRLÜKLER: 1990 lardaki genel ahvalden bazı örnekleri sıralayayım bakalım....

---- okulda öğrencilere özgürce öğretmenler ve idare dayak atardı.

---- Saçı asker tıraşı gibi olmayan öğrencilerin saçını okul müdür keser, at kuyruğu gibi örülmemiş bağlanmamış kızlar okula alınmazdı.

---- Trenin üstüne eğitme özgürlük yazan liseli gençler olmadık işkencelere maaruz kaldılar. Oğlanların yüz tanınmayacak hale eldi. Kızların özel bölgelerine sopa cop sokuldu.

-----Ülkemizin doğusunda güneydoğusunda bazı kentlerde akşam 17.00 dan sonra araç işlemiyordu bizzat ben yaşadım. Ben üniversiteyi Erzurumda okudum.

----Başıı örtülü kızların ortaokulda, lisede ve daha korkuncu ise üniversitede okuma hakkı yoktu. İmam hatipliler ise ayrı bir konu.

---- Çete olayları, gazeteci cinayetleri ise gırla gidiyor günda 30-40 kişinin teröre kurban verilmesi sıraan karşılanıyordu.

TOPLUMSAL AYRIMCILIKMI: Diyorlar ki şimdi toplumsal ayrışma var. Ben de gülerek cevaplıyorum tabi tabi Çünkü;

----İnsanlar günümüzde Kürt-Türk, sağcı, soldu diye birbirini öldürmiüyor ya

-----Ülkmizn doğusuna, güneydoğusuna her yerine her saat gidilip geliniyor ya

----Başörtülü kızllar asgeriye dahi her kuruma girebiliyor ya

---En önemlisi de Tayyip Erdoğan'ı basın ile askeri darbeler ile vb ile engelleyemiyorlar ya ondandır toplumsal ayrışma muhabbeti. Ne ayrışması ya . Eskiden muhafazakarlar, baş örtülüler falan filan laiklik, çağdaşlık teraneleri ile engellenirdi. Şimdi bu olmayınca hemen toplumsal olarak ayrıştık....

90 LARIN NÜFUS VERİLERİ ŞU ANDAKİ AFRİKA GİBİ: Yaşlı nüfus oranı, eğitim istatistikleri, anne çocuk ölümü vb verileri 90 larda gerçekten çok kötü.

ALT YAPI VE GELİŞMİŞLİK: Ben üniversiteyi 1995-2000 yılları arasında Erzurum'da okudum. Bulunduğum kentten (Marmara Bölgesinde) Erzuruma uçakla gitmek o dönemde parasal olarak imkansızdı. geriye ya otobüsle gitmek ya da tren kalıyor.

Otobüsle 22 saatte gidiliyordu ama aşırı derecede trafik kazaası oluyordu. Yılan gibi kıvrım kıvrım daracık yollarda. Tren ise aktarmalar ve beklemeler ile 52 saat sürüyordu.

O dönemdeki diğer altyapı eksiklerini saymaya gerek yok herhalde.

GÜNÜMÜZDE ÖZGÜRLÜK VAR: Olayı bir örnek ile anlatayım.. 1200 kişilik lisede okula gelen oğlanların bazılarını saçından dolayı kızlar ile karıştırıyoruz. 12. sınıflar pijama ile derse gelme modası başlattılar. Hem de ekose desenli pijama.

Kızlar içinde ; ----- baş örtülü olanlar

------ siyah ferace ile gelenler

------ okul forması ile gelenler

------- kısa giyinenler

------ çok kısa şort ve büstiyer ile yani nerdeyse deniz kıyafeti ile gelenler var. Sorarsan Erdoğan özgürlük bırakmadı, 2023 te herkes çarşaflı olacak vb derler.

SON SÖZ: 90 larda asgari ücretli araba alabiliyordu gibi komik ifadeler kullanmayın lütfen. o dönemde asgari ücretin ve mesela Tofaş arabaların dolar cinsinden fiyatına baktığınızda durumu anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 13 Ağustos 2022; 2:3:4 >

• Bu anketteki seçenekler çok iyimser geldi. Ben 1 milyondan aşağı çıkacağını sanmıyorum.

• wuu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umit_22 kullanıcısına yanıt

Verdiğiniz rakamlar yanlış.

Mesela 2021 dünya genelinde elektrikli ve hibrit ara satışının toplamı 6.2 milyon adet

Bu yıl 10 milyondan fazla olacak seneye 20 milyona yaklaşır.

Ayrıca cep telefonu örneği de yanlış bir örnek

G Kore ABD ve Çin in hakim olduğu piyasada ne Almanyanin ne lngilterenin ne diğer Avrupa ülkelerinin bir etkisi yok. Siz Türkiye den cep telefonu ihracati bekliyorsunuz

• jethoca kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    okulda öğrencilere özgürce öğretmenler ve idare dayak atardı.
    ---- Saçı asker tıraşı gibi olmayan öğrencilerin saçını okul müdür keser, at kuyruğu gibi örülmemiş bağlanmamış kızlar okula alınmazdı.

şimdi kulağında küpeyle okula giden erkeklerin olduğu dönemdeyiz de ne oluyor, öğretmenlerin eğitimde hiçbir ağırlığı kalmadı, eğitim seviyesi yerlerde.

Alıntı

metni:
    Trenin üstüne eğitme özgürlük yazan liseli gençler olmadık işkencelere maaruz kaldılar. Oğlanların yüz tanınmayacak hale eldi. Kızların özel bölgelerine sopa cop sokuldu.

şimdi , cumhurbaşkanını sevmiyorum bile diyemiyorsun hemenb hakaretten dava açılıyor, onu geçtim bakanlar istifa edemiyor korkudan görevden affını istiyor.

Alıntı

metni:
    -Ülkemizin doğusunda güneydoğusunda bazı kentlerde akşam 17.00 dan sonra araç işlemiyordu bizzat ben yaşadım. Ben üniversiteyi Erzurumda okudum.

bunu eğer terörle bağdaştırıyorsan tamamen yanlış. 94 te erzurumda yaşayan birisi olarak erzurumlunun mutaasıb yaşantısı vehicesinde arkşam hayat olmadığını söyleyebilirim.

Alıntı

metni:
    Çete olayları, gazeteci cinayetleri ise gırla gidiyor günda 30-40 kişinin teröre kurban verilmesi sıraan karşılanıyordu.

şimdi hiç yok değil mi? bu ülkede hiçbir zaman günlük 30-40 kişi (80 sonrasından bahsediyorum) teröre kurban verilmedi, iyiki o dönemde hem de terörün en civcivli yerlerinden birinde yaşamışım yoksa söylediklerine inanacağım. Joseph Goebbels den ders alıyorsunuz herhalde.

Alıntı

metni:
    Erzuruma uçakla gitmek o dönemde parasal olarak imkansızdı. geriye ya otobüsle gitmek ya da tren kalıyor

evet haklısın, şu an geldiğimiz noktada 4 kişilik bir aile için otobüsle bile gitmek imkansız.

Alıntı

metni:
    90 larda asgari ücretli araba alabiliyordu gibi komik ifadeler kullanmayın lütfen

araba alma umudu vardı dedim, lütfen dikkatli okuyun doğru anlayın.

sonuç olarak insan karşısındaki malum parti trolü bile olsa biraz akıl bekliyor ama heyhat. yada sizin kafanız çalışıyor ama tartıştığınız kişiyi a haber müşterisi sanıyorsunuz o durumda da size kötü bir haberim var a haber müşterilerinin hepsi sizin mahalleden.  YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU 

Ben 22 yıldır öğretmenim. Bir ağırlık sıkıntımız yok Allaha şükür. Ağırlık korkutmakla, her şeyi yasaklamak ile olmaz bence.

.Girin internete, youtubeye ve diğer sosyal medya araçlarına ortalık cumhurbaşkanına hakret içerikleri ile dolu. Lütfen goy goy ile yorum yapmayın.

Asgari ücret ile araba alamayacak insanın umudunun olması ne demek? Demogoji örneği bir cevap yazmışsınız.

1992-93 döneminde ağabeyim Şırnakta askerlik yapıyordu. SÖyledğim rakamlar her gün olmasa da terör olayları ile ilgili gerçek rakamlar.

Bursa Erzurum arası otobüs bileti fiyatı 400 tl den başlıyor. Rakamlar imkansız değil.

1995 yılında Erzurumda değil Ağrı, Şırnak, Siirt, Mardin gibi kentlerde akşam saatlerinde otobüs seferleri güvenlik nedeni ile yoktu.

yaşıt olmamıza rağmen mesleğinizden ötürü size saygısızlık edemem. o yılları ben de yaşamış bir insanım. şu andan çok daha iyi olduğunu iddia edecek değilim ama zamanımızı abartmak için de o yılları köpürterek söylemenin gereği yok. şu andaki parti iktidara geldiğinde ülkede terör neredeyse bitmişti, türk askeri sınır ötesi operasyonlarda (en son rusya saldırısında olduğu gibi) kitleler halinde şehit olmuyor, kafasına çuval geçirilmiyor, ne notası müzik notası mı diye alaya alınmıyordu. hülasa hocam şu anın o zamandan daha iyi olduğuna sen beni ikna edemezsin. ha şunu da söyleyeyim hayatım boyunca ne siyaseti ne de siyasi partileri sevdim. vatandaşlık görevi olmasa oy bile vermem. benim düşüncelerim siyasetten bağımsız, ya seninkiler?

• TOGG meselesine dönecek olursak 60 yıllık rüya gerçek uyar. Hem de son teknoloji ve efsane bir araç ile .

Seri üretime 2 ay ürünün ticari satışına 6 ay kaldı.

Yaşayarak hep birlikte göreceğiz

Ülkemiz için hayırlı olsun

Umarım alırsınız o halde ama eminimki siz de 5 haneyle almak isterdiniz bu arabayı

• 99999 tl 5 hane sa sanırım

Mantıklı bir rakam değil

Suv modelin 4ceker olanı 750 bin ile 900 bin arasında olursa son derece uygundur

750bin,900bin çok iyimser rakamlar rakipleri 1.5 den başlıyor
    Suv modelin en boş paketi 1.2milyona satılır bence
    (Elektrikli araçlardaki vergiler kaldırılırsa o zaman iyi olur )

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.