T10X V2 RWD Standart Menzil 314 km Menzil 160 kW Arkadan itişli beyler bunu seçeyim diyorum acaba menzil konusu üzer mi biziz tatile bir yere gidince ? birde en hızlı hangi araçlar teslim edilecek suan para hazır değil en erken 2 aya olur 60.000 tl şimdi ödeyecem |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (35. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 6.2.2025)
-
-
v2 seç daha donanımı güzel ses ssitemi v.s eklet bir daha pişman olursun
standart menzil uzun yolculuklarda bizi üzmesin araba lar gibi 2 dk ya dolmuyor 30 dk uzun süre ve akaryakıt yerlei bu süreleri kaldırabilecek mi ?
-
Tatil işi bu yıl elektrikli ile illa üzebilir. Sonuçta gittiğin yerden tut, duracağın yere kadar herşey kısıtlanıyor.
Şarj alt yapısı o seviyeye gelmez.
Uzun menzilde olsa uzun yolda sıkabilir.
Ben dert etmem diyorsan sorun yok.
Yoksa İzmir-İstanbul yeni otoban ortalama 160 km/s hız ile gidersen (ki gece daha da hızlı gidiliyor 180 çok makul ortalamada) o yüksek menzil kuşa döner. 1,5 saatte bir durursun.
Yani tatil olayında ucuza aldım, güzel araba aldım buda cabası diye düşünmek gerek 2023 için 2024’de ne olur emin değilim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba Öncelikle T10X hepimize hayırlı olsun.
T10X V2 uzun menzil siparişimizi verdik.
- Fiyat Sabit değil, Temmuz yada Kasım'da araç üretilince ne vereceğimiz belli değil. Bugünkü fiyat şudur , günlük fiyat yazıyor. Bari 60.000TL yatırıp çekilişe girenlerin fiyatı bu deselerdi. Şimdi Temmuz a kadar bekleyip 1500000TL oldu araba demeleri hiç hoş olmaz.
- Elektrikli araç kullanmış biri olarak (opel e-mokka) 400km lik araçla şehirlerarası 200km de bir şarj ettim. canım çıktı şarj etmekten . alanlar uzun menzilliyi alsınlar zaten ilk onlar teslim edilecekmiş 1.250.000TL verenler , uzun menzil seçenler zorla V2 Lansman Özel Paketi almak zorunda
- Eve yada iş yerinize 22kW yada 11kW lık duvar şarj ünitesi koymanız gerekiyor. bunun da maliyeti 20.000TL cihaz, 10.000TL kurulum (kablo,sigorta kutusu , işçilik vs.) Sürekli dışarıda (AVM'de, şarj istasyonunda) şarj ederim derseniz hayal kurarsınız, hem de çok pahalıya gelir. Hemde sıra bekleme konusu var, şarj istasyonuna gitmeden yerinizi ayırtmanız gerekiyor, yoksa saatlerce beklersiniz :) Araba kullanırken şarj istasyonunda yerinizi ayırtmak için TOGG bir uygulama yapmıştır.
- Bakımları 40.000km de bir olduğunu söylediler, polen ve balata değişiyor.
- Bagajın ayakla veya yaklaşınca açılma özelliği yok dediler.
- Cam tavan açılmıyor.
- Kemer yükseklik ayarı yok,
- Araçta android auto ile telefon bağlanamıyor, sadece bluetooth, aracın kendi ekranları android tabanlı olduğundan konulmamış. Bize whatsapp mesajı gelse, yada sesli arama yapılsa ne olacak? Ekranlarda göremeyeceğiz .
- 6 ay GSM verisi 5gb hediye sonrasında aylık para ödeyecekler alanlar, ne kadar olacağı belli değil
- En önemli konu elektrikli araçlarda menzili uzatan , verimli ısı pompası yok. Bunun yerine pilleri elektrikli rezistanslar ısıtıyor.
- Koltuk döşemeleri biraz özensiz geldi. Bakınız şöför koltuğu arka dikişleri.
- Meydan avm de incelediğim Meridian ses sistemli aracın radyo ses kalitesi inanılmaz kötüydü. Meridian sisteme para veremedim umarım standart olan güzeldir.
- Lastikler LASSA , Togg için özel üretilmişmiş, umarım iyi ve sessizdir.
- Bagaj hacmi dar, bebek arabası vs. zor girer.
- Kaynakları, birleşim yerleri, kapı fitilleri gayet güzel işçilik var. Torpido güzel . Ancak kol dayamanın altındaki siyah plastikte ucuza kaçılmış.
- İçeride iki tane kamera olması sizi de rahatsız etti mi? Hacklenebilir bir android yapı , mahremiyete de aykırı , test araçlarında üstteki kamera kapılabiliyordu , seri üretimde kapak kaldırılmış.
-
bir türlü cuzdana karttan para yukleyemedim hep ayni ekrana geri atıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kredi kartından ödeme yapan arkadaşlar ödeme yaptığımızda nakit avans gibi algılayıp günlük faiz mi işletiyor yoksa normal alışveriş yapmış gibi algılayıp hesap kesim tarihine müteakip son ödeme tarihinde faizsiz 60 bin ₺ olarak mı geri ödüyoruz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fueb -- 27 Mart 2023; 19:5:49 >
Normal alışveriş gibi görünüyor. Faizsiz ödersiniz herhangi bir ürün almış gibi oluyor.
-
Evet geri alabiliyorsun ama bence bir yerden borç harç bulun buluşturun alın kârıyla üste para alarak satarsınız.
-
Teşekkürler
Katlıyorum benimde anlamadığım apple car play niye yok ?
Hatta genişletilmiş yeni versiyon olmalı idi.
Cam tavan açılmalıydı çok kötü hakikaten.
Şarj yapısıda 800V destekli olmalı idi. 250 kW güç ile şarj edilebilirdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 28 Mart 2023; 11:36:37 >
Hayırlı olsun hocam, ekranların kalitesi nasıldı ?
-
Cam tavan açılmıyor ki zaten..Not: Meydan AVM de deneyimledim. siz hangi bilgiye göre tavan açılıyor yazdınız acaba?
-
Pardon telefon düzeltmiş.
Açılır kısmı olması gerekirdi yani
Merhaba,
Carplay olayına şöyle cevap vereyim. Togg kendi ekosistemini öneriyor. İçerisinde Togg Store olacak olup, carplay'deki uygulamaların hepsini ve daha fazlasını oradan indirebileceksiniz.
Carplay vererek, kendi ekosistemini sınırlandırmak istemiyor anladığım kadarıyla. Onların pazarlamasına göre aracın arayüzü carplay'den fazlasını vaad edecek.
Arabaları alınca göreceğiz. Zaten genel bir memnuniyetsizlik ortaya çıkarsa, güncellemeyle carplay'i getirirler bence.
-
Araçla alakalı sorularınız varsa cevaplayabilirim arkadaşlar.
7 sene sektörün içinde bir makine mühendisiyim. Bir projede de emeğim var.
-
Benim şüphelerim ,
Pillerin aşırı ısınması, alttan darbe alması veya kaza sonucu yangın vs.
Pillerin sürekli %100 şarj veya %15 altında kullanılması sebebiyle oluşacak menzil kayıpları vb.
Kabin ısıtmasının yetersiz olması,
Far aydınlatmalarının yetersiz ve odaksız olma ihtimali,
Direksiyon sisteminde yaşanabilecek sorunlar , elektrik sürücüsü , ses ve kitlenme problemleri,
Yüksek hızda sürekli seyirde performans kayıpları, menzilde aşırı düşüş, ısınma ,
Human Interface Yazılımdaki stabilite buglar, ekran kilitlenmeleri, tekrar başlatmalar
bu ve benzeri sorunları görmek ve çözmek için 20.000 araç iyi bir sayı.
-
Kisa menzilli alinan togg lari uzun menzil yapabilme imkani olabilir mi sizce ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayir hocam mumkun degil.
ama ileride kapasiten duserse ornegin batarya verimi yuzde 80’e dustu. Bunu geri kazanmak batarya hucrelerinin yenilenmesiyle mumkun. Tum bataryayi degistirmeye gerek yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X