< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yeter !! İntihar Edeceğim. (4. sayfa)
-
-
%1 bile olsa gerçeklik payı olabilir mi? Evet olabilir. Sallamasyon diyerek terbiyesizliğin lüzumu yok. Anlatmak istemiş anlatmış.
Bazı yorumlar var midemi bulandırıyor. -
Haksız değilsiniz ama sakın böyle bir şeye kalkışmayın. Siz öldükten sonra eşinize çocuğunuza ne olacağını düşünün. İnadına savaş kardeşim.
-
Sırf o çocuk için yaşanır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: por favor
Bu mesaj silindi.Önce İstanbulu tam alsın emanet oy ile meclisine bile hükmedemiyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O yüzden millet bas bas bağırıyor erken evlenmeyin diye en az 27 28 yaşında evlenmek gerek çocuk için de maddi gücünüzün olması gerek karı koca çalışması gerek eve çift maaş girmesi gerek yoksa tek maaşla ev geçindirmek üstüne çocuk büyütmek imkansıza yakın hele bu devirde. Enflasyonun %40 lara dayandığı ( tuik 14 diyor ama en az 2 katını çarpın üstüne 3-5 daha koyun) ülkede geçim çok zor. Siz siz olun evlendiyseniz de 30 yaşından önce çocuğa karışmayın ondan sonra bi ev krediniz bitsin ödeyin veya maddi imkanınız yoksa hiç evlenmeyin bekar yaşayın ekonomi düzelene kadar. Yoksa konu başlığını açan kişi kadar sıkıntıda olursunuz ailenizden de maddi destek alamazsanız mahvolursunuz. Sende sakın intihar falan düşünme manyak mısın? Çocuğuna kim bakacak ? Geride bırakacağın ailen nolacak? 5000tl maaş çok iyi değil ama asgari ücret almıyorsun en azından. Ufak birikimler yap sık dişini paranı arttırabilirsen altın al kripto paraya yatırım yap az borsayla ilgilen araştır paranı katlarsın 3-5 kuruş kazanırsın. Mücadeleye devam pes etmek yok.
-
19 litreden 38 litre haftalik.
Hafta 5 gün değil 7 gün.
38 / 7 = 5.4 kusur litre yapar. Sadece karı koca içseler 2.7 litre kişi başı. Eee çocuk da var?
Oğlunuz var ve sanırım sağlıklı, sizin de sağlıklı olduğunuzu düşünüyorum.
Diyelim şehir çok bunaltıcı ve pahalı yok mu başka şehir, ülke de mi yok?
Diyelim işiniz size fazla monoton geliyor, maaşınız değişmiyor. Kolunuzu kim bağlıyor da o işe devam ediyorsunuz?
Hiçbir zaman geç olmadı, olmayacak da.
Bugün intihar etseniz yarın çocuğunuz çok istediği oyun konsolunu alamadığı veya tatile çıkamadığı için değil baba sevgisinden ve bunun verdiği özgüvenden mahrum kaldığı için üzülecek.
Belki çok klişe konuştum ama bunların dahi farkindayken siz hala inatçıysanız yazık size.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
32 yaşındayım ve evlenmedim, ne bu acele erkenden evlenip dünyanın sorumluluğunu almışsın başına. Kafam rahat keyfim yerinde çok şükür ne karışanım ve nede evlilik gibi bir sorumluluğum. Aklı olan erken yaşta evlenmez. Yıllardır çalışıp hatrı sayılır birikim yaptım, inşallah yakın zamanda evimi alıcam sonrada arabamı, bu devirde evi olmadan evlenmek enayiliktir bence.
Güzel cevap .quote:
Orijinalden alıntı: engineerolduenginar
100 TL lik faturani 50tl ye dusurebilirsin. Ayrıca 1500 liralık ev yerine 800 1000 TL civarı güzel evler bulabilirsin. Ayrıca benim aylık mutfak masrafım 1000 TL yi geçmiyor benimde çocuğum var. Hadi 1200 de. 5bin TL maaş ile çok rahat gecinirsin. Evet doğru tatile gidemezsin araba alamazsın rahatça para harcayamazsin ama bunlar mutluluk değil. Bunlara sahip olup mutlu olamayan intihar eden çok insan var. En büyük mutluluga sahipsin. Çocuğuna... Ne tatil ne araba ne ev , çocuk en büyük zenginlik. Ülke şartlarına göre iyi bir maaş alıyorum , kullandığım tarife 36tl lik. Evimde ki internet alt yapı iyi olmadığı için 8mbit ama Netflix izleyebiliuorum rahatça. Tatil dediğin benim için memleketimdir. Gidebilirsem senede bir kere giderim temiz o² yi içime çeker mis gibi berrak h²O yu pınarından patlayana kadar içerim. Hafta sonu genelde evimde olur çocuğumla geçiririm. Arada bir sahil yürüyüşü yapar çekirdeğimizi citlariz eşimle. Mutluluk lüks lokantalarda yemek yemek her dışarı çıkınca AVM lere para akıtmak değil. Mutluluğu çok farklı yerlerde arıyorsunuz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
maaşından kalan 1500 tl için iban belli :)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnnO yüzden millet bas bas bağırıyor erken evlenmeyin diye en az 27 28 yaşında evlenmek gerek çocuk için de maddi gücünüzün olması gerek karı koca çalışması gerek eve çift maaş girmesi gerek yoksa tek maaşla ev geçindirmek üstüne çocuk büyütmek imkansıza yakın hele bu devirde. Enflasyonun %40 lara dayandığı ( tuik 14 diyor ama en az 2 katını çarpın üstüne 3-5 daha koyun) ülkede geçim çok zor. Siz siz olun evlendiyseniz de 30 yaşından önce çocuğa karışmayın ondan sonra bi ev krediniz bitsin ödeyin veya maddi imkanınız yoksa hiç evlenmeyin bekar yaşayın ekonomi düzelene kadar. Yoksa konu başlığını açan kişi kadar sıkıntıda olursunuz ailenizden de maddi destek alamazsanız mahvolursunuz. Sende sakın intihar falan düşünme manyak mısın? Çocuğuna kim bakacak ? Geride bırakacağın ailen nolacak? 5000tl maaş çok iyi değil ama asgari ücret almıyorsun en azından. Ufak birikimler yap sık dişini paranı arttırabilirsen altın al kripto paraya yatırım yap az borsayla ilgilen araştır paranı katlarsın 3-5 kuruş kazanırsın. Mücadeleye devam pes etmek yok.
Eve çift maaş girmesi artık bir zorunluluk haline geldi , millet çocuğunu 3 aylıkken bakıcıya bırakıp işe gidiyor.
Artık şehir hayatında geçim çok zorlaşmaya başladı, iğneden ipliğe fiyatlar katlandı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Halen daha "Neden evlendin?" diye mesaj atanlar çıkıyor. Kardeşim, aile kurmak, mutlu olmak bu adamın hakkı değil mi? Sanki evlenmeden önce süper zengindi de, evlenince mi aşırı fakirleşti?
Bu forumun %99'u "Merhaba" diyen kızın üstüne atlayacak tiplerden ibaret; ama kız bulamadıklarından kendilerini "Evlenmeye karşıyım yha" ayaklarıyla kandırıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 25 Mart 2021; 8:4:59 > -
pandemiden önce aylık 6500 alıyordum. şimdi 5000 düştü.
dediğiniz gibi kapitalizmin bize dayadığı ürünleri almak için üzülüyoruz. yani örnek araba, örnek telefon , örnek ps v.b.
çalışmaya mücadeleye devam pes etmek yok. ekstra işlerle aylık şuanda 6500 buluyorum şimdi. Net maaşım 5000
-
Allah'ın fakiri yemeğe verilen paraya acımazmış seviyeye bak ona da acı da kuru ekmek ye vitaminsizlikten geber.Bir ev almayı bile lüks görüyor millet de buna ev çakacakmış bak bak toplasan 3 kuruşu yok bütün dünya peşinde koşuyor gibi triplere giriyor.Evi arabayı senede 3 günlük tatili lüks görüyorsunuz kendinizi eğlendirmek için eve neşe gelsin diye çocuk yapıyorsunuz bu da fakir bencilliği işte.Acıyorum çocuklarınıza.Zenginler hep mutsuz aga ya biz fakiriz ama huzurluyuz aynen kanka zenginlik dediği de ev almak ahahahha
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ağlayanmezun -- 25 Mart 2021; 8:11:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ee niye mutlu değil o zaman.Allah rızkını vermedi mi yoksa:)
Türkiye de ortalama bir hayat yaşamak istiyorsanız sineğin yağını hesaplayıp mutluyum diye avunmak istemiyorsanız evinize girmesi gereken para şu 2 asgari ücret+sizden sonra eklenen her aile ferdi için 1 asgari ücret.3 kişilik bir aileye 4 asgari ücret yani 11 bin lira civarı lazım ki en azından böyle konular açmasın.Ha çok küçük şehirlerde bu miktar düşebilir.
Son pismanlik neye yarar. Ileride ogluna ogretirsin bi bok olmadan ureme yoksa forum forum dolasip kendini rezil edersin insanlara diye.
-
2,8 k maaş alan ne yapsın?
sahip olduklarınla mutlu olmayı bil. hayırlı da olursa dünyanın en iyi iki şeyine sahipsin.
eş ve çocuk.
dünya hayatı rüya gibi, rüyanda sonsuz zenginliğin olsa ne olur?
uyanınca bitiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X