yazıyı okurken gözüme takıldı sordum, insanlara karşı güven müven zırvalayıp tespit kasmışsın karşındaki insanı tanımadan, biri bir cümle yazsada laf sokmaya çalışsam diye ekran karşısında beklemek bence asıl zor olan :) |
Yeter !! İntihar Edeceğim. (6. sayfa)
-
-
Trendgo ya katıl
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Trendyolgo
Arkadaş bir çocuğum var demiş işte artık özürmü dilersin kendisinden yorumunu tekrar değerlendirirsin senin bileceğin iş.
-
Millet 5k maaş ile gül gibi geçiniyor. Nankörlük etme. Bu ülkede asgari ücret ile 4 çocuk okutanlar var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DonatnBu başlıkta, konuyu açan şahsa , vay çocuk yapmışsın ,vay evlenmişsin vs diyen bütün kişiler bilin ki ülkenin bugünlere gelmesinde öyle yada böyle parmağı olan insanlardır.
Kendisi çokdan 3. dünya ülkesinde yaşamayı kabullenmiş, sefaleti benimsemiş bu dünayasından (marifetmiş gibi) vazgeçmiş, öbür dünyada hurilerle gece gündüz yiyişeceğini sanan sefil varlıklardır. Cahil,sığ görüşlü olup aynı sefaleti herkese makul gören insansılardır.
Adam 5.000 tl alıyorum diyor. Bu parayı en yakın komşu ülkede kazansa. İlk ay arabasını alır. Çerez pararsına da taksitle evini alırdı. O sığdıramadığınız çocuğunun da akademik kariyeri zaten devletin garantisi altında olurdu.
Hiç mi zorunuza gitmiyor elin bir ayda aldığı bir ihtiyacı 5 sene taksitle alabilmek. Hiç mi zorunuza gitmiyor elin gavururnun en kalitelisinden ürünlerle koca sepeti doldurduğu paraya sadece bir kilo et alabilmek?
Bire sefil varlık, sen böyle hamam böceği gibi yaşamayı kendine yakıştırabilirsin, sığır gibi sağılmak ,okşanmak hoşuna gidebilir. Dünyayı gezemeden ölmek sana sorun olmaya bilir. Niye lan diye sormaya cesaterin bile yokken çocuk yapmamayı kendine hak görebilirsin. Bütün bakış açın akşam izlediğin s.sonik iki diziyle bir haber bülteninden ibaret olabilir. Kaygısız ,huzurlu ve medeni bir insan gibi yaşamanın seni geberince hurilerle fingirdeşmekten alı koyacağını da sanabilirsin. Özetle sen cahil mutlu mesut yaşayabilirsin.
Yaşayamıyorum arkadaş diye feryat edene laf söyleyemessiniz. Çünkü sen ve senin gibiler birer hiçsiniz.
Başlıktaki akl-ı selim nadir yorumlardan. Tebrik ederim sizi.
Hayır, adam geçinemediğinden yakınmış, bizim millet de düşene vur misali, neden evlendin, neden çocuk yaptın diye soruyor :)
-
5 Bin liraya ancak yaşanılır. Halimiz kötü.
Konu sahibi için verebileceğim tek tavsiye, sabır edip oy zamanı gerekeni yapmaktır.
Arkada çocuk bırakmak çok acı. İntihar VS gibi düşüncelere girdiğiniz zaman çocuğunuzun güzel gülüşünü hatırlayın. Size birşey olursa o çocuk bir daha gülmeyecek.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: abdullahors84Al işte lafının nereye gittiğini bilmeyen bir cahil daha. Sen müslümanların bunları düşündüğünümü sanıyorsun. Evet laf söylüyorum bu sözleri yazanlara. Ben bu adamın aldığı maaşın yarısını bile almıyordum ilk çalışma hayatına başladığımda. Yarsı derken oranlasamda bu zamana yine yarısı değildi. evet evlenemedik birçok şeyde geri kaldık ama asla böyle saçma şeyler yazmadık.
İntihar etmek nedir ya. bu kadar cahilce bir laf edilebilirmi? Evet bizde kızıyoruz ülkeyi yanlış yönetenlere Ancak kullandığın cümleler hiç hoş değil
Alıntıları GösterKonu ile ilgili hoş bişeler yazmak mümkün olsaydı yazardım. Ozaman şöyle netleştireyim , maaşımla insan gibi yaşayamıyorum arkadaş diye çırpınan birinin sözlerini madem öyle niye evlendin ,niye çocuk yaptın gibi aşağılık bir tutumla yorumlayacaksan hiç kusura bakma hoş bir cevap alamassın ne benden ne aklı selim bir insandan.
İntiharın savunulacak bir tarafı yok , ama konuyu baştan aşağı oku yorumlar insanı intiahara da sürükler, yaşama umudunuda elinden alır.
Adam aldığı maaşı yazmış, durumunu ,derdini anlatmış, sen daha yarısını alıyordum falan. Tamam aferim işte, böyle tutumlu böyle kıtkanaat geçinebilmek. Sonsuz şükranla yaşamak ne güzel ne mutlu sana. Bravo sana. yetirince hoş oldumu cümleler?
-
Araba alımlarında Avrupa'da 3ncu sıraya yükselmişiz. Geçen yıla göre yüzde 34 artmış sende alırsın bi gün umarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaşım 32, evlenmedim.
Ciddi olarak tek sorun, etrafınızdakilerin artık evlenmeniz yolundaki imaları. Başka hiç bir şey zorlamıyor. Çok konuşuyorlar, ve hayatlarında elle tutulur hiç bir mutlulukları da yok. Hayalleri de araba-ev sahibi olmak ve hafta sonları bir yerlerde takılmak. Vizyon olarak da insanı geriye atıyor.
-
bütün bakir yıkık gençlik kıskanıp adamın 25 yaşında evlenmesine laf etmiş. bir kız eli tutsalar evlenmek için 50 takla atacak tiplerin lafını dinlemeyin.
-
Mutluluğu sadece maddi şeylerde arayanlarin sonu böyle oluyor. Çok zengin olup sonradan intihar eden çok insan var. Zenginlik mutluluk ölçüsü asla değildir. Dünyadan beklentiler çok önemli. Allah'a kul olursan hiç birşey senin mutluluğunu bozamaz. Vesselam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tabi tabi...
-
quote:
Orijinalden alıntı: DonatnArkadaş bir çocuğum var demiş işte artık özürmü dilersin kendisinden yorumunu tekrar değerlendirirsin senin bileceğin iş.
4-5 çocuğu olanın da 28 yaşında 4-5 çocuğu olmuyor zaten 35-40 yaşında oluyor
40 litre suyu üç kişilik aile de 8 litre yapar diye zırvalayan sen değilsin benim öyle mi?
Hadi canım hadi.
-
Boşver ya kafana takdığına değmez. Bende araba da var para da ama engelli olduğum için tatile gidemiyorum. Allah sağlık sıhhat versin kardeşim. Yakın yerlere git, para biriktirip araba kirala. Bi fırsatını bulup mutlu olmana bak.
quote:
Orijinalden alıntı: Jewish
Arkadaşa neden evlendin diye yüklenmişsinizde bundan 4 5 sene önce güllük gülistanlık olmasada ekonomi fena halde değildi. Yani o zamanlar hadi 4 bin alıyordu diyelim o parayla evini de geçindirir gezmesine tatilinede gider biraz sıkıp araba taksitinede girerdi. Nerden bilsin 4 5 seneye her şey tepetaklak olup inanılmaz bir ekonomik kriz yaşanacağını..2015den beri kriz baslangici var ülkede bugunlerin ve daha kotusunun gelecegini goruyordum ve bunu ben 19 yasindan beri goruyorum suan 25 yasindayim evli degilim.Evlenebilirdim evlenmedim zengin olmadigim icin.Bu ulkede evlenmek icin eve en az 10bin tl girmesi gerekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 25 Mart 2021; 13:9:25 >
quote:
Orijinalden alıntı: mcankaBaşlıktaki akl-ı selim nadir yorumlardan. Tebrik ederim sizi.
Hayır, adam geçinemediğinden yakınmış, bizim millet de düşene vur misali, neden evlendin, neden çocuk yaptın diye soruyor :)
Alıntıları GösterNiye sorulmasın yahu. İnsanların gözünü açmak suç mu? Bu kafayla gidip ailesinin, çevresinin baskısıyla bir çocuk daha yaparsa o çocuklara yazık değil mi. "Allah rızkını verir" diye diye fakirleşti bu ülke. Allah rızkını cidden veriyor, kimse aç kalmıyor ama milletin derdi rızık değil işte araba alıp gezmek, tozmak. Ve gezemediği için intiharı düşünen insanlar var. Bu kafayla çocuk sahibi olanlara tabii ki neden çocuk yaptın diyeceğiz, ne diyelim "tek suçlusu hükümet, gel hep birlikte sövelim" mi
-
Çocuğu düşün dostum..
Çok sıkıntı olursa hanım da çalışacak, böyle şey mi olur ya?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X