Şimdi Ara

Yeter !! İntihar Edeceğim. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
6
Favori
22.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hayansame

Biliyormusun , iğrençsin! çoğu türkiyeli gibi iğrenç... Ne bencil bir milletsiniz siz ya. Lanet olsun size. Sana oy verenlere... çoluk çocuk kaynıyor burası.

Alıntıları Göster

Türkiyeli ne demek? Türk diyeceksin.

Türk demeye mi utanıyorsun? Türkler ile derdin ne?

"Bencil bir millet" derken ırkçılık mı yapıyorsun?

• command_4 kullanıcısına yanıt

Nediyon yiğidim, ne bu milliyetcilik, milliyetçilik mi kaldı? (Bende türküm, ne oldu?)

Orada söylemek istediğim şey. Türkiye topraklarında millet farketmeksizin, kim olursa olsun, suyundan topragından, bencilleşip , mutsuzlaşıyor. Bırakın şu milliyetçilikmiş ırkçılıkmış. Sen konuya odaklan...

• Adam sitem ediyor gelen cevapların çoğu şükret. Gerçekten komiksiniz ya şükret.... Adam ömür boyu köle gibi çalışıyor hiç bir şeye sahip olamıyor ama gene de şükret. Güzel kafa bende istiyorum bundan.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

Nediyon yiğidim, ne bu milliyetcilik, milliyetçilik mi kaldı? (Bende türküm, ne oldu?)

Orada söylemek istediğim şey. Türkiye topraklarında millet farketmeksizin, kim olursa olsun, suyundan topragından, bencilleşip , mutsuzlaşıyor. Bırakın şu milliyetçilikmiş ırkçılıkmış. Sen konuya odaklan...

konuya odaklandık cevabımızı verdik. 5k para sülalene yeter.

sen de adam ol Türküm derken büyük hafle yazacaksın sözcüğün baş harfini.

• İntiharı düşünmek bence de bencilliktir.Eşini ve çocuğunu yalnız başına bu zor dünyada bırakmaya hakkın yok.Bence hayattan beklentilerinle alakalı bir sıkıntın var.Beklentilerini bu hayatta düşürmen gerekiyor.Dışarıda yemek yemek,sinemaya restoranlara gitmek yegane mutluluk kaynağı değil.Evinde kuru soğan yiyip aile efradıyla sohbet edip daha mutlu yaşayan insanlar var
  • Yukarıdaki arkadaş beni bloklamış da kalmış 60 milyon falan filan. Ben ne dedim, "bunların kafasında bir standart var onları yapmıyorsanız onlara göre insan değilsiniz" bunun kanıtı olmuş o cümle. Rafine zevkleri olan ve sade yaşamayı seven insanlar bunlara batıyor, yediremiyorlar kendilerine, "nasıl" diyor "ya bunlar nasıl idare ederler, nasıl geçinirler az parayla, cahil sürüsü, şükürcüler" vs. vs. Ben de seni blokladım, gitti bir tane

• millet evlenmesine degil cocuk yapmasına kizmis.

eger esi calismiyorsa evlenmekte sacmalik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pençe_1982 kullanıcısına yanıt

''İnsanlara karşı bu kadar güvensiz olmanızın bir nedeni var diye tahmin ediyorum. Zor durum.'' zırvaladığın kısım şurası, tanımadığın bir insana şunu yazacak kafaya nasıl ulaştın ? Neyse bastım bloğu, zaman kaybı.

• Karı koca ortalamanın oldukça üstünde para kazanıyoruz. 2 yaşına yakın oğlum var ama her ne kadar çocuk istesek de senelerce kendimizi tuttuk maddi durumumuzu düzeltmeden yapmak istemedik. Buna rağmen böyle bir ülkeye canımdan çok sevdiğim bir varlık getirdiğim için pişmanım. Baktıkça içim titriyor sevinçten mutluluktan ama düşündükçe başıma ağrılar giriyor bu çocuk büyüyünce ne dertler ne sıkıntılar çekecek, ya huzurlu rhat bir yaşamı olmazsa diye. Maddi olarak rahat olduğum halde bile bu sorular beni yerken durumu iyi olmayan insanların rahatça çocuk yapıp sonrasında pişman olmasını şikayetçi olmasını kabullenemiyorum. Kusura bakmayın, eğer bir gram o çocuğa karşı sevginiz varsa daha da hırsla çalışır yaşama sarılırım intihar düşünmek yerine.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayatta hiçbir şey yüzünden intihar edilmemesi lazım. Çocuk varsa aklına bile getiremezsin. Dünyaya getirdiysen büyütmek zorundasın. Biz de büyük zorluklar yaşadık. Annem ve babam kardeşim ve benim için aç bile yattılar fakat asla intihar düşünmediler. Şimdi çok şükür ki zengin olmasak bile o günler çok uzakta kaldı. Böyle bir şey yapman, acımasızlık olur. Buna hakkın yok.

• Yapacak birşey yok şartlar bunu gerektiriyor
    İstanbul'da 5k maaş verseniz güle oynaya gidip çalışacak bir sürü insan var
    Herkes ister hayat standardımız avrupa amerika gibi olsun ama hiçbir zaman olmadı olmazda
    Hayat ucuzlar geçim kolaylaşır o kadar o bile artık çok zor
    Bu ekonominin düzelecegine dair zerre inancım yok benim
    İstanbul'da genel olarak iki kişi çalışarak geçiniyorlar tek kişi zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine ait evi olmayanların çocuk yapması yasaklanmalı.

• Herkes keşke evlenmeseydin falan yazıp durmuş. Kardeşim biz de ailecek çok zor günler geçirdik. Daha 1 yıl öncesine kadar. İnancım olmasa benim de işim çok zordu. Şimdi Allah’a şükürler olsun ki toparlamaya başladık. Allah bir kapı açıyor. İmtihan dünyası, mücadele edeceğiz. İsyan etme, korkuya kapılma, düzelecek emin ol Allah’ın izniyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntihar etme ile hiç bir sorun düzelmez, sadece sorunlar derinleşir.

• 29 yaşındayım, 10k maaş alıyorum ama evlenip çoluğa çocuğa karışmayı düşünmüyorum çünkü ülke bu durumdayken özel sektörde işlerin ne olacağı belli olmaz. O yüzden birikim yapıp bekliyorum

• Lütfen intihar etme abicim çocuğunu düşün elbet bu günler de geçecek

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

Demi ya, çıkarsın telefonunu en az 5binlik telefon hem interneti bile var önceden buzdolabı bile yoktu(!) şükürsüz bunlar püü size bak dışarısı insan kaynıyor sokaklar araba dolu demekki ekonomi çok iyasfasfasfasfsadf

• Şuanda eve toplam 20k yukarı girerse evlenirim. 30k+ girerse belki çocuk yaparım. Evleneceğim kişide bu tarz düşünmeli yoksa Türkiye şartlarında çok zor. Şuanda 8k maaş alıyorum yaş 27. 32 den önce evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coco.Jambo -- 25 Mart 2021; 17:51:45 >
  • Şöyle düşün aşağı yukarı Türkiye'de alt ve orta kesim herkes böyle yaşıyor maalesef. Umut olarak halen bazı şeylerin değişip tekrardan en azından "yaşanabilir" bir Türkiye'ye kavuşacağımız günler olacağını düşünmek istiyorum. Bu iş böyle devam edemez, bu ülke öyle ya da böyle bir yerde düzlüğe çıkmak zorunda. Sabır demekten başka bir çare yok maalesef bu süreçte. Keşke paramızın biraz alım gücü olsaydı.

• command_4 kullanıcısına yanıt

t.rkiyeli t.rk k.rt sizin ben derdinizi s.......

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.