Şimdi Ara

Yeter !! İntihar Edeceğim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
249
Cevap
6
Favori
22.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28 yaşında evliyim. 3 yaşında oğlum var. Köpek gibi çalışıyorum ekstra işler yapıyorum ama ancak artık vicudum psikolojim kaldırmıyor. Bir şeye sahip olmak için uğraşıyorum. Ancak her geçen gün fakirleşiyoruz. Artık sıkıldım yorumdum. 15 yaşından beri çalışıyorum. Ayda 5000 TL maaş alıyorum ancak sadece yaşıyoruz. Belki diceklerdir nasıl geçinemiyorsun. Geçiniyorum ama tatile gidemiyorum, araba alamıyorum, haftasonu rahatça dışarı çıkamıyorum.

Bütün alışverişi ben yapıyorum.

Kira = 1500

Doğalgaz = 350

Su = 100

elettirik 120

Telefon fatura x2 = 100

internet = 85

Haftalık 3 kişilik pazar masrafı 120x4 = 480

temizlik mutfak, kahvaltılık v.b. aylık = 600

her gün 1 ekmekx30 = 60 TL

haftada 2 damacana su x 10 = 80

Bu kabataslak şuanda aklıma gelenler 3500 TL yapıyor. Yani nefes almak için 3500 TL

Çocuğuma bakacak biri bulsam intihar edicem.

• Arkadaşa neden evlendin diye yüklenmişsinizde bundan 4 5 sene önce güllük gülistanlık olmasada ekonomi fena halde değildi. Yani o zamanlar hadi 4 bin alıyordu diyelim o parayla evini de geçindirir gezmesine tatilinede gider biraz sıkıp araba taksitinede girerdi. Nerden bilsin 4 5 seneye her şey tepetaklak olup inanılmaz bir ekonomik kriz yaşanacağını..

Memleketin durumu iyi değil; ama ortada intihar edilecek bir durum da yok. En azından borç batağında değilsin. Bu ülkede birçok insan borçlarını ödeyemiyor bile. Benim annem emekli, babam ise çalışan devlet memuru. Ben de çalışıyorum; ama sanma ki biz saraylarda yaşıyoruz. Yalnız değilsin yani.

Tamam her şeyde haklısın ama ben de şunu anlamıyorum. 3 yaşında oğlun varsa (Allah bağışlasın), en geç 24 yaşında evlenmişsindir. Belki 21-22 bilmiyorum. O yaşlarda maaşınla geçinebileceğini sanıp fazla düşünmeden evlendiysen suçlusu devlet mi. Amerika'da ortalama evlilik yaşı 28-29. Türkiye'de bile erkek evlilik yaşı 27'lere tırmandı. Bu millet enayi mi de evlenmiyor sanıyorsun, kimse geçinemiyor ama ortalığı yıkanlar hep evlenip, çocuk sahibi olanlar. Milletin cahilliğinin bedelini bu ülkede hep okumuşlar çekiyor, katma değer sağlayan onlar, yıllarını üniversitede çürütenler onlar ama ağlayanlar hep başkaları

• Hocam tek başına olsan ne güzel yaşardın, evlenmeseydin keşke

• Evlenmeseydiniz keşke

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dsaewq D kullanıcısına yanıt

şuanda evlenecek herkese söylüyorum, evlenmeyin kardeşim , gidin isveç almanya filan. boşuna sıkınıt yaşamayın.

• asgari ücretin nerdeyse 2 katı kazanıyorum. Sorumlu ben değilim. Devlettir.

• Türkiyede doğmak=Çile çekmek

• dayan abim be.

inşallah güneşli günleri de görücez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntihar etmeyi düşünüyorum.
    9 yıl önce açıldı
    intihar etmek istiyorum
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Memleketin durumu iyi değil; ama ortada intihar edilecek bir durum da yok. En azından borç batağında değilsin. Bu ülkede birçok insan borçlarını ödeyemiyor bile. Benim annem emekli, babam ise çalışan devlet memuru. Ben de çalışıyorum; ama sanma ki biz saraylarda yaşıyoruz. Yalnız değilsin yani.

• Tüm masraflar çıktıktan sonra Geriye 1500 TL para kalıyor daha ne istiyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam her şeyde haklısın ama ben de şunu anlamıyorum. 3 yaşında oğlun varsa (Allah bağışlasın), en geç 24 yaşında evlenmişsindir. Belki 21-22 bilmiyorum. O yaşlarda maaşınla geçinebileceğini sanıp fazla düşünmeden evlendiysen suçlusu devlet mi. Amerika'da ortalama evlilik yaşı 28-29. Türkiye'de bile erkek evlilik yaşı 27'lere tırmandı. Bu millet enayi mi de evlenmiyor sanıyorsun, kimse geçinemiyor ama ortalığı yıkanlar hep evlenip, çocuk sahibi olanlar. Milletin cahilliğinin bedelini bu ülkede hep okumuşlar çekiyor, katma değer sağlayan onlar, yıllarını üniversitede çürütenler onlar ama ağlayanlar hep başkaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 23 Mart 2021; 15:21:46 >
  • Ne iş yapıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin hatan. Evlenmek gibi çok büyük bir hata yapmışsın. Hadi onu anlarım neyse hatasız insan olmaz. Yahu 3 çocuk nedir sen nasıl bir vicdansızlık yaptığının farkında mısın? Kendini boşver o çocuklara yazık değil mi? O çocuklar her gün küfür etmez mi depresyona girmez mi?

• Devlet hatalı evet. Ekonomik olarak çöp bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemiz bilime düşman ve üretmeye düşman tüketici bir hükümet var. Ekonomik anlamda aldığı kararların hepsi yanlış. Bozuk saat arada doğruyu gösterir derler bu ülkede o da yok.

Ama sen de hata yapmışsın hem de çok büyük hata.

• meola147of kullanıcısına yanıt
    3 yaşında çocuk. 3 çocuk değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

Engelleyin geçin hocam. Cevap vermeye bile değmez.

• Ben de bu yaz düşünüyorum. Yapmak istediğim son 1-2 şey var. son kez denize girmek, ormanda kamp gibi. Artık iyice boku çıktı bu dünyanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: meola147of

Devlet hatalı evet. Ekonomik olarak çöp bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemiz bilime düşman ve üretmeye düşman tüketici bir hükümet var. Ekonomik anlamda aldığı kararların hepsi yanlış. Bozuk saat arada doğruyu gösterir derler bu ülkede o da yok.

Ama sen de hata yapmışsın hem de çok büyük hata.

Hocam geçende bunu gördüm hemen aklıma sen geldin.

Yeter !! İntihar Edeceğim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.