28 yaşında evliyim. 3 yaşında oğlum var. Köpek gibi çalışıyorum ekstra işler yapıyorum ama ancak artık vicudum psikolojim kaldırmıyor. Bir şeye sahip olmak için uğraşıyorum. Ancak her geçen gün fakirleşiyoruz. Artık sıkıldım yorumdum. 15 yaşından beri çalışıyorum. Ayda 5000 TL maaş alıyorum ancak sadece yaşıyoruz. Belki diceklerdir nasıl geçinemiyorsun. Geçiniyorum ama tatile gidemiyorum, araba alamıyorum, haftasonu rahatça dışarı çıkamıyorum. Bütün alışverişi ben yapıyorum. Kira = 1500 Doğalgaz = 350 Su = 100 elettirik 120 Telefon fatura x2 = 100 internet = 85 Haftalık 3 kişilik pazar masrafı 120x4 = 480 temizlik mutfak, kahvaltılık v.b. aylık = 600 her gün 1 ekmekx30 = 60 TL haftada 2 damacana su x 10 = 80 Bu kabataslak şuanda aklıma gelenler 3500 TL yapıyor. Yani nefes almak için 3500 TL Çocuğuma bakacak biri bulsam intihar edicem. |
Yeter !! İntihar Edeceğim.
-
-
Hocam tek başına olsan ne güzel yaşardın, evlenmeseydin keşke
-
Evlenmeseydiniz keşke
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şuanda evlenecek herkese söylüyorum, evlenmeyin kardeşim , gidin isveç almanya filan. boşuna sıkınıt yaşamayın.
-
asgari ücretin nerdeyse 2 katı kazanıyorum. Sorumlu ben değilim. Devlettir.
-
Türkiyede doğmak=Çile çekmek
-
dayan abim be.
inşallah güneşli günleri de görücez.
-
Memleketin durumu iyi değil; ama ortada intihar edilecek bir durum da yok. En azından borç batağında değilsin. Bu ülkede birçok insan borçlarını ödeyemiyor bile. Benim annem emekli, babam ise çalışan devlet memuru. Ben de çalışıyorum; ama sanma ki biz saraylarda yaşıyoruz. Yalnız değilsin yani.
-
Tüm masraflar çıktıktan sonra Geriye 1500 TL para kalıyor daha ne istiyorsun
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam her şeyde haklısın ama ben de şunu anlamıyorum. 3 yaşında oğlun varsa (Allah bağışlasın), en geç 24 yaşında evlenmişsindir. Belki 21-22 bilmiyorum. O yaşlarda maaşınla geçinebileceğini sanıp fazla düşünmeden evlendiysen suçlusu devlet mi. Amerika'da ortalama evlilik yaşı 28-29. Türkiye'de bile erkek evlilik yaşı 27'lere tırmandı. Bu millet enayi mi de evlenmiyor sanıyorsun, kimse geçinemiyor ama ortalığı yıkanlar hep evlenip, çocuk sahibi olanlar. Milletin cahilliğinin bedelini bu ülkede hep okumuşlar çekiyor, katma değer sağlayan onlar, yıllarını üniversitede çürütenler onlar ama ağlayanlar hep başkaları
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 23 Mart 2021; 15:21:46 > -
Ne iş yapıyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin hatan. Evlenmek gibi çok büyük bir hata yapmışsın. Hadi onu anlarım neyse hatasız insan olmaz. Yahu 3 çocuk nedir sen nasıl bir vicdansızlık yaptığının farkında mısın? Kendini boşver o çocuklara yazık değil mi? O çocuklar her gün küfür etmez mi depresyona girmez mi?
-
Devlet hatalı evet. Ekonomik olarak çöp bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemiz bilime düşman ve üretmeye düşman tüketici bir hükümet var. Ekonomik anlamda aldığı kararların hepsi yanlış. Bozuk saat arada doğruyu gösterir derler bu ülkede o da yok.
Ama sen de hata yapmışsın hem de çok büyük hata.
-
3 yaşında çocuk. 3 çocuk değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bobsantino
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterEngelleyin geçin hocam. Cevap vermeye bile değmez.
-
Ben de bu yaz düşünüyorum. Yapmak istediğim son 1-2 şey var. son kez denize girmek, ormanda kamp gibi. Artık iyice boku çıktı bu dünyanın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: meola147ofDevlet hatalı evet. Ekonomik olarak çöp bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemiz bilime düşman ve üretmeye düşman tüketici bir hükümet var. Ekonomik anlamda aldığı kararların hepsi yanlış. Bozuk saat arada doğruyu gösterir derler bu ülkede o da yok.
Ama sen de hata yapmışsın hem de çok büyük hata.
Hocam geçende bunu gördüm hemen aklıma sen geldin.
Türkiyede doğmak=Çile çekmek |
Hocam tek başına olsan ne güzel yaşardın, evlenmeseydin keşke |
şuanda evlenecek herkese söylüyorum, evlenmeyin kardeşim , gidin isveç almanya filan. boşuna sıkınıt yaşamayın. |
Arkadaşa neden evlendin diye yüklenmişsinizde bundan 4 5 sene önce güllük gülistanlık olmasada ekonomi fena halde değildi. Yani o zamanlar hadi 4 bin alıyordu diyelim o parayla evini de geçindirir gezmesine tatilinede gider biraz sıkıp araba taksitinede girerdi. Nerden bilsin 4 5 seneye her şey tepetaklak olup inanılmaz bir ekonomik kriz yaşanacağını..
|
asgari ücretin nerdeyse 2 katı kazanıyorum. Sorumlu ben değilim. Devlettir. |
Memleketin durumu iyi değil; ama ortada intihar edilecek bir durum da yok. En azından borç batağında değilsin. Bu ülkede birçok insan borçlarını ödeyemiyor bile. Benim annem emekli, babam ise çalışan devlet memuru. Ben de çalışıyorum; ama sanma ki biz saraylarda yaşıyoruz. Yalnız değilsin yani. |
Zenginler 40 yaşından önce çocuk yapmıyor fakirler 20 yaşında patır patır çoğalıyor. Sonra neden fakiriz diye soruyorlar :D
|
Tamam her şeyde haklısın ama ben de şunu anlamıyorum. 3 yaşında oğlun varsa (Allah bağışlasın), en geç 24 yaşında evlenmişsindir. Belki 21-22 bilmiyorum. O yaşlarda maaşınla geçinebileceğini sanıp fazla düşünmeden evlendiysen suçlusu devlet mi. Amerika'da ortalama evlilik yaşı 28-29. Türkiye'de bile erkek evlilik yaşı 27'lere tırmandı. Bu millet enayi mi de evlenmiyor sanıyorsun, kimse geçinemiyor ama ortalığı yıkanlar hep evlenip, çocuk sahibi olanlar. Milletin cahilliğinin bedelini bu ülkede hep okumuşlar çekiyor, katma değer sağlayan onlar, yıllarını üniversitede çürütenler onlar ama ağlayanlar hep başkaları |
bu yazının altına imzamı basarım, çok haklı hamza kardeşim. intihar edecekmiş miş. çocuğun günahı ney? ba-ka-cak-sın. o kadar. |
Benzer içerikler
- bozuk süt içersek ne olur
- s24 mü iphone 15 mi
- fişi çekilen buzdolabı kapağı açık mı olmalı
- yemek yiyemiyorum
- ali koç boyu
- kasım indirimleri ne zaman
- yeşil nasim
- exxen filmleri
- elektrikli bebek arabası
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X