Şimdi Ara

Yeter !! İntihar Edeceğim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
6
Favori
22.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk önce nick baktım sonra yazdıklarına baktım çokta güzel hesaplama yapmışsın bunları evlendiğinde yapsaydın o çocuğuda dünyaya getirmeseydin intihar edeceksin öylemi yaw hea hea
  • bu ülkede doğarak ve evlenerek hata yapmışsın. Yurt dışına da gidemezsin. Allah daha iyi paralar kazanacağın bir iş nasip etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 yaşında bekarım baba evinde kalıyorum elektrik su doğalgaz gıda hiç bir şeye karışmıyorum o para bana yetmiyor içkim yok sigaram yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Jewish

Arkadaşa neden evlendin diye yüklenmişsinizde bundan 4 5 sene önce güllük gülistanlık olmasada ekonomi fena halde değildi. Yani o zamanlar hadi 4 bin alıyordu diyelim o parayla evini de geçindirir gezmesine tatilinede gider biraz sıkıp araba taksitinede girerdi. Nerden bilsin 4 5 seneye her şey tepetaklak olup inanılmaz bir ekonomik kriz yaşanacağını..

İşkembeden sallayan kişiliklerin yazdıklarının yanında konuda ki en mantıklı cevap olmuş, katılıyorum.

• Varsa ana baba, çocuk anaya babaya bırakılacak, kadın da çalışıp ekonomiye katkı sağlayacak. Gerekirse el işi yapıp, sarma sarıp, mantı açıp satacak. Çıkış yolu var yani.

Ha yine de araba sahibi olup tatillere gidebilir misin bilmiyorum. Ama en azından ilerisi için biraz daha bir şeyler birikmiş olur.

• Dostum o para ev kendinin olsa, bekar olsan rahat yeterdi de o parayla çocuklu aile kirada geçinemez. Eşinin mutlaka çalışması gerekiyor.

Bu durumda ben olsam evlenmem mesela ve evlenmiyorum da. Evli olup insan gibi yaşamak istiyorsan karı-koca eve 10.000-15.000tl girmesi gerekiyor.

Araba zaten artık herkese hayal, zamanında alan aldı. Ucuz boş arabaların 200.000 liradan başladığı ülkede yaşıyoruz...

• her şey para değil çok daha kötü günler gördük ve daha fazlasına da dayanırız asıl beni yoran adaletsizlik duygusu avrupada doğsak daha sosyal bir devlet var. örneğin türkiyede devlet arazi zengini almanyada devletin bir karış toprağı yok bütün araziler halka ait bizde arazi arsa rantı çok fazla haliyle müteahhitlere ve arsa sahiplerine duruveriyoruz hayatımızın yarısı bir apartman dairesi için çalışmakla geçiyor diğer yarısı avrupanın üç katına aldığımız eşyalar ve ve arabaya gidiyor. avrupada işlenmemiş gısa ürünlerinde kdv yok bizde ekmeğe bile kdv ödüyoruz kdv yani zenginden de fakirden de aynı kesilen haksız vergi.

• Yani ben de milleti anlamıyorum abi. Bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın lütfen. Yazılım şirketim var 15 tane adam calısıyor. Maddi olarak hiç bir sıkıntım yok ama cocuk konusu olunca 5 kere düşünüyorum. Yarın bir gün işler ne olur, ne hale gelirim diye.

İnsanlar ne kadar kolay çocuk yapıyor ya.

• Hocam ben calisacak kadar yokluk cekmedim su an da okuyorum 23 yasinda da okul bitecek su an ingilizce kasip 2 sene de burda is tecrubesi alip dogru yurt disi icin ugrasacagim daha fazla tahamulum kalmadi bu ulkeye deger gorebilcegin bir yere gidecegim bunun icin calisacagim burda ozleyecegim tek sey ailem

Ayrica esiniz neden calismiyor bu devirde tek maasla aile gecindirmek cok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macewinduu -- 25 Mart 2021; 10:23:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu başlıkta, konuyu açan şahsa , vay çocuk yapmışsın ,vay evlenmişsin vs diyen bütün kişiler bilin ki ülkenin bugünlere gelmesinde öyle yada böyle parmağı olan insanlardır.

Kendisi çokdan 3. dünya ülkesinde yaşamayı kabullenmiş, sefaleti benimsemiş bu dünayasından (marifetmiş gibi) vazgeçmiş, öbür dünyada hurilerle gece gündüz yiyişeceğini sanan sefil varlıklardır. Cahil,sığ görüşlü olup aynı sefaleti herkese makul gören insansılardır.

Adam 5.000 tl alıyorum diyor. Bu parayı en yakın komşu ülkede kazansa. İlk ay arabasını alır. Çerez pararsına da taksitle evini alırdı. O sığdıramadığınız çocuğunun da akademik kariyeri zaten devletin garantisi altında olurdu.

Hiç mi zorunuza gitmiyor elin bir ayda aldığı bir ihtiyacı 5 sene taksitle alabilmek. Hiç mi zorunuza gitmiyor elin gavururnun en kalitelisinden ürünlerle koca sepeti doldurduğu paraya sadece bir kilo et alabilmek?

Bire sefil varlık, sen böyle hamam böceği gibi yaşamayı kendine yakıştırabilirsin, sığır gibi sağılmak ,okşanmak hoşuna gidebilir. Dünyayı gezemeden ölmek sana sorun olmaya bilir. Niye lan diye sormaya cesaterin bile yokken çocuk yapmamayı kendine hak görebilirsin. Bütün bakış açın akşam izlediğin s.sonik iki diziyle bir haber bülteninden ibaret olabilir. Kaygısız ,huzurlu ve medeni bir insan gibi yaşamanın seni geberince hurilerle fingirdeşmekten alı koyacağını da sanabilirsin. Özetle sen cahil mutlu mesut yaşayabilirsin.

Yaşayamıyorum arkadaş diye feryat edene laf söyleyemessiniz. Çünkü sen ve senin gibiler birer hiçsiniz.

• Bu hayata 15 yaşında çalışmak zorunda olduğunda anlaman lazımdı bazı şeyleri. Yaşıtlarından daha farklı bir sorumluluk altında olduğunda bunları düşünemedin de, evlenip bir de utanmadan çocuk sahibi olduğunda mı bazı şeylerin farkına vardın? Kalkmış bir de forumdan konusunu açıyorsun utanmadan...

Ne yapacak insanlar sana burada? IBAN adresine para mı gönderecekler? Ne bekliyorsun insanlardan? D

Daha kendi hayatını düzene sokmadan evlenip çocuk sahibi olan insanların yaşadığı sorunların siyasi ve ekonomik olduğuna zerre kadar inanmıyorum. Sizin sorununuz kafanızın içindeki organı kullanmamak, hamasete aldanmak ve rasyonel davranmamak. Halkımızın %90'ı da bu kafada yaşıyor yazık cidden. Yönetimde Ak Parti olmasa da sen yine sürünürsün birader kandırma kendini... Bu kafaya olduğunuz sürece ülkeye Atatürk yeniden gelse de siz sıkıntı yaşamaya devam edersiniz.

İki tane daire sattı diye altında Mercedes çeken müteahhit, sağdan soldan üç kuruşluk burs buldu diye iPhone alan öğrenci ve senin gibiler; aynı mahallenin mensubusunuz.

• Bu ülkede arkanda maddi olarak desteklyecek saglam bir anne baban olmadan evlenip çocuk yapanlara hayret ediyorum gercekten. Her seyi geçtim olan çocuga oluyor bu ülkede doğup ne olacak şimdi??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kisi 600 lira market masrafi nasil oluyor? Makarna mi yiyonuz sadece?

• 3erkay98 3 kullanıcısına yanıt
    Ee bu ülkede kaç kişi 8856 TL alıyor ? Asgari ücret ile hayatta kalmaya çalışan milyonlar var. Yönetim değişse de herkes 8 10 20 k almayacak merak etmeyin. Ekonomi düzelir alım gücü yükselir o kadar başka birşeyde olmaz. Yine milyonlar asgari ücret ile çalışmaya devam eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donatn

Bu başlıkta, konuyu açan şahsa , vay çocuk yapmışsın ,vay evlenmişsin vs diyen bütün kişiler bilin ki ülkenin bugünlere gelmesinde öyle yada böyle parmağı olan insanlardır.

Kendisi çokdan 3. dünya ülkesinde yaşamayı kabullenmiş, sefaleti benimsemiş bu dünayasından (marifetmiş gibi) vazgeçmiş, öbür dünyada hurilerle gece gündüz yiyişeceğini sanan sefil varlıklardır. Cahil,sığ görüşlü olup aynı sefaleti herkese makul gören insansılardır.

Adam 5.000 tl alıyorum diyor. Bu parayı en yakın komşu ülkede kazansa. İlk ay arabasını alır. Çerez pararsına da taksitle evini alırdı. O sığdıramadığınız çocuğunun da akademik kariyeri zaten devletin garantisi altında olurdu.

Hiç mi zorunuza gitmiyor elin bir ayda aldığı bir ihtiyacı 5 sene taksitle alabilmek. Hiç mi zorunuza gitmiyor elin gavururnun en kalitelisinden ürünlerle koca sepeti doldurduğu paraya sadece bir kilo et alabilmek?

Bire sefil varlık, sen böyle hamam böceği gibi yaşamayı kendine yakıştırabilirsin, sığır gibi sağılmak ,okşanmak hoşuna gidebilir. Dünyayı gezemeden ölmek sana sorun olmaya bilir. Niye lan diye sormaya cesaterin bile yokken çocuk yapmamayı kendine hak görebilirsin. Bütün bakış açın akşam izlediğin s.sonik iki diziyle bir haber bülteninden ibaret olabilir. Kaygısız ,huzurlu ve medeni bir insan gibi yaşamanın seni geberince hurilerle fingirdeşmekten alı koyacağını da sanabilirsin. Özetle sen cahil mutlu mesut yaşayabilirsin.

Yaşayamıyorum arkadaş diye feryat edene laf söyleyemessiniz. Çünkü sen ve senin gibiler birer hiçsiniz.

Bire

Biz neredeyiz sen neredesin. Bu düzenin kurulmasını sağlayanlar 4-5 çocuk yapıp belediye yardımına oylarını satanlar zaten. Emin ol şu an bu arkadaş o maaşla saydıklarını yapabilseydi sandıkta "vur ampule" diyecekti. Nereden mi biliyorum, çevremdeki yüzlerce dönekten. Konu sahibi istisna olabilir, öyleyse özür dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 25 Mart 2021; 11:25:59 >

• konuyu açan sizi sayıylamı yolluyorlar. Ha intihar et kurtul yok öyle kaçmak. Saçma sapan konular açıyorsunuz. Bir senmi sıkıntıdasın. Avrupaya gidince sıkıntılar bitiyor demi. Ya şu dünyanın sadece para ile mutlu olabilecek bir yer olduğu düşüncesi neden bu kadar ağır basıyor anlamam. Evet zamanında bende sıkıntı çektim şuan şükür durumum iyi ama bu yaşa gedik bekar kaldık. Ne yapayım evlenemedim diye intihar edeyim. Sen intihar edince çocuğuna bakan biri bulunca o çocuk rahatmı edecek.

Böyle ardı asdarı olmayan konular açmayın ya. Kaldıki senin aldığın parayı almayan çok arkadaşım var. Ayrıca ben ilk işe hayatına başladığımda senin aldığın paranın yarısını almıyordum. Ona rağmen birikim yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donatn

Bu başlıkta, konuyu açan şahsa , vay çocuk yapmışsın ,vay evlenmişsin vs diyen bütün kişiler bilin ki ülkenin bugünlere gelmesinde öyle yada böyle parmağı olan insanlardır.

Al işte lafının nereye gittiğini bilmeyen bir cahil daha. Sen müslümanların bunları düşündüğünümü sanıyorsun. Evet laf söylüyorum bu sözleri yazanlara. Ben bu adamın aldığı maaşın yarısını bile almıyordum ilk çalışma hayatına başladığımda. Yarsı derken oranlasamda bu zamana yine yarısı değildi. evet evlenemedik birçok şeyde geri kaldık ama asla böyle saçma şeyler yazmadık.

İntihar etmek nedir ya. bu kadar cahilce bir laf edilebilirmi? Evet bizde kızıyoruz ülkeyi yanlış yönetenlere Ancak kullandığın cümleler hiç hoş değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Jedi_masterr

Bu ülkede arkanda maddi olarak desteklyecek saglam bir anne baban olmadan evlenip çocuk yapanlara hayret ediyorum gercekten. Her seyi geçtim olan çocuga oluyor bu ülkede doğup ne olacak şimdi??

Doğru dediğin iyi cesaret ediyorlar açıkçası benim imkanlarım iyi olmasına rağmen bu kadar cesaretli değilim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.