1100 tl üç kişilik aile için aylık yemek gideri. Bu oranı yakalayabiliyorsanız helal olsun. Sadece düzgün orta seviye bir peynirin kg fiyatı 40 tl başlıyor. Bizim iki kişi 2 bin tl ve üzeri tutuyor. Bu tutarda kıyma ve tavuk var. Parça et ürünleri ve balık hiç olmayınca oda. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deleteextra -- 25 Mart 2021; 13:26:7 > |
Yeter !! İntihar Edeceğim. (7. sayfa)
-
-
Allahü Teala sana güç kuvvet versin kardeşim, çoğumuz aynı standartlarda yaşıyoruz. İnşallah çocuğunu bir biraz büyüdükten sonra hep beraber çalışır her şeyin üstesinden gelirsiniz. Çok iyi durumda olduğunu söylemiyorum bazıları gibi Çay simit hesabı da yapmayacağım, ama en azından kimseye muhtaç olmadan alnının teriyle yaşıyorsun. Çocuğuna iyi bir isim bırakma, iyi bir gelecek sunma şansın var.
Çocuğun bir gülüşü bile ömre bedeldir ;)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazık....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5Niye sorulmasın yahu. İnsanların gözünü açmak suç mu? Bu kafayla gidip ailesinin, çevresinin baskısıyla bir çocuk daha yaparsa o çocuklara yazık değil mi. "Allah rızkını verir" diye diye fakirleşti bu ülke. Allah rızkını cidden veriyor, kimse aç kalmıyor ama milletin derdi rızık değil işte araba alıp gezmek, tozmak. Ve gezemediği için intiharı düşünen insanlar var. Bu kafayla çocuk sahibi olanlara tabii ki neden çocuk yaptın diyeceğiz, ne diyelim "tek suçlusu hükümet, gel hep birlikte sövelim" mi
Alıntıları GösterArkadaşım, adam 8 tane çocuk yapsa haklısın, 1 tane çocuğu var adamın, 1 tane. 1 tane çocuk yapan adama neden çocuk yaptın diye sorulur mu hiç? 1 tane çocuk yapıp da geçinemiyorum derse buradaki suç bu kafanın değil, burada sosyal olamayan devletin problemi vardır.
Evlenmek, bir çocuk sahibi olmak en temel insan hakkıdır. Yılda 2 hafta tatile gitmek yine en temel hakkıdır. İnsanız yahu, biraz gözünüzü açın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OptimizedSettings
5000 çokta kötü bir para değil gayette yeterliNerede yaşadığına bağlı.
Misal istanbulda bu para ile geçinilmez.
Önünü görmeden birikim yapmadan çocuk yapmayacaksın.Eşinde çalışacak.
Kendi seçiminin bedelini ödersin.
Türk devlet yapısı yönetimi pek ala berbat ama kişi en başta planını bireysel olarak yapmalı.Kimse evlenmek dahası çocuk yapmak zorunda değil.Sonra isyan ediyorlar ki saçmalığın daniskası kimse size garanti vermiyor.Yaptığınız şeylerden kendiniz mesulsünüz.
-
İntihar edecek bir pozisyonda değilsiniz diye düşünüyordum ki devletin suçu yazmışsın ya ayak yapıyorsunuz yada sosyal medyaya çok fazla bağlısınız. Ayak yapıyorsanız bari intihar demeseydiniz borcunuz vs yokken aylık cebinize 100tl bile kalıyorsa sizden önce intihar edecek yüz binlerce insan var, eğer diğer türlüyse bırakın siyaseti ekonomiyi takmayın kafanıza aileniz var çocuğunuz var sevdikleriniz var dünyanın en zengin insanısınız elbet bu günlerde geçecek düşünerek konuşarak kafaya takarak elinize geçecek tek şey tükenmiş yok olmuş bi zihin olacaktır vesvese diyeceğin belki dini inancınız farklıdır o yüzden vesvesenin bilimsel muadili obsesyon diyeyim eğer böyle bi hastalığınız varsa mutlaka tedavisini olmaya çalışın. sosyal medyayı bırakın iradenizi kullanırsanız maddi sorunu zaten çözersiniz iradenizi kullanın lütfen. intihar etmeye iradeniz yetiyorsa her şeye yetecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Elektrik ve Doğalgaz normal ancak su masrafınız çok bunu gözden geçirin.
Telefon hatlarınızı da Bimcell'e geçirin. Evde internet var madem, işinizi gören en düşük paketi tercih edin.
Halk ekmek alın.
En azından aylık 150TL daha kar edersiniz. Bunu da sanki hiç bu değişimi yapmamış gibi düşünerek kenara atabilirsiniz.
Bakın bizim su masrafımız 30TL'yi geçmez.
Telefon Bimcell'de 28TL aylık.
Ekmek eğer her gün 1 tane alıyorsanız 30TL yapar.
-
@1 Boş boş şeylerle uğraşacağına ev yap ev. O zaman kira derdinden kurtulursun.
-
Mutlu bir evliliğin varsa bu her şeye bedel. Eşin maddi konularda zorlamıyorsa isterse bütün dünya sana karşı gelsin. Aile saadeti en büyük huzur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mcankaArkadaşım, adam 8 tane çocuk yapsa haklısın, 1 tane çocuğu var adamın, 1 tane. 1 tane çocuk yapan adama neden çocuk yaptın diye sorulur mu hiç? 1 tane çocuk yapıp da geçinemiyorum derse buradaki suç bu kafanın değil, burada sosyal olamayan devletin problemi vardır.
Evlenmek, bir çocuk sahibi olmak en temel insan hakkıdır. Yılda 2 hafta tatile gitmek yine en temel hakkıdır. İnsanız yahu, biraz gözünüzü açın.
Alıntıları GösterKafalarına göre standart belirlemişler, onu yapmak insan hakkı, bunu yapmak temel hak... Aynı kafanın başka versiyonu yukarıda adama tatilde köyüne gidiyor diye "sen kendini avut" diyen tip. Onları yapmazsan bu kişilere göre insan değilsin ve yaşamıyorsun. Ve yaşamadığın için intihar etmeli veya isyan etmeli veya devlete sövmelisin. "Allah rızkını verir" diyenlerin diğer görüşten 180 derecelik yansıması bunlar. Kafalarında belli bir şey var ve onu asla aşamıyorsun
-
Arkadaşın durumda yaş evlilik çocuk bakımından anormallik yok. Yani şöyle yok; ülke ortalaması böyle zaten . Çoğu kişi 16/19 yaşından beri çalışır 22-25 arası evlilik ve çocuk. Yeni yeni bu oran yükselmeye başladı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
çocuğuma bakacak birisi ne demek kardeşim sen baba olarak bunu nasıl ona hak görebiliyorsun. derhal psikiyatriste git.
-
iyi bari havyar yiyemiyorum diye isyan etmemiş
-
Bekara karı boşamak kolay. Arkadaşlar herkes tek başına bir ömür geçirmeyi göze alamaz. Bunu geçtim bir insanın evlenio çocuk yapması ve düzgün biçimde hayatını yaşaması en doğal hakkıdır bu hakkı sunamayan bir devlet derhal kendini feshetmelidir. Bu ülke 2009-2013 yılları arasında ideal devlet haline gelmeye başlamıştı. Noldu da şimdi afganistan-pakistandan farkımız kalmadı ? Kalmadı arkadaşlar biz dışarıdan göremediğimiz için farketmiyoruz ama malesef öyleyiz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer evlenme yaşı düşündüğünüz gibiyse çok da erken bir yaş değil. Okuyan insana garip gelebilir ama okumamış adam için normal. 24+4 zaten 28'e denk geliyor. Millet üniversite okumayan adam para kazanamıyor sanıyor. 15 yaşında çalışmaya başlayan ortalama birisi zamanında parasını tutumlu kullandıysa 28 yaşında ortalama bir üniversite mezunundan daha fazla birikime sahiptir. Ayrıca maaş farkı da pek fazla yoktur (tabi çalıştığı işe göre değişir, ben çevremdeki örnekleri baz aldım) . Millet her okuyanı 10-15 bin lira okumayanı da asgari cüret kazanıyor sanıyor herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün gece aynısını düşünüyordum 12-1 gibi opera başladı sabah 7'ye kadar uyuyamadım bir diş nasıl bu kadar ağrıyabilir kafama sıksam daha az acırdı
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5Kafalarına göre standart belirlemişler, onu yapmak insan hakkı, bunu yapmak temel hak... Aynı kafanın başka versiyonu yukarıda adama tatilde köyüne gidiyor diye "sen kendini avut" diyen tip. Onları yapmazsan bu kişilere göre insan değilsin ve yaşamıyorsun. Ve yaşamadığın için intihar etmeli veya isyan etmeli veya devlete sövmelisin. "Allah rızkını verir" diyenlerin diğer görüşten 180 derecelik yansıması bunlar. Kafalarında belli bir şey var ve onu asla aşamıyorsun
Alıntıları GösterKendi cümlesini kopyaladığında karşınızdakine cevap verebiliyorsanız , zır cahil biriyle karşı karşıyasınız demektir. Aynen kopyalıyorum 'Kafalarına göre standart belirlemişler, onu yapmak insan hakkı, bunu yapmak temel hak...''
İnsanların temel hakkları için kurulmuş bir cümle 'kafalarına göre''. Bunu geçinemiyorum ,bir çocuğum var hafta sonu dışarı çıkartamıyorum diyen bir insan için yazıyor.
Bu ülkede temel insan haklarını talep etseniz dahi, bakın temel haklardan bahsederken bile, en az %80 lik bir kesim bunu anlayamayacak hatta haksız çıkartmak için kendiyle tezata düşecek.
Ama akıllanmayacak, kimliğini örgütlenmiş cehalet içinde bulmuş bir tipin medeni bir duruş sergilemesi düşünülemez zaten.
Ne yapıyoruz ozaman, engelleyip geçiyoruz. Kaldı 60 milyon tane.
-
Gel beraber edelim, ben bir türü beceremedim.
-
Bak kardeşim burası türkiye, burada isyan etmeye bile hakkın yok. Bak en çok oy alan denyolara. Burası denyoların diyarı, burada şikayet bile edemezsin. Buradan gitmek kurtuluştur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-5620970B4
Daha 28 yasindasin ki allah bilir kac yasinda evlenmisindir. 5k maaş aliyorsun evlisin ve 3 yasinda cocugun var? Biliyor musun dostum UMRUMDA DEĞİLSİN.Biliyormusun , iğrençsin! çoğu türkiyeli gibi iğrenç... Ne bencil bir milletsiniz siz ya. Lanet olsun size. Sana oy verenlere... çoluk çocuk kaynıyor burası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 25 Mart 2021; 15:48:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X