Şimdi Ara

Yeti-Tiguan-Qashqai ve 3008 hangisi otomatik, f/p, ikinci el, DSG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
5.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buralarda baya dolanıp istediğim soruya tam yanıt bulamayınca direkt sormaya karar verdim.

Yeni bi araba almak istiyorum ama D segmenti ile SUV lar arasında kararsız kaldım. Bi fuarda baya bi araca bindikten sonra SUV lar daha hoş geldi.
    aracı çoğunlukla şehir içi kullanıcam ve arazi olayı nerdeyse sıfır. ama memleket yolları malum ve kar kış olayı yanında birazda yerden biraz yüksek olsun diyorum. o sebeple şehir içi SUV hoş geliyor.

yalnız otamatik vites benim için olmazsa olmaz olduğu için seçenekler çok sınırlı kalıyor elimde. O kadar para verip yeni bi araç alınca içimde kalsın istemiyorum.
    verebileceğim para 80-90 a kadar gidebilir ama içime iyice sinerse tabi. yoksa 60 a bi araç alsam daha iyi.

bu arada parayı borsadan kazandım yoksa akademisyenlikte para yok. böyle düşünen olursa diye belirteyim.:)
    mühendislikte lisans, yüksek lisans, doktora yapmış bir yrd. doç. devletin diğer kurumundaki düz mühendis kadar anca alıyor. o da ayrı bir tartışma.
    para borsadan olunca skala da geniş. 60 dan 80-90a:) ama 80-90 b,ne çok zor kıyarım onu da soyliyim.

Bu durumda nispeten küçük motorlarda (yada dizelde) ve şehir içi kullanım için Yeti, Tiguan ve QQ kalıyor elde. diğer önerilere de açığım ama 2.0 benzinli motorlarda anca otamatik var diğer markalarda ve hemen 4x4 sistemler, ne benzin yeter ne de kopup giden fiyatlara araç alınır.

Yeti de elegance düşünüyorum.

Yeti artılar:
    fiyatlar makul. tiguan nın amca oğlu. parçalar audi ve wv. 1.2 TSI da dsg şanzıman. bende bunu düşünüyorum.
    Yeti eksiler:
    tipi bana kötü gelmese de genelde beğenilmiyor ve çok iyi de değil.
    bagaj çok küçük. tamam kaltuklar katlanıyo ama uzun yolda 2 den fazla kişiysen ve bagaj çoksa koltuk katlamakla olmaz.
    içi hacim tiguan kadar rahat gelmedi.
    ve ikinci elde ne yapıcam bunu. değiştirecek olursam ikinci el durumu kötü gibi. bir de wv bayisi yıl sonunda Tiguan 1.4 TSI da DSG seçeneği gelecek dedi. bunu yeti bayisine söyleyince hiç hoşuna gitmedi. oyle bi durumda yeti ikini el olayı baya düşebilir. çünkü Yetinin tiguana göre en önemli artılaraında biri küçük motarda dsg bana göre.

Tiguanda S&S donanım düşünüyorum.
    Tiguan artılar:
    wv ikinci el durumu iyi bi kere.
    iç hacim bagaj filan daha yeterli.
    tip güzel denebilir.
    Tiguan eksiler:
    küçük motorlarda dsg yok. yuh. illa 2.0 dizel ve 4motion almak lazım.
    zaten pahalı, otamatik olsun diye bunu alırsak fiyat iyice yükseliyo.
    vergi hepten coşacak. hem alırken hem MTV.
    donanımlarda ilave her şey dünya para Tiguanda.
    yakıt çok diye şikayet var zaten. bi de şehir içi kullancam 4x4 bana fazla.
    ve yine 1.4 TSI da DSG seçeneği gelirse ikinci el diğer versiyonlar düşer mi. çünkü bence en mantıklı secenek o olurdu.

QQ da Tekna versiyon. 1.6 cvt
    QQ artılar:
    Yeti gibi ikinci el sorunu olmayan,
    Tiguan kadar kazık olmayan bi araç.
    tipi kötü değil.
    bagaj normal
    QQ eksiler:
    çok tanımıyorum aslında. daha tam araştıramadım. bayisi uzak bi yerde bana göre.
    ama iç hacim biraz daha dar gibi. yükseklik olarak düşük diyorlar.
    otamatiği dsg kadar iyi mi?
    yetiden daha büyük motor ama yakın çekiş. ikisini de kullananlar az farkla yeti daha iyi çekiş diyor. (beygir gücü demiyorum, tork aralığı ile de alakalı çekiş duygusu)
    MTV çok önemli olmasa da ilk maliyette paranın daha çoğu vergiye gidecek.

arada da bütün suv işini boş verip ocativia yada passat mı alsam diyorum. 1.4 TSI comfortline passat yada octavia en üst donanım.

bu araba almak çok zor bi karar ya. her tür öneriye açığım valla. d segmenti yada MPV ler bile olur. çok bunaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akademisyen1 -- 6 Haziran 2012; 14:24:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

Bu mesaj silindi.
    Tiguan 1.4 TSI DSG temmuz sonu gelecek demişlerdi. Şu anda en iyi seçenek o.
  • quote:

tiguan

Açıkçası olaylara bu kadar düz yaklaşmamak lazım tamam belirli bir kalitede ön planda Tiguan önde olsa da Türkiye şartlarında gelir durumu orta düzey insanlar için uygun bir araç değil, Yeti ise dediğiniz gibi amca oğlu ve ucuz eğer uzun yolda bagaj problem olacaksa Lift bag kullanma durmunu inceleyin ya da uygun bir port bagaj aksesuarı düşünebilir şu an burada en iyi gözüken Yeti ayrıca şehir içinde diğerlerine göre daha makul derli toplu bir kasaya sahip görüş alanı daha geniş bu tir noktalarıda ele almak lazım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

Tiguan 1.4 TSI DSG temmuz sonu gelecek demişlerdi. Şu anda en iyi seçenek o.

daha dün fuarda bi vw yetkilisine sordum. aralık ayını bulabilir dedi. baya da sıra olur zaten dedi. temmuzsa iyi bi seçenek olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

quote:

tiguan

Açıkçası olaylara bu kadar düz yaklaşmamak lazım tamam belirli bir kalitede ön planda Tiguan önde olsa da Türkiye şartlarında gelir durumu orta düzey insanlar için uygun bir araç değil, Yeti ise dediğiniz gibi amca oğlu ve ucuz eğer uzun yolda bagaj problem olacaksa Lift bag kullanma durmunu inceleyin ya da uygun bir port bagaj aksesuarı düşünebilir şu an burada en iyi gözüken Yeti ayrıca şehir içinde diğerlerine göre daha makul derli toplu bir kasaya sahip görüş alanı daha geniş bu tir noktalarıda ele almak lazım....

Alıntıları Göster
    QQ 'da 2.000 TL cam tavan indirimi artı olarakta 2.500'e yakın pazarlıkla 4-5.000 indirim alan arkadaşlar var , ayrıca 18.000 TL- 18 ay sıfır faiz kampanyasıda mevcut, QQ forumunda fiyat alan arkadaşlara sorun isterseniz bayiilerin isimlerini , Doğuş'u fahiş kar marjıyla zengin etmeye gerek yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 27 Mayıs 2012; 17:58:03 >

• quote:

quote:

tiguan

aslında bagaj problemi kısıtlı durumlarda olur gibi ama "almışken şöyle şöyle olsun" durumu var ya.

inceleyince mantık yeti diyor ama ikinci el durumu farklı gibi. yeti alanlara saygım var. oldukça mantıklı bir alternatif.

ikinci el fiyatı hariç beni alıkoyan şey ise fuarda ikisine de bindim. Tiguan biraz daha ferah ve hoş geldi. hanımda onu beğendi.
    mantık ve f/p yeti kalp Tiguan diyor gibi.

ama dsg 1. motora konmayacaksa Tiguan bana zor.

QQ cu yok galiba henüz.

yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: NapoleonBonaparte

QQ 'da 2.000 TL cam tavan indirimi artı olarakta 2.500'e yakın pazarlıkla 4-5.000 indirim alan arkadaşlar var , ayrıca 18.000 TL sıfır aiz indirimi de , QQ forumunda isterseniz sorun bayiilerin isimlerini , Doğuş'u fahiş kar marjıyla zengin etmeye gerek yok .

evet doğuşta fiyatlar gerçekten fahiş. gıcık bi durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    QQ hepsinden cazip duruyor aynı zamanda lpg de takılabılınıyor bunuda unutmamak lazım
    donanımı yeterlı cvt sorunsuz ve konforlu tasarım açısında bence çok başarlı
    2. eli oldukça kuvvetlı yıllardır süren istikrarlı satışı ortada
    sorunsuz olacagını düşünüyorum atmosferık motor + cvt şanzıman
    kullanıcınlarından olumsuz tek duyduğum nokta kullanılan plastıgın bıraz sert olması .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akademisyen1

yalnız otamatik vites benim için olmazsa olmaz olduğu için seçenekler çok sınırlı kalıyor elimde. O kadar para verip yeni bi araç alınca içimde kalsın istemiyorum.
    verebileceğim para 80-90 a kadar gidebilir ama içime iyice sinerse tabi. yoksa 60 a bi araç alsam daha iyi.

Hocam Yeti tercih edilecek bir araç ancak sıfır km de zarar ettireceği kesin. Belki 2. el olarak düşük km li bir Yeti daha mantıklı olabilir. Aklınızda yok gerçi ama yeni Scenic de sizin ihtiyacınıza cevap verebilecek bir araç gibi duruyor. Hem dizel , hem de Edc li modeli pazarlıkla 60 bine rahat alırsınız, donanım da eklerseniz 65-66 bine alınır.http://www.renault.com.tr/araba/binek/scenic/fiyat

• quote:

Orijinalden alıntı: VETTEL99

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tiguan kalite olarak bu araçlardan önde.Görünüş olarak ta bence daha güzel.Tiguan'ı en az Sport&Style donanım almak lazım.Geçenlerde kur kampanyası vardı az kalsın A3 ile değişiyordum.59bin TL'ye geliyordu 1.4 TSI 122 SS donanım.Ancak benzin tüketimi beni korkuttu.Aslında kullanıcılardan dinlesek daha iyi ama uzun yol 7.0 litre şehir içi de 10 litreyi göze almak lazım.Ben de göze alamadığımdan erteledim.

Yerinizde olsam 160PS 4 Motion SS donanım alırdım.Şimdilik DSG'si yok ama maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Tiguan kalite olarak bu araçlardan önde.Görünüş olarak ta bence daha güzel.Tiguan'ı en az Sport&Style donanım almak lazım.Geçenlerde kur kampanyası vardı az kalsın A3 ile değişiyordum.59bin TL'ye geliyordu 1.4 TSI 122 SS donanım.Ancak benzin tüketimi beni korkuttu.Aslında kullanıcılardan dinlesek daha iyi ama uzun yol 7.0 litre şehir içi de 10 litreyi göze almak lazım.Ben de göze alamadığımdan erteledim.

Yerinizde olsam 160PS 4 Motion SS donanım alırdım.Şimdilik DSG'si yok ama maalesef.

Tiguan güzel tabi de fiyat da ortada
    dediğim gibi otamatik benim için olmazsa olmaz gibi. o sebeple ya bekliycem 1.4 tsi dsg gelecek. ya da diğerlerinden biri olacak.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akademisyen1 -- 27 Mayıs 2012; 20:29:56 >

• quote:

quote:

dediğim gibi otamatik benim için olmazsa olmaz gibi. o sebeple ya bekliycem 1.4 tsi dsg gelecek. ya da diğerlerinden biri olacak.

teşekkürler

Hocam gönül ister ki tiguan alın ancak hem fiyat hem diğer vergi v.s sebepleri nedeniyle yeti 2. el üstte söylendigi gibi mantıklı olur. QQ de mantıklı ancak soru şuraya geliyor dizel mi lpg mi , ayrıca uzun vadede sert plastiğin gıcırdama sorunsalı üzerine durulmalıdır. Ancak hee iki aracı test etmekte fayda var...

Saygılar....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler

Hocam gönül ister ki tiguan alın ancak hem fiyat hem diğer vergi v.s sebepleri nedeniyle yeti 2. el üstte söylendigi gibi mantıklı olur. QQ de mantıklı ancak soru şuraya geliyor dizel mi lpg mi , ayrıca uzun vadede sert plastiğin gıcırdama sorunsalı üzerine durulmalıdır. Ancak hee iki aracı test etmekte fayda var...

Saygılar....

Alıntıları Göster
    ablamda var tekna cvt

dsg den daha güzel ve daha sorunsuz şanzumandır cvt.

ayrıca tekna donanaım tiguandan ve yeti çok ama çok daha donanımlı.

motor olarakta çok iyi bir motordur gayet güzeldir sorunsuzdur. senin tepkine zorlanmadan cevap vericek olan bir motordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

ablamda var tekna cvt

motor olarakta çok iyi bir motordur gayet güzeldir sorunsuzdur. senin tepkine zorlanmadan cevap vericek olan bir motordur.

Mobilden giriyorum sahibinden 2. El ya da sıfır durumlarına bakın bir fiyat karşılastirmasi uygun olur sanırım

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler

Saygılar....

Alıntıları Göster
    2. el düşünürseniz 90.000e 2009 BMW X3 veya 2011 BMW X1 daha mantıklı bence

• quote:

quote:

ablamda var tekna cvt

Mobilden giriyorum sahibinden 2. El ya da sıfır durumlarına bakın bir fiyat karşılastirmasi uygun olur sanırım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-bayan-kullanicidan-tertemiz-arac-84865605/detay

bu nissan gırtlağına kadar dolu bir araç tek eksiği manuel ve 4x2 olması

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-skoda-yeti-1-6tdi-greenline-ambition-83832763/detay

bu alet ise gene manuel ve dizel ayrıca buda 4x2 . tek artısı dizel olması

eksisi olarak ise qq kadar dolu bir araç değil malesef.

ikisininde fiyatı aynı

ancak donanım farkı bariz şekilde var.

• quote:

quote:

quote:

ablamda var tekna cvt

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-bayan-kullanicidan-tertemiz-arac-84865605/detay

bu nissan gırtlağına kadar dolu bir araç tek eksiği manuel ve 4x2 olması

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-skoda-yeti-1-6tdi-greenline-ambition-83832763/detay

bu alet ise gene manuel ve dizel ayrıca buda 4x2 . tek artısı dizel olması

eksisi olarak ise qq kadar dolu bir araç değil malesef.

ikisininde fiyatı aynı

ancak donanım farkı bariz şekilde var.

Cok teşekkürler... Evet donanım farkı var -gerci alıcının donanımdan ne istedigine de bağlı- dizel ve lpg ayrım olur burada zannedersem ve nedense yeti biraz daha kaliteli gözüküyor- şahsi görüşüm bir fanatiklik söz konusu degil- .

• Hocam valla sen sifir istiyorsun galiba ama ben yine soylemeden edemicem. Range rover 3.0 td vogue 2005-06 model 90 a alabilirsin. 2. El alirsan kesinlikle oneririm. Arabanin surus zevki muazzam. Araba almadan once bi kullan derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: miramax

Hocam valla sen sifir istiyorsun galiba ama ben yine soylemeden edemicem. Range rover 3.0 td vogue 2005-06 model 90 a alabilirsin. 2. El alirsan kesinlikle oneririm. Arabanin surus zevki muazzam. Araba almadan once bi kullan derim.
    yorum yapan herkese teşekkürler
    takip ediyorum hepsini
  • quote:

yorum yapan herkese teşekkürler
    takip ediyorum hepsini

Alıntıları Göster
    tiguan için yakıt çok yakıyor deniyor.
    bu sorun 2.0 dizel için de geçerli mi. ondan da şikayet var mı yoksa sadece benzinli araçlarda mı bu durum.
    ve bilenler varsa şehir içi bu araçlar ne kadar yakıyor. teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.