Şimdi Ara

Yetkili Servis Bakımlı Araçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Yetkili Servis Bakımlı Araçlar

(En Son Oy Tarihi: 2.10.2022)
Giriş
  • Araç alırken yetkili servis bakımlı olması sizce ekstra değer katar mı ve alımda buna dikkat ederek almaya çalır mısınız?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Teknik olarak katar ama piyasda kimse pek önemsemiyor.2006 model corolla aracımız üretildiğinden bu yana yetkili servis bakımlıydı biri de demedi ne güzel yetkili servis bakımlıymış herkes öldürme peşinde

Hatta hıyarın teki geldi dedim daha yeni diskler- balatalar orjinal ile değişti bir ton para verdik dedim bana dediği ben olsam bu yaştaki arabaya bu kadar iyisini takmam adamdaki zihniyete bak fren sistemini araba 2006 model diye iyisini takmam diyor

sonuç olarak bu zihniyetteki insanların umrun da olmuyor

Ben skoda rapid özel servise götürüyorum sadece ilk bakımını yetkili serviste yaptırdım.
    Corollayı da özel servise götüreceğim

Yetkili servise para bayılmanın mantığı yok
    https://forum.donanimhaber.com/sahte-yedek-parca-cenneti-turkiye-ve-utanmaz-online-saticilar--138343635

yetkili servis bakımlı aracta orjinal parca garantidir. dışarda orjinal
    dedikleri parca sahte çıkabilir. sahte hava filtresi kullanımı turbo
    masrafı açar. atmosferikte subapları, silindirleri aşındırır. performans
    düşer.
  • Teknik olarak katar ama piyasda kimse pek önemsemiyor.2006 model corolla aracımız üretildiğinden bu yana yetkili servis bakımlıydı biri de demedi ne güzel yetkili servis bakımlıymış herkes öldürme peşinde

Hatta hıyarın teki geldi dedim daha yeni diskler- balatalar orjinal ile değişti bir ton para verdik dedim bana dediği ben olsam bu yaştaki arabaya bu kadar iyisini takmam adamdaki zihniyete bak fren sistemini araba 2006 model diye iyisini takmam diyor

sonuç olarak bu zihniyetteki insanların umrun da olmuyor

Ben skoda rapid özel servise götürüyorum sadece ilk bakımını yetkili serviste yaptırdım.
    Corollayı da özel servise götüreceğim

Yetkili servise para bayılmanın mantığı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 24 Mayıs 2019; 1:0:41 >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Sizin ilk aracı alan insanların mantığı yüzünden yüksek kmleri göremeden motorda yağ sorunları yada hidrolik sistem hortumlarından sıvı kaçağı vs sorunlar yaşanıyor malesef düzenli bakım yapsa keşke herkes eskiyen parçayı direk değişse

• quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırınoğlu

Sizin ilk aracı alan insanların mantığı yüzünden yüksek kmleri göremeden motorda yağ sorunları yada hidrolik sistem hortumlarından sıvı kaçağı vs sorunlar yaşanıyor malesef düzenli bakım yapsa keşke herkes eskiyen parçayı direk değişse
    Araç yetkili servise gidince daha çok mu yol yapıyor

Ben aracımı özel serviste yaptırım

En son özel serviste yaptırdığım bakım kullandığım malzemeler
    Castrol Edge 5W-30 LL 4LT Yağ
    ATE ön balatalar
    hengst hava filtresi
    mahle Yağ filtresi

Castrol 150 tl yağ da vardı ben gidip en pahalısı aldım o zaman 250 TL civarına almıştım serviste aynı yağı koyuyor

bakım zamanı 15.000 KM ben 10.000 KM de bir yaptırırım

Bu tamamen bilinç meselesi ben ustama yetkili servisten fazla güveniyorum doğuşa gidip 4 saat aracın yağ bakımını bekleyemem malesef.Arabayı öpülmek için almıyoruz binmek için alıyoruz

• 2. elde tek dikkat edilen şey boya ve değişen. ben arabayı 5 senelik lastikle sattım adam bakmadı bile. halbuki yenisi2 bin liradan aşağı tutmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Yol yapmaktan kastım şu elbette işini iyi yapanlara saygım sonsuz ama adam bakıyo bu yağ kaçağı bu km de normal abi böyle bin diyosa benim gözümde bi halttan anlamıyo yada uğraşmak isteyodur o yağ kaçmayacak arkadaş ne değişecekse değiştir orjinal malzeme kullan ufacıkta olsa kafama bişey takılmasın biraz pinpirikliyimde ben hocam 😬

• Sıfır aldım aracımı. İlk 4 bakımı yetkili serviste yaptırdım. Her bakım dışarıda orijinal parçalarla yapılan bakımların en az iki katı fiyatına mal oldu. Son bakımı orijinal filtrelerle ve kaliteli yağ(mobil 1 esp) ile dışarıda güvendiğim ustama yaptırdım. Fren balatasını da Delphi marka balatayla değiştirdim. Yetkili servisin yarı fiyatı bile tutmadı bu işlemler.

Şimdiye kadarki tüm bakım faturaları, ufak 2 kazama ait fotoğraflar ve yetkili servisteki işlemlerin faturaları da duruyor. Satarken alıcının umurunda olmayacak pek muhtemelen. Fiyat öldürmeye çalışacak.

Ben alıcı olsam bunlara önem veririm. Aciliyeti olmazsa bunlara değer veren satıcıya satmak isterim arabamı. Ki yakın zamanda da satma düşüncem yok. Amacım kafam rahat binmek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yetkili servise aracın girmesi aslında önemli bir kriter.kafanda pek soru işareti kalmıyor parça değişse bile orjinaliyle değişiyor.tercih edilesi bir durum araç alınırken.
  • Tabi servis bakimli araç alman daha mantikli ama garantisi bitince tüm araclar dişardaki eş dost akrabadan yaptiriyo sebebi 3 kat daha düşük bütçe olmasi kisacasi servis bakimli araç alinir ama garantisi bitince sanayii ye yolunuz düşecegi için sanayi bakimli araçinda kötü araç diye göz arsi edilmez..

• https://forum.donanimhaber.com/sahte-yedek-parca-cenneti-turkiye-ve-utanmaz-online-saticilar--138343635

yetkili servis bakımlı aracta orjinal parca garantidir. dışarda orjinal
    dedikleri parca sahte çıkabilir. sahte hava filtresi kullanımı turbo
    masrafı açar. atmosferikte subapları, silindirleri aşındırır. performans
    düşer.
  • Bakımın nerede yapıldığından ziyade, bakım düzenli aralıklarla adam gibi yapılmış mı, kayıt tutulmuş mu ona bakılır. Siz istediğiniz kadar serviste bakım yaptırın, alıcı adam fiyat odaklı bakar alışverişe.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın nerde bakımı yapıldığından çok sahibinin gösterdiği ihtimam daha önemlidir benim için.

Bugün TR'de çoğu yetkili servisin açıkladığı 15 bin-20 bin gibi aralıklarla periyodik bakıma devam ederseniz ve kar marjı yüksek olduğu için kullandıkları düşük kalite yağlarla devam ederseniz uzun vadede motor kondisyonu ciddi manada düşer ve arızalar yaşarsınız.

Aracını tanıyan ve teknik detayları öğrenmeye meraklı bir sürücü, her işin ehlini, ustasını bir şekilde bulup en iyi malzemelerle yetkili servislerden çok daha iyi şekilde aracına bakar.

Olay neyi nerede yaptırmak gerektiğini bilmede yatıyor.

Motor yağını, fren balatası vs.'yi yetkilide değişmene gerek yok.

Ama debriyaj balatası, volan, triger değişimi gibi ağır bakımlar yapılacaksa işçiliğinin iyi olduğunu bildiğin yetkili servise gidilir. Orjinal malzemelerle faturalı şekilde yaptırmak mantıklıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.