Şimdi Ara

Yetkili servislerin bakım dolandırıcılığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatım boyunca eski yeni hiç bir aracımı yetkili servise götürmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç bin bakımı bu? Gerçi filtre-yağ harici ekstra birşey değişmemiş

Işçilik oynasa oynasa 20-30 lira oynar zaten servis parçadan seviyor milleti.Tanıdık malzemeciden değişecek malzemeleri 2te 1i/3de 1 fiyatına alabilirdin, geçmiş olsun

• Arma temizlik ve koruma paketi nedir

• şu servisleri 'durumdan fırsatçılık' huylarindan dolayı oldum olalı sevmiyorum, neymiş yetkili servise gelmezseniz garantiniz bozulur falan insanın elini kolunu bağlama çabasındalar sürekli. sen eğer kronik sorunu olan herhangi bişey satıyorsan kronik sorundan kaynaklanan arızayı seve seve çözeceksin arkadaş (bu ayıplı mal satmak durumudur legal olarak)

daha geçen hafta 2015 model 1.5dci aracın bakımını totalde 400 liraya yaptırdım. 5lt. castrol 5-30 partiküllü yağ + mazot, polen, hava, yağ filtreleri değişti. sadece yağ 480 lira nedir ya, altınmı varmış içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

Eskiden sanayinin 2 katı alırlardı, 3 kata çıktı, şu sıralar 4 kat düzeyinde. En son qashqaiyi sıfır almıştım. Dacia 20bin km olunca 600-700 liraya bakım yaparken (2018-2019 fiyatları) nissan 10bin km olunca 1300-1500 liraya bakım yapıyordu, aynı motor (1.5 dci 110HP), aynı yedek parça ile 4 kat para ödüyordum. O dönem sanayiye gitsem 300 lira tutacaktı.

Şu an peugeot var, biraz daha insaflı. Araçta 5 yaşında olduğundan sanayinin yaklaşık 2 katına halloluyor (eurorepar kullanılırsa sanayi fiyatına iniyor neredeyse, ben kampanya takip edip orijinal taktırıyorum), yılda bir defa ödüyorum sanayi ile uğraşmamak için.
    Arkadaş Egea için servisten fiyat aldı 2 küsur bin lira, dışarıda yaptırdı işçilik dahil aynı parçalar 840 lira

Şu an olay 3 katında o kesin de, 4 katı vuran yerler var mı tam emin değilim

• arabanız dizel mi acaba? benim 16 model 1.4tsi dsg leon için bakım fiyatım 980 liraydı daha 1 ay önce. özel servislerde kapıyı 500 liralardan açıyorlar, zaten şehre yabancıyım tertemiz yetkili serviste bakıma girdik çıktık fiyat da gayet uygun gelmişti. çok ilginç bir fiyat çıkarmışlar.
  • Castrol Varil'den 4.6L Yağ 486TL+KDV = 570TL
    Motul Xclean+ 5L +KDV = 230TL
    Motul Specific 504/507 = 275TL
    Fark 340TL ile 295TL arasinda .

Milletçe sorgulamayi öğrendiğimizde kaz değil müşteri olmaya başlayabilirsiniz.

Rekabet kurulunun doğuş Castrol profesyonel motor yağ zorlamasi hakkındaki karari

https://www.concurrences.com/IMG/pdf/file-4-2.pdf

quote:

16-33/575-251
    15/15
    (40) Başvuru konusu iddialara ilişkin yapılan incelemede, BP ile Volkswagen yetkileri
    servislerin yaptığı anlaşmaların Castrol markalı yağların tavsiyesine ve pazarlama
    faaliyetlerine ilişkin olduğu, yetkili servislerin sadece Castrol markalı yağ kullanmasına
    yönelik bir kaydın ya da zorlamanın bulunmadığı, müşterilerin getirdiği yağların garanti
    süresi içinde ya da dışında olmasına bakılmaksızın yetkili servislerce kullanıldığı, bu
    noktada tek sınırlamanın getirilen yağın üretici firma tarafından belirlenen standara sahip
    olması olduğu, müşteri tarafından getirilen yağın kullanılmasının aracın garantisini
    etkilemediği, ancak getirilen yağın kutusunda belirtilen standardı taşıyıp taşımadığının
    yetkili servislerde tespitinin mümkün olmaması nedeniyle “oluşacak sorunlardan
    müşterimiz sorumludur” kaydının konulduğu,
    bu durumun daha sonraki süreçlerde yetkili
    servisin yasal haklarının korunmasını sağlamaya yönelik genel bir uygulama olduğu ve
    tek bir markaya yönlendirme olarak kabul edilemeyeceği, ayrıca (…..) BP ile anlaşmalı
    olmakla birlikte başka yağ markaları ile anlaşması bulunan Volkswagen yetkili servislerinin
    de bulunduğu, ilgili teşebbüslerden elde edilen bilgi ve belgelerden görülmüştür.
    Başvuruda ileri sürülen diğer iddialar incelendiğinde; BP’nin yaptığı anlaşmalarda
    uyguladığı prim sisteminin rekabeti sınırlayıcı olmadığı, tavsiye edilen yağ markasının
    sadece yetkili servislerde bulunduğu iddiasının da gerçeği yansıtmadığı, zira yetkili
    servislere sunulan özelleştirilmiş birtakım yağlar olduğu ancak bunların kullanımının
    zorunlu olmadığı, aynı markanın ilgili araç üreticisinin standartlarını taşıyan başka
    yağlarının da bulunduğu ve bu yağların başka yerlerden temininin mümkün olduğu tespit
    edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 16 Haziran 2020; 12:48:4 >

• 1 lt suya 17 lira kitlemişler! adamlar araç satışı olmayınca parayı servisten kazanmanın yollarına bakmışlar. ancak bundan sonra araçlarınızın sıfır/2. el fiyatları ne kadar arttıysa bakım fiaytlarının da o kadar artmasını normal karşılamak durumunadasınız.
  • JackAvrupa J kullanıcısına yanıt
    Vay be leon lüks olmuş bu mesajı size yazdıranlar utansın hocam.
  • maalesef DSG li araç sahipleri şanzıman bozulabilir diye korktukları için istemeye istemeye yetkili servise gitmek durumunda kalıyorlar. ben 2018 a3'ü aldığımda 5 yıllık garantisini bilerek yaktım. çünkü arabam düz vites. dsg'li olsa bu kadar cesur olmazdım sanırım.
  • yetkili servis bana telefonla ulaşıp 750 tl fiyat verdi, 2012 golf için
    bu çok fena dolandırmış
  • Focus 2 2011 aracıma 350 TL ye yaptırdım geçen hafta.
    Sizin yağ filtresi bile 250 TL. Buna soygun denmez bu tecavüz resmen. Garanti bozulmasın ayağına zevk almaya bakın

• Yetkili servise verince hep böyle olacak çaresi yok. Aracın garanti süresi içinde hep yetkili servise götürdüm hep dışarının 3-4 misli para aldılar. Garanti bitince değişecek parçaların orijinallerini kendim almaya başladım ve bildiğim bir ustanın değişmesini sağlıyorum. Orijinal parça kullanmama rağmen yetkili servisin en fazla yetkili servisin yarısı kadar tutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Arma temizlik ve koruma paketi nedir
    Güncel. Bu nedir acaba?
  • Polen filtresine 170 lira yazmışlar şaka gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanhh -- 15 Haziran 2020; 11:49:22 >
  • Demek yetkili servislere gidince bizi "aha içeri para giriyor" diye karşılayıp sonra .....
  • Tam 2 yıl önce 2016 model Mercedes A180d amg aracımı 30 bin bakımına götürmüştüm.Sadece rutin bakım yapıldı 1800 TL tuttu.Temsilci ile görüşürken diğer faturalardan birini gördüm ve elime aldım 2016 model Mercedes E250 AMG 45 bin bakımını 1715 TL ye yapmışlar.O aracın benim aracımın hemen 2 katı fiyatı olduğunu söyledim nasıl böyle bir tutarsızlık olduğunu sordum.Bana yok sizin parçalar farklı yok diğer aracın bakımı 2 saat sürmüş vs vs. gibi palavralar attılar.Adamına göre muamele var servislerde zaten aracı satarken ayrı bakımlarda ayrı geçiriyorlar.
  • Şubat sonunda Megane 4 aracım için 1.yil bakımına ozel servis 600tl fiyat vermişti, yetkili serviste 800tl ye yaptırmıştım... Fiyatları görünce benimki ucuzmuş...

• PSA grubu (Peugeot-Citron) bakım konusunda daha insaflı. Aynı işlemler için geçen ay 700 TL verdim. Bence yetkili servislerin ekstra masraflarınıda düşünerek 700-800 bandı, sadece yağ bakımı için makul bir rakam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Arma temizlik ve koruma paketi nedir
    Seat logosuna camsil sıkıp silmişler.

@mahmut_emmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 15 Haziran 2020; 12:25:8 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.