Şimdi Ara

Yetkili servislerin bakım dolandırıcılığı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında iyi birşey değil resmen 3. Sınıf ülkeyiz, araba alsak kaskosu dert, vergisi dert, eski ve kötü arabalara binmek zorunda kalıyoruz. Gülüyoruz acınacak halimize..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebrail.bsrn

Aslında iyi birşey değil resmen 3. Sınıf ülkeyiz, araba alsak kaskosu dert, vergisi dert, eski ve kötü arabalara binmek zorunda kalıyoruz. Gülüyoruz acınacak halimize..
    Haklısın hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bir hafta olmadi 2019 corollayi yetkili serviste 10 bin bakimi yaptirdim 0-20 yagi ile birlikte 660 lira tuttu ilk defa bir aracimi yetkili servise bakima soktum garantiden cikmamasi adina ama bastan fiyat sordum arastirdim sormasam 5-30 ucuz yag koyacaklardi biraz bilincli olmak lazim siz zaten bozulacak olan dsg nin taksini odemeye baslamissiniz gibi

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Amerika'da insanlar kendi garajlarinda yapıyorlar bu yağ filtre değişimi gibi işleri (YouTube da gördüğümüz kadarıyla) bunu da memur tayfa gibi sabah 8 akşam 5 çalışanlar, işi hobi edinenler motor açıp kapatıyor resmen...

Biz kendimiz yağ değişimini en basitinden yapamaz mıyız veya bir polen filtresini hava filtresini değiştiremez miyiz ki? Yağı atmak belki sıkıntı olacaktır ancak onun dışında yukarıdan tipayi aç sonra altına gir arabanın tipayi aç yağı boşalt kapat yeni yağ koy değil mi iş, ne yapılıyor ki ekstra?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Amerika'da insanlar kendi garajlarinda yapıyorlar bu yağ filtre değişimi gibi işleri (YouTube da gördüğümüz kadarıyla) bunu da memur tayfa gibi sabah 8 akşam 5 çalışanlar, işi hobi edinenler motor açıp kapatıyor resmen...

Biz kendimiz yağ değişimini en basitinden yapamaz mıyız veya bir polen filtresini hava filtresini değiştiremez miyiz ki? Yağı atmak belki sıkıntı olacaktır ancak onun dışında yukarıdan tipayi aç sonra altına gir arabanın tipayi aç yağı boşalt kapat yeni yağ koy değil mi iş, ne yapılıyor ki ekstra?
    dediğin gibi çok zor şeyler değil. eli biraz alet edavat tutan, bu işlere meraklı olanlar çok kolay yağı da değiştirir, filtreleri de söker yenisini takar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut_emmi

260 lira yağdan, 340 lira ise filtrelerden kazık atmışlar. 600 lira fazladan ödemişsin geçmiş olsun.
    https://www.filtremarketim.com/kategori/1-6-tdi-85kw-115hp-2?marka=mann-1
    https://www.trendyol.com/castrol/edge-5w30-ll-5-lt-partekul-tam-sentetik-motor-yagi-p-37645882?boutiqueId=446995&merchantId=117212&gads=true&gclid=CjwKCAjwlZf3BRABEiwA8Q0qq7c9NIY1oaplhz-HDsxLOFbDCxlhMACd3-B6GF4KRlaixWNbOXkNFRoCDh4QAvD_BwE
    Konya da bi arkadaşım firmanın kendi kullandığı yağları kullanmaması dahilinde aracın garanti kapsamı dışında kalacağını belirttiler. yağ değişimi ve filtresi için 600 tl dedi servis, dışarıda 120 tl.

Garanti dışında kalıp kalmamasıyla ilgili seçim yaptığınız zaman her şey kolay ilerliyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

Konya da bi arkadaşım firmanın kendi kullandığı yağları kullanmaması dahilinde aracın garanti kapsamı dışında kalacağını belirttiler. yağ değişimi ve filtresi için 600 tl dedi servis, dışarıda 120 tl.

Garanti dışında kalıp kalmamasıyla ilgili seçim yaptığınız zaman her şey kolay ilerliyor :)

Alıntıları Göster
    valla arabası düz vites olanlar, garanti yanmasın diye kendilerini boşuna yetkili servise öptürmesinler. ben öyle yaptım. alır almaz garantiyi çöpe attım. hele audi yetkili servisinin nazı kaprisi mi çekilir? sanki altımızdaki sıradan A3 değil de, RS6 mübarek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Bir hocamızın Nissan arabasına çıkma mazot filtresi takmışlar serviste geçen gün. Filtre arıza verince de aldığınız yakıtta sorun var demişler. 1200 lira ücret istemişler değişim için.

Hoca işin ucunu bırakmadı, gitti akaryakıt istasyonunu şikayet etti, istasyon da servisle konuşmuş, servis tutuştu tabii. Gelin bedava değiştirelim dediler. Şikayetçi olacaklar bakalım ne çıkacak.
    Çıkma filtre takıldığı nasıl anlaşıldı?
  • Bayiler zaten satistan degil servisten kazanir.

• Bakım fiyatı pahalı normalde servis fiyatı bile olsa 1000 TL civarında tutar elbette ama VW grubu hep pahalı olmuştur,servis fiyatları piyasanın üstündedir kendilerini bu şekilde konumlandırıyorlar piyasada. Yalnız bunun nesi dolandırıcılık? Zaten araştırmadan almak ayrı konu da eğer bu bakım fiyatları pahalı geliyor ise satıp başka markaya yönelirsiniz,bunun yarı fiyatına hatta yarı fiyatından da ucuz bakım paketleri olan başka marka araçlar var.

Sanal alemin arkasına sığınıp istediğini yazacağını zanneden çok kişi var maalesef,ben olsam firma olarak dava açardım konu sahibine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egzersayz

Tam 2 yıl önce 2016 model Mercedes A180d amg aracımı 30 bin bakımına götürmüştüm.Sadece rutin bakım yapıldı 1800 TL tuttu.Temsilci ile görüşürken diğer faturalardan birini gördüm ve elime aldım 2016 model Mercedes E250 AMG 45 bin bakımını 1715 TL ye yapmışlar.O aracın benim aracımın hemen 2 katı fiyatı olduğunu söyledim nasıl böyle bir tutarsızlık olduğunu sordum.Bana yok sizin parçalar farklı yok diğer aracın bakımı 2 saat sürmüş vs vs. gibi palavralar attılar.Adamına göre muamele var servislerde zaten aracı satarken ayrı bakımlarda ayrı geçiriyorlar.
    Dizel aracınızda mazot filtresi değiştiyse normaldir. Ek olarak DPF li yağ kullanılıyor benzinli araçta öyle bir koşulda yok. Fark bundandır sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 15 Haziran 2020; 17:26:32 >
  • Tuketici mahkemeleri olaya mudahele edip garanti dışı bırakma bahanesi terörünün önüne geçmediği sürece böyle devam edecek olan durum.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Sonra aracın parçası bozulduğunda yetkili servise gidip değişim talep ediyolar ama serviste bunu bilip nah çekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Burada bu tarz şeyleri sanayide uyguna yaptırabiliyorsunuz ancak ABD'de işçilik zaten en pahalı şey olduğu için insanlar kendileri yapıyor. Mesela oto yıkama, berber vs. orada çok pahalı. Gerçi sucuk ve peynirin kilosunun 67 TL olduğu bir ülke yerine ben orada yaşamayı tercih ederim ama durum böyle.

• Benzinli Fc5 Honda civic 1900 tl dediler 20000 bakıma biri 2200 biri 2300 dedi

• Yetkili servisimiz var arkadaşlar bana soru sorabilirsiniz yetkili servislerle alakali şeyler ile ilgili,tabi bizimki iş makinesi ve traktör,ama olay aynı:)

• Tabi burada sizin de çok yanlış düşündüğünüz şeyler var orasinida söyleyeyim arkadaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: hikaye816

60 bin km bakım için 1800 tl'yi görünce şanzıman bakımı mı yapıldı diye düşünmüştüm.eğer şanzıman bakımı yapılsaydı ve toplam bu fiyat istenseydi normal dicektim ama maalesef. çok pahalı bence. ancak garantinizin ve buna bağlı iyi niyet garantisinin ileride sürdürülebilir olması bakımından yetkili serviste bakım yaptırmanız sizin yararınıza olacaktır.

manuel vites araca sahip olsaydınız tam tersi şeyler yazardım.
    Aynen katılıyorum. Dsg yüzünden yapacak bişey yok malesef..

• Cadmium C kullanıcısına yanıt
    Ne parçası bozulacak mesela ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.