Şimdi Ara

Yetkili servislerin bakım dolandırıcılığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
4.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Valla ben aküyü direksiyon simidini kol dayamayı değiştirmiştim garantiden. Ayrıca 3-5 ufak problem olunca araç bakımlıysa ekstra ilgileniyorlar.

Onun dışında zaten pahalı herkes biliyor ve gayet normal. Birde firma iseniz gider gösteriyorsunuz. Ama şahıs iseniz garanti bittikten sonra dışarıdaki bosch servislerde yaptırmak daha ekonomik.

Bende de apollo fr leon vardı. Trim sesleri ve süspansiyonu can sıkıcı olmaya başlayınca sattım. Ancak herşeyi servis bakımlı olduğu garantili olduğu için alan kişide gönül rahatlığıyla aldı. Serviste usta demişti 60.000 km ye doğru bakıma gel şanzumanı kontrol edelim sıkıntı varsa garantiye sokarız demişti. Zaten 60.000 e gelmeden satmıştım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cadmium C kullanıcısına yanıt
    2.5 yıl/47 bin km oldu bu vakte kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Arabasına göre değişir, pahalı arıza verme ihtimali yüksek olan bi araç kullanıyor olsaydım servise devam edebilirdim. Onun dışında servise fazladan binlerce lira dökmek benim mantığıma ters.
  • 160 adet bakım servisin var daha ne istiyorsun. 1.80₺ adet Fiyati çokta ucuz. hala buna bile laf ediyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz dışarı götürüyoz da noluyo.Buda benim son bakım
    Yetkili servislerin bakım dolandırıcılığı

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

Biz dışarı götürüyoz da noluyo.Buda benim son bakım
    araç nedir? kaç model?

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    2011 model m271 1.8 fl c serisi

• quote:

Orijinalden alıntı: 3K1X

2011 model m271 1.8 fl c serisi
    polen filtresi 86 TL, hava filtresi 96 TL, yağ filtresi 50 TL.. sana da kazık atmışlar dostum. 120 lira fazla ödemişsin
    www.filtremarketim.com
    C180 1.8 CGI 115kw 156hp
    https://www.filtremarketim.com/kategori/c180-1-8-cgi-115kw-156hp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 16 Haziran 2020; 12:38:43 >

• Emmi sana da kazık atmış olurlardı eğer bu aracın olsa ve yaptırsaydın, listediklerinden daha da ucuzu var. Gelmiş internet fiyatları ile dükkan fiyatını karşılaştırıyorsunuz burada. İnternetten al bakalım onları senden 400 TL işcilik mi alıyorlar o zaman bu kadar işe.
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Hocam OEM kullanılsın istedim.Mann ürünleri daha uygundu ürünleri birlikte sipariş ettik fiyatları biliyorum.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Hocam birde servisim sadece Mercedes araç alan mercedes servisi(Kendisinin 25 yıl mengenler geçmişi var.Aracı da Cls53) ufak tefek şeylere de hiç para almıyor.İşçiliği ve bilgisine göre bence az bile diğer yerlerle kıyasladığım da..

• Man iyidir,evet fiyatı makul ustanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Man iyidir,evet fiyatı makul ustanın.
    benim verdiğim adresteki ürünler de Mann ve ustanın fiyatından daha uygun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Emmi sana da kazık atmış olurlardı eğer bu aracın olsa ve yaptırsaydın, listediklerinden daha da ucuzu var. Gelmiş internet fiyatları ile dükkan fiyatını karşılaştırıyorsunuz burada. İnternetten al bakalım onları senden 400 TL işcilik mi alıyorlar o zaman bu kadar işe.
    tanıdığın usta olursa merak etme aynı parayı alıyor. usta adı üzerinde, parça tedarikçisi değil. daha yeni yeğenimin Ceed'in parçalarını aldım, 4 filtre + yağ değişimine 100 lira ödedim. artı Ceed'in yakıt filtresini değiştirmek baya zaman alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 16 Haziran 2020; 15:54:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

PSA grubu (Peugeot-Citron) bakım konusunda daha insaflı. Aynı işlemler için geçen ay 700 TL verdim. Bence yetkili servislerin ekstra masraflarınıda düşünerek 700-800 bandı, sadece yağ bakımı için makul bir rakam.
    Citroen yetkili servisindeki son bakımda ben de benzer bir fiyat ödemiştim. Aslında resmi fiyat 1200TL civarlarındaydı ama düzenli gidince devamlı fiyat kırıp makul seviyelere çekiyorlar. Hatta bazı yetkili servislerin Citroen onaylı ikinci kalite malzeme ile 350TL civarlarına alternatif bakım paketleri sunduğunu bile söylemişlerdi. Bu tür fiyatlar sunan kurumsal firmalar varken Doğuş gibi firmalarla hiç işim olmaz.
  • Faturanın 1/3 ü uyduruk...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yukarıdan alırım ama işten anlamayan kişi yukarıdan alsa bile işciliğe daha fazla para öder bir anlamı kalmaz oradan aldığının.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Citroen yetkili servisindeki son bakımda ben de benzer bir fiyat ödemiştim. Aslında resmi fiyat 1200TL civarlarındaydı ama düzenli gidince devamlı fiyat kırıp makul seviyelere çekiyorlar. Hatta bazı yetkili servislerin Citroen onaylı ikinci kalite malzeme ile 350TL civarlarına alternatif bakım paketleri sunduğunu bile söylemişlerdi. Bu tür fiyatlar sunan kurumsal firmalar varken Doğuş gibi firmalarla hiç işim olmaz.

Alıntıları Göster
    Doğrudur. Bahsettiğiniz parçalar Eurorepar marka, orjinal parçalardan %20, %30d daha uygun oluyor. Bende de 2012 e-hdi C4 var. Adapazarı yetkili servis bu yaşa rağmen 800 dedi ancak ben Kocaeli'deyim. Git gel yedin içtin 900 olacak. Kocaeli'nin en iyi Peugeot-Citroen ustasına gittim. İki ortaklar, biri İzmit Peugeot'un biri İzmit Citroen'in eski ustaları. Orjinal olmak kaydıyla tüm filtreler, orjinal Total yağ ve işçilikle 550 tl ödedim. Arabanın başında durdum, parçaların orjinalliğini de teyit ettim. Ustamın yönlendirdiği parçacıdan da orjinal ön disk ve orjinal ön balata aldım. Yetkili servis 1200 demişti, parçacıdan 800'e aldım onları da bakım bitene kadar ustama yetiştirip taktırdım. Citroen parça olarak pahalı ancak neyse ki bakım konusunda üzmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 16 Haziran 2020; 16:58:7 >

• kartalus kullanıcısına yanıt
    aracı tamır ve bakm yapılırken başında beklemek sanayınin en sevdiğim yanı ,
    tüm yapılan işlemleri ve parçaları görüyorsun ,yetkili servis alıyor aracı götürüyor
    ne yaptı ne etti görmüyorsun ,insanın içine ister istemez şuphe düşüyor ,
    forumda okumuştum ,bir arkadaş kiralık filo aracı linea 1,3 mjet aracı yetkili serviste bakım yaptırmış ,
    daha sonra aracı değiştirmişler ,başka arac vermişler , teslim ettiği araba motor krank yatakları sarmış ,
    eksper bakım yapılmadı teşhisi koymuş ,ve arkadaşa yüklü fatura çıkarmışlar ,tabi bu arkadaş bakım faturalarını
    gösterince ,işler değişmiş , yetkıli serviş bakım yapmadan bakım yapıldı gibi parasını aşmış ,
    ben daha 2 gün önce yağ bakımı ve triger değişimini sanayide yaptırdım ,ustalar yetkili servisten ayrılma ,
    parçalar benden ,orj , 400 tl ödedim ,yapılan tüm işlemleri de gördüm ,
    çay , muhabbet v.s

• Özel servislerde, Aynı bakımı orjinal parçalarla max 400-450 tl ye yaptırabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.