Şimdi Ara

'YETKİLİ' SERVİSTE YAPILAN KAZA TAMİRİNİN TRAMERDE ÇIKMAMA SAÇMALIĞI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır foruma üyeyim ilk kez konu açıyorum.
    3 senedir sahip olduğum renault clio 2001 model aracım var. satın alırken hem plakadan hem de şasi numarasından sorguladım satıcının söylediği ve fotoğraflarını gösterdiği gibi sadece 1 adet kazası(kapı sacı değişmesi) gözüküyordu. o zamanlar ekspertiz yaygın olmadığı için yaşadığım şehirde de yoktu. ekspertiz yaptıramadan sadece motor mekanik ustasına göstererek almıştım. bu süreçte şüphelendiğim bazı yerleri de olmuştu araca ait ama üstüne düşmemiştim.

biraz önce forumda gezerken renault port diye bir uygulama söylemişler onu görüp indirdim ve şasi numarasını girerek aracın servis kayıtlarına ulaştım. kayıtlara bakmamla birlikte büyük şok geçirdim.

2004 yılında YETKİLİ serviste aracın arka çamurluğu DEĞİŞTİRİLMİŞ. ön çamurluk gibi söküp takılan bir malzeme de değil bildiğiniz gibi kesilip kaynakla monte ediliyor. yetmezmiş gibi bir de üstüne 2008 yılında ön çamurluk ve kapı onarımı gözüküyor.

bu kayıtlara baktıktan sonra biraz önce 5664'den tekrar sorgulama yaptırdım(hem plaka hem şasi) o bildiğim kazadan başka kaza yine çıkmıyor. kaza tarihlerini ve aracın önceki sahibinin satın alma tarihlerini karşılaştırıyorum kazalar o satın almadan önce olmuş.

bu ne rezilliktir yetkili serviste yapılan işlem tramerde çıkmayacaksa ne çıkacak? aracı satarken ne diyeceğim şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheldon054 -- 4 Mart 2019; 11:57:39 >

• Tramer de sadece sigorta ürünleri üzerinden işlem yapıldıysa çıkar. Onun haricinde mal sahibi kendi cebinden yaptırdıysa tramerden gözükmez. Siz tramer sorgulaması yanında servistende bilgi almalıydınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili serviste yaptırmıştır, ama sigorta'dan yaptırmamıştır. Özellikle Tramer kaydı olmaması için birçok kişi sigortayı devreye sokmuyor, kendisi yaptırıyor serviste. Servis'ten de sorgulamanız gerekirdi, Tramer'de sadece sigorta tarafından ödenen hasarlar listelenir.
  • tramer sistemi 2004 yılında yoktu yani 5664'e mesaj atabilme imkanımız yoktu daha doğrusu.O yüzden kayıtlarda gözükmemiştir araç ve kaza tarihi eski olduğu için.Hatta eksper raporu yani hangi parçaların değiştiği yazan raporda bir kaç senedir var.Yani bu rezillik değil sistemin o zamanlar hayata geçmemesinden dolayı oluşan durum.

Yani o tarihlerde kaskodan yaptırmış olsa bile mesajla görmeniz olanaksız.Sadece sigorta eksperleri görebiliyordu o dönemde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1270393 -- 4 Mart 2019; 16:57:54 >
  • Tramer sigortalarin sistemi. Yani islemin parasini herhangi bir sigorta sirketi odediyse gozukur. Eger sigorta sirketi odemediyse gozukmez.
    Yani nerede yaptirildigi onemli degil. Parayi kimin odedigi onemli Tramerde gozukmesi icin.
  • Bu birde serviste yapılan, kim bilir başka işlem varmı iciniz rahatlasın istiyorsanız kurumsal biryerde ekspertiz yaptırın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.