Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

YGS'ye 2 ay Kala Çalışmaya Başlamak (Lütfen Yorumunuzu Esirgemeyin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugünden itibaren çalışmaya başlamayı planlıyorum YGS 1 den 310 gibi bir puan yapsam yetiyor. Hangi konulara ve derslere çalışmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar?

• Bende besyo düşündüğüm için daha kitap yüzü açmadım matematik yapmayacağım bana neler önerirsiniz şu 59 günde şöyle bi 300 çıkarsam yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nesalaksacmasorularbunlar

Bende besyo düşündüğüm için daha kitap yüzü açmadım matematik yapmayacağım bana neler önerirsiniz şu 59 günde şöyle bi 300 çıkarsam yeter

Aynen hocam özellikle kesin şu konu başlıklarına çalış dediğiniz konular varsa yazabilirse arkadaşlar daha iyi olur.
  • Bu saatten sonra çok zor.Ayrıca 310 hedeflersen 250 yi geçemessin yaz bi tarafa sınavdan sonra gôrürsün.

• Bu saatten sonra zor diye birşey yok kalkıp ygs ye 10 ay çalışacak kadar boş vaktim yok malesef şu 59 günde 2-3 konu anlatımlı kitap bitirilir ama önemli olan hangi kaynakları almak öyle 400 bekleyip hayallere girmiyorum 300 yetiyor çok şükür

• Türkçe'den zaten 35 tane paragraf geliyor , dilbilgisinden de zor sorular gelmiyor son dönemlerde. Okuyup işaretleyeceksin onları. Türkçeye çalışmana gerek yok.

Matematikte karekök ygs soru bankası al. ''https://www.youtube.com/user/kardana11b/videos '' bu kanaldan dinledikçe çöz , videolarda biraz gereksiz sohbet bölümleri de var hızlandırarak dinlersen daha iyi olur senin için.

Geometri için yapacak bir şey pek fazla yok. Eğer altyapın yoksa yapmakta zorlanırsın. 2-3 tane zor , 2-3 tane de kolay soru sorarlar genelde.Geçen sene galiba 2 tane kare çıkmıştı , kolaydı. Bir tane de çember vardı o da kolaydı. Genel olarak üçgen , dörtgen ve çember-daireye ağırlık ver. Analitik ve katı cisimleri bilmiyorsan sona bırak derim. Zamanın kalırsa onlara da çalışırsın.

Fizikten teknofemi açıp dinlemelisin . Elinde ygs simetri fizik olmalı. Çözümleri de teknofemde var , ordan dinlersin. Optik ve elektriğin ayrıntısına girmeden çalış.(Vakit kalırsa hepsine çalış tabi.) Optikte açıları falan öğren.(Geçen sene oradan geldi) Elektrikte de aynı şekilde V=i.r formülüyle yapılan basit soruları öğren. Tork , basınç , sıvıların kaldırma kuvveti , ısı sıcaklık gibi konulara ağırlık ver.

Kimya için ygs simetriyi al aynı şekilde. Kolay ve öğretici bir kitap. Zaten kimya kolay ders. Sağlam çalışırsan 13-0 bile yapabilirsin.

Biyolojiden de öncelikle canlıların temel bileşenleri , hücre , mitoz - mayoz bölünme gibi konulara çalış . Organellerin görevlerini kesinlikle öğren. Meb'in ders kitaplarından çalışırsan daha faydalı olur. Elinde meb kitabı yoksa bunda da simetriden çalışabilirsin.

Sosyalden ne çözersem kardır diye düşün . Süren yeterse din sorularını çözersin ilk , duruma göre hangi dersten genel kültürün varsa o sorulara bakarsın. Tarihten yorum sorarlar genelde.

Geçen sene son 2 ay yukarıda yazdıklarıma benzer şeyler yaptım. Öncesinde de biraz temelim vardı ama en iyi çalışmamı son 2 ay yapmıştım . 40k gelmişti ygs-1 . Kısacası hiçbir şey için geç kalmadın.

• Herkese cevapları için teşekkür ederim lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam sakın şimdi başlasam olur mu çok geç kaldım algısına kaptırmayın kendinizi.Bu algı beni geçen sene çalışmaktan alıkoydu.Zaten vakit kalmadı deyip kaç ay heba ettim.Şu an çalışmaya düzgün başladıktan sonra hak ettiğiniz yerlere gelirsiniz.
  • Şunu unutma reis 6 ay verimsiz çalışan insanla 2 ay verimli çalışan çok başkadır sen kendini ver herturlu olur paragrafı ihmal etme günlük 40 soru çoz yayındenizini öneririm.

• aynen hocam calismaya devam bende yeni basladim
    bu hafta icinde turkce biticek sonraki hafta insallah mat ve tarih calisicam bu arada hangi denemeleri cozmeliyim ?? hangi kaynaklari cozmeliyim ?

• Up

• UP
  • Ben de bi hafta once başladım çalışmaya ustelik bi işte de çalışıyorum bi yandan ama denemeden bilemezsin elinden geleni yap için rahat olsun en azindan

• Yalnız attığınız youtube kanalındaki hoca cidden iyiymiş,detaylı soru çözüyor,beğendim,tavsiye ederim.Bugün okulum tatile girdi,bölüm değiştirmek için sınava gireceğim bu sene,yeni yeni çalışmaya fırsat bulabildik.İşimiz zor,Allah herkesin yardımcısı olsun
  • senin temel vardır hocam sadece üzerinden geçmişin öyle 2 ayda çalışıp 40k yapmak olacak iş değil.
    ben geçen yıl 280 puan yaptın ygs-1 şimdi 300'ü geçmem gerek kara kara düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.