Şimdi Ara

Yıldırım Adaptör CY-152 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yıldırım Mod: CY-152 adaptörüm var. 15 yıldır kullanıyorum. Trafosu yandı değiştirdim, kutusu kırıldı değiştirdim, Bdx53c güç transistörü yandı değiştirdim...

Şimdi ise ayar potansiyometresi bozuldu. Üzerinde yazan değeri okunmuyor.. Ben 1k diye hatırlıyorum ama emin olamadım. Elinde bu adaptorden bulunan bir arkadaşımız bu potansiyometrenin değerine bakım söylerse çok sevinirim.
    Bu adaptörle duygusal bağım var. Tamir etmek istiyorum.

Yıldırım Adaptör CY-152 HakkındaS
    Yıldırım Adaptör CY-152 Hakkındaaygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ®embrand -- 14 Şubat 2019; 5:24:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10K potansiyometre takıp çıkış voltajlarını kontrol edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 10 Şubat 2019; 9:51:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

10K potansiyometre takıp çıkış voltajlarını kontrol edin..
    Teşekkürler cevap için ancak bir süre önce değerini hatırlamadığım bir potansiyometreyi denemiştim o da bozulmuştu. O yüzden nokta atışı yapmak istiyorum.
    Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ®embrand -- 14 Şubat 2019; 11:52:2 >
  • 1k 5k yada 10k arasında hassasiyet farkı olur onun dışında fark olmaz ince ayar daha rahat yaparsın.
  • Teşekkürler deneyecegim. Sonucu yazarım.

• Cihazı tamir ettim. Tüm yarı iletkenleri değiştirince sorun çözüldü. Bir arkadaşım potansiyometrenin 5K olduğunu söyledi. 6V2 zener diyot ve bir de 1N4148 arızalanmış(Açık Şemada gösterilen D5 ve D6).
    Aynı sorunla karşılaşıp sorunu çözmek isteyenler için şemayı ve pcb görüntüsünü de ilk mesaja ekledim. İlgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ®embrand -- 14 Şubat 2019; 11:46:39 >
  • ®embrand kullanıcısına yanıt
    Devre şeması için teşekkür ederiz ,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TESLA MODEL Y SR HAKKINDA...
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • board üzerinde zaten 5k yazıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

board üzerinde zaten 5k yazıyor :)
    PCB üzerinde yazı göremedim. Eğer plaket üzerinde yazıyor da ben görmediysem kendimi intihar edeceğim:) Board derken eleman yerleştirilmiş üst görüntü çizimini kastediyorsanız şemayı çıkardıktan sonra yerleştirme planını ben çizdim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ®embrand -- 17 Şubat 2019; 1:42:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.