merhaba 11 yıllık 5+0 ses sistemim şöyle: bugün farkettim ki onkyo309 besleme gücü 65w /ch yazıyor ama uydularım çok daha güçlü görünüyor doğru mudur? ÖNler; https://www.polkaudio.com/en-ca/product/archive/archive-floor-standing-speakers/tsi300/112604.html Center: https://www.polkaudio.com/en-us/product/archive/archive-bookshelf-speakers/tsi-200/112582.html Arkalar: https://www.polkaudio.com/en-us/product/archive/archive-built-in-speakers/csi-a4/112586-new.html |
Yıllardır uyduları iyi besleyemedim mi?
-
-
Eğer film için kullanıyorsanız oturduğunuz yere pembe gürültüde 75 db ses şiddeti ulaştırabiliyorsa sorun olmaz. Amfiniz hoparlörün min. Değerlerini rahat bir şekilde karşılamakta. Bir çok kullanıcı bu şekilde kullanmakta. Müzik için 5 hoparlörüde kullanıyorsanız. Hepsinden tam randıman almanız için daha güçlü bir amfi ve uygun ayar gerekli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler hocam,
ben uyduların speclerinde bir anda 150w gibi değelleri görünce aaba dedim, ama aslında 20w-150w imişler yani dediğiniz gibi.
Müziği stereo 2 ön uydu ile tercih ediyorum.
PC den direk cihaza çıkışla yüksek bitrateli film izliyorum daha çok.
Şu an moskovdayım yine de gelirken Denon 760H getirsem mi diye düşünüyorum şu an burada ozon'da fiyatı 19bin tl. TRye göre çok iyi fiyat sanki,
aynı anda düşük bütçeli bir 4K@120hz TV de alayım diyorum. PCden çıkışla Fİfa vs oynanır , PS5 tadında b işiyler olur belki.
TVyi yenileme vakti de geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 10 Ağustos 2024; 0:42:29 > -
Amfilerin stereo performansı değişiklik gösteriyor. Bunun denon başlığında sormanız veya sayfaları araştırmanız daha uygun olacaktır. İllaki karşılaştırma yapmış tecrübe edinmiş kişiler olacaktır.
“TRye göre çok iyi fiyat SANKİ” sanki dediğinizi duymasınlar. Forum kuralları gereği siyaset yapmak yasakmı bilmiyorum ama siz moskovadayken gümrük vergisi %100 artı, sınırda 150 den 30 euroya düştü. Daha neler olacağıda belli değil. Gelirken eli boş gelmeyin. En son don atlet alın burada satamazsanız ben alacağım söz :)
Evet hocam haberim var ne yazık ki hatta benim Bir Temu siparişim Şu an hala gümrükte.
Telefonlarda arada uçurum fark olduğunu biliyordum da bu denon 760 aş modeli şaşırttı Türkiye fiyatı 41.000 görünüyor şu an Moskova'da 28.000 oldu fiyat hem de Amazon tarzı iyi bir satıcıda.
Benim Onkyo 309u da satarım artık zira 4K@120hz olayını istiyorum ,
309'u da 7-8 yıl önce moskovadan getirmiştim.
Ama bir türlü hatırlayamadım yanıma mı aldım Uçak bagajına mı koymuştum sanırım yanıma almama izin vermezler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sıvı ve kesici alet dışında herşeyi uçak içine sokabilirsin.
Üstad müzik için hepsinden ses almak değil işin asıl zevki stereo da ortaya çıkıyor ve gerçekten çok fark ediyor. Komple 5 kanal stereo diye bir mod oluyor çoğu avr de ama o da stereo ile alakası yok.
İlla ki çift kanal ses gerekiyor tabi zevk mesleesi ama pek çok kullanıcı stereo dinledikten sonra bu sesi tercih edecektir. Çünkü amfi ile stereo ses ilk defa duyduğumda şok olmuştum.o güçlü receiverlerin stereo modunda stereo dinledigimi zannediyormusum.
Şöyle tarif edeyim aynı müziği stereo amfi de açınca keman sağdan geliyor , üflemeli soldan darbuka sağdan şarkı merkezde felan yani resmen müziğin şarkının tadı geliyor boyutu değişiyor .
Tabi ki de müzik stereo dinlenir hatta sağ ve sol hop. Ortasında yada oturma pozisyonuna göre eşit bir şekilde ayarlanmış olarak dinlenmeli. Fakat bazı durumlarda özellikle geniş alanlarda surround hoparlörleri devreye sokanlar var. Özellikle akustik açıdan önem taşımayan müziklerde. Amfi meselesi ise şuan çoğu yeni avrler de stereo modu bulunmakta hatta harici bir dac kullanılıyorsa direct modu. Çünkü aksi durumda hem müzik hemde sinema için ayrı amfi gerekli. Bir kullanıcı incelemede as-501 ve rx sinema amfisinin stereo performansı incelediğinde rx in daha iyi performans sunduğunu göstermişti. Tabi bunlar orta derece kullanıcılar için geçerli. Zaten hi-fi ye kafayı takmış biri a-class veya çok yüksek maliyetli amfiler kullanıyor. Yada tüplü bir amfi.. eğer normal bir kullanıcı iseniz iyi bir surround amfi hoparlör eşleşmesi, orta segment stereo amfiyi aratmayacaktır.
Denon 760H modelini aldım,
hdmi 2.1 ve 4K@120hz desteği ile umarım PC ve TV arasında başarılı şekilde kullanırım.
Acaba KAbloları değiştiremye gerek var mı? MEdimarkttan almıştım sanırım, hatırlamıyorum 7-8 yıllık. Onkyo 309 ile beraber kullanıyorum.
Korozyon vs oluyor mu, tabi değiştirmesem daha iyi üşeniyorum.
@quatrros
-
Hayırlı olsun güle güle kullanın bence gerek yok
teşekkürler hocam,
ne biliyim 1,5mm 1,75mm gibi farklı bakır ses kabloları varmış akşam biraz baktım da, bendeki biraz ince gibi geldi.
pek korozyona filan uğramıyor herhalde. bakır görüntüsü resimdeki gibi temiz.
mesela şu 0,22mm
diğeri 1,5mm
www.hepsiburada.comCable Cable Kordon Hoparlör Kablosu 2 x 1.5 mm Şeffaf 100 mt Fiyatıhttps://app.hb.biz/xZe8VwDNUv3Swww.hepsiburada.comKordon Hoparlör Kablosu 2 x 0.22 mm Siyah 100 mt Cablecable Fiyatıhttps://app.hb.biz/y3O9azlacYuV
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 22 Ağustos 2024; 10:18:27 > -
Öncelikle yeni avr hayırlı olsun.
Hoparlör kablosunu ilk başta değiştirmeye pek gerek olduğunu düşünmüyorum. Oksitlenme görünmüyor. Sadece uçtaki çıplak kısımları kesip yeni çıplak uç çıkartabilirsiniz. Çıplak kısımlar bir miktar oksitlenmiş olabilir.
Bunun dışında 4K 120hz için mecburi olarak hdmi kabloları yenileyeceksiniz.
Bir tane tv ile avr arasında
Bir tane de pc ile avr arasında olmak üzere toplamda 2 adet hdmi 2.1 kablo almanız gerekiyor.
Hdmi kablo olarak paugge marka alabilirsiniz.
Son olarak da eğer pc AVR’ye yakın değilse ve 7 mt’den uzun bir hdmi kablo kullanmak zorunda kalacaksanız fiber optic hdmi kablo kullanmanız gerekiyor. Klasik bakır telli hdmi kablolar 6-7 mt’den sonra gerekli bant genişliğini sağlayamıyor ve bu da 4K 120hz gibi yüksek çözünürlük ve yenileme hızı almanızı engelleyebilir.
Benim pc ile avr, odanın uzak köşelerinde ve PC’yi bağlamak için 12 mt kablo gerekliydi. Ben de 15 mt optik hdmi kablo aldım.
Bu arada optik hdmi kablolar yönlü olurlar. Kabloyu yerleştirirken buna dikkat edin. Tabii optik hdmi kabloya ihtiyaç varsa.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yahu geçen 15m hdmı kablo gördüm ince falan... Bir baktım aynen dediğiniz gibi yönlü. Dedim bu ne :) çünkü hep kullandığımız bir şey ve yönü yok malum. Meğer bundan dolayı imiş. Merak ediyordum öğrendiğim iyi oldu.
Bir de konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum size. Bende avr+hop sistemi kullanıyorum (imzamdaki) sistem neyse geçen bir temizlik yaparken fark ettim ki arka hopları ters bağlamışım :) +/- ters bağlamışım yani. Uzun süre de böyle kullandım. Avr ye veya Hopa bir zararı olmuş mudur? Değiştirdim tabi seste fark oldu yani açık net. Zarar vermiş olabilir miyim sisteme? Teşekkürler. Saygılarımla.
Açıkçası sisteme zararı olmuş mudur, bir şey demek güç.
Ama sistemin hala çalıştığına göre bir zararı olmamıştır diye düşünebiliriz sanırım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ses fark etti anında. Zaten eski halinde de sorun yoktu. Şimdi daha iyi oldu. Bir sorun yok dediğiniz gibi çalışıyor saat gibi. Teşekkür ederim. Ufak ama önemli bir detay işte. Gözden kaçabiliyor. Teşekkür ederim.
anladım hocam,
mesafem o kadar yok,
pc den amfiye 4m rahat yeter ama 4mlik satış yok, o yüzden 3metre ile ayar çekeceğim ve yetiştireceğim, zira 5 metre olmasın diye kasacağım.
Hocam şu 3 markanın teknik olarak birbirinden hiç farkı yok sanırım kağıt üstünde? ama meslea ugreen x2 pahalı.
Paugge sertifikalı ve monitörüme o markanın displayport1.4 almıştım memnunum. ama onun yorumalrında da bazıları4k120hz alamadıkalrını yazmışlar,biri mesela Kabeldirekt markası kablo alınca sorunu çözmüş olan var.
www.hepsiburada.comBix PHD02 8K@60Hz HDMI 2.1 Ethernet 48Gbps. Veri Aktarım - Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/bix-phd02-8k-60hz-hdmi-2-1-ethernet-48gbps-veri-aktarim-earc-3d-ready-destekli-altin-kaplama-2-metre-hdmi-kablo-p-HBCV00002NK0MNwww.hepsiburada.comUgreen 8k 60Hz HDMI 2.1 Örgülü Görüntü Aktarma Kablosu 2 Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/ugreen-8k-60hz-hdmi-2-1-orgulu-goruntu-aktarma-kablosu-2-metre-p-HBCV00000BHACH?magaza=Teknostorewww.hepsiburada.comPaugge 2 Metre Ultra Sertifikalı Hdmi 2.1 Kablo - 8K@60Hz, Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/paugge-2-metre-ultra-sertifikali-hdmi-2-1-kablo-8k-60hz-4k-120hz-4k-60hz-earc-hdcp-2-2-d-hdr-dolby-vision-dolby-atmos-p-HBV00000PZUF3?magaza=Hepsiburada
-
Açıkçası kabloyu çok kısa tutunca da evde temizlik vs yapılırken pc kasasını sağa sola çekmeye çalışınca kablolar çıkabiliyor. O yüzden çok kısa ve ucu ucuna yetecek bir kablo almanızı önermem.
Muhtemelen 4mt’de 2.1 desteğini sağlamadığı için o seçenek de yok.
Hdmi 2.0 iken bakır kablolar 7mt’ye kadar tam destek verebiliyor deniyordu.
Bu arada paugge kabloları Entepe Teknoloji diye bir firma satıyor. Kendileri ile irtibata geçip donanım haber forumdan ulaştım derseniz bir miktar indirim de yapıyorlar. Eğer ellerinde varsa 5mt fiber hdmi kablo da düşünebilirsiniz.
www.entepeteknoloji.comUltra Sertifikalı HDMI 2.1 Kablolarhttps://www.entepeteknoloji.com/Sertifikali-hdmi-21-kablolar
-
Kitapçığına baktım anlamadım,
Hocam mesela benim uydu alıcım 4K@60hz destekliyor.
banailla bunu 1 nolu yere tak diyor gibi.
AUX1 ' e taksam ne olur ki, 8K destekemese bile çalışması lazım değil mi orda da sonuçta?
-
Uydu alıcıyı istediğiniz yere takabilirsiniz. Sonuçta her giriş 4K destekliyor.
Bunun dışında ilk 3 hdmi giriş 4K 60 hz,
sonraki 3 hdmi giriş de 8K 60 hz yada 4K 120 hz destekli.
4K 120hz’e ihtiyaç olmayan kaynak cihazları ilk 3 hdmi girişe bağlayabilirsiniz.
Bu arada cbl/sat girişi genelde uydu alıcılar için kullanılır. Kumanda da tuşu en üstte yer alır. Bu sayede normal tv kullanıcısı için seçim yapmak daha kolay olur. Bu nedenle ben uydu alıcısını hep cbl/sat girişine takarım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X