Şimdi Ara

Yıllık bakım fiyat şampiyonu Opel!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi aracım i20 için 400, Babamın aracı megane sedan için 500, kayınpederimin aacı corsa için 749 tl fiyat aldım.
    Hepside atmosferik benzinli araçlar.

Bu nası bi sömürüdür yav? Tamam bizimkilerde ucuz değil, dışarda yaptırsan 100 lira tutmayacak şeyler ama ayıptır be kardeşim.
    Hadi Alman!! arabası ondan pahalıdır desen vw bile daha ucuz.

Yine iyi satışlar yapıyorlar bence bu servis fiyatlarına oranla.

• Götürmeyin hocam servise geleceğinizi bildikleri için bu fiyat . İsterlerse 1.500de yaparlar insanlar gittikçe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Götürmezsende garanti dışı diyorlar.
  • Normal ben qq 1.2 pıtırcığıma 750 gayme verdim ilk bakımda

• skoda için 800-900 tl arasında değişiyor.
    parçaları dışarıdan alsan bosch marka 350 tl yapıyor.
    değerinin yani 2 katına bakıyorlar aslında.

babamın toyotasında da hesap yaptım aynı oran çıkıyor. sanayinin 2 katı maliyet.
    hatta eski renomda da aynı oran vardı. sanayide 150 tl, serviste 400 tl demişlerdi. (yıl 2015)

böyle hesaplayıp bakmak lazım.
  • Nissan zirve fiyatlarının üstüne çıkıp, bir de dizel için 10bin bakım aralığı istiyor. Aynı motor, aynı altyapı ile kadjar 20bin Daha 1,5 aylık ve 5000 km yapmış araç için garantiyi bozmadan dışarıda (bosch car gibi) bakım yaptırma işini araştırıyorum.

Opelin enteresan bir fiyatlandırması var. Garanti süresinde 1.2 corsa için 800 civarı bir fiyat verdi, 5 yıldan sonra dizel multijet astraya kampanyalı 250-300 liraya bakım yapıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SYE35

Nissan zirve fiyatlarının üstüne çıkıp, bir de dizel için 10bin bakım aralığı istiyor. Aynı motor, aynı altyapı ile kadjar 20bin Daha 1,5 aylık ve 5000 km yapmış araç için garantiyi bozmadan dışarıda (bosch car gibi) bakım yaptırma işini araştırıyorum.

Opelin enteresan bir fiyatlandırması var. Garanti süresinde 1.2 corsa için 800 civarı bir fiyat verdi, 5 yıldan sonra dizel multijet astraya kampanyalı 250-300 liraya bakım yapıyordu.

Ülkemiz şartlarında malum yakıtta ki verimsizlik yüzünden 20.000 Km bakım aralığı için çok fazla olduğunu düşünüyorum..En ideali 15.000 Km..

10.000 Km'de bir bakım aracın ömrünü uzatır açıkcası...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Opel servislerinin öpmesiyle meşhurdur zaten. Hem öperler hem adam gibi hizmet vermezler.

• 100 lira abartı olmuş.sanayide 250 civarı hallolur.

renonun tabiki en uygunu olması normal

daha dün dizel daçyaya bakım yaptırdık 300 tuttu.bu bile fazla aslında.

• Eski opelimde servis 480 demişti.netten malzemeleri 110 a alıp sanayide 20 ye taktırıp 130a maletmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 1 Aralık 2017; 16:21:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

skoda için 800-900 tl arasında değişiyor.
    parçaları dışarıdan alsan bosch marka 350 tl yapıyor.
    değerinin yani 2 katına bakıyorlar aslında.

babamın toyotasında da hesap yaptım aynı oran çıkıyor. sanayinin 2 katı maliyet.
    hatta eski renomda da aynı oran vardı. sanayide 150 tl, serviste 400 tl demişlerdi. (yıl 2015)

böyle hesaplayıp bakmak lazım.

Skoda dan emin misin hocam ? Seat leon icin 600-650tl arasi fiyat veriliyor yazdan beri

• bir iki haftaya bende yaptıracağım 1 yıl bakımı(ilk bakım) 790 tl dediler insignia benzinli otomatik için.
    sizinkinde başka birşey olmasın ?
  • Opel astra j 1.6 cdti 136hp icin 1100 istiyorlar. 60 bin bakim yapilacak. Dışarıda yari fiyatina bile gelmeyen rakama yaptirabiliyorum. Hem işçilik ucreti ekliyor hemde 60k bakim parasi ekliyor. Filtreler ve kayis 200 yag 140 a aldim kargo dahil. Bakim yaptırması kaldi. Garantinin bitmesine de 3.5 ay var. Son teklif edilen rakam bu karari almaya itti beni.
    Daha makul fiyat vermeyi öğrenmeleri lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Götürmezsende garanti dışı diyorlar.

bakım içeriği ne ? kronik arızası olmayan araç alın. mesela i20 bozulması çok zor. eğer arıza çıkarırsa bakımdan çarpılacaklarınızla tamirat yaptırıyorsunuz zaten.
  • absorb3 kullanıcısına yanıt
    Hocam benimki zaten i20 . Bakimda yag filtresi polen filtresi klasik iste elle tutulur bisey yok.

• cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    Astra j ile corsaya ayni fiyat verdiler :) model farketmiyor hepsine ayni gecirme tarifesi standart opelde :)

• Bugün Passat aracımı yetkili serviste yıllık bakıma soktum 712 tl ödedim çok diyordum değilmiş demek :)
  • araç garanti içerisinde ise mecbur götürüyorsunuz öpüyorlar

garanti bittikten sonra ise her sene yaş indirimi alarak 5 yaşından sonra en fazla %25 indirim yapıp yetkili servise bağlamaya çalışıyorlar. Aslında o zaman fiyatlar normale dönüyor.

Normalde GM filtre setleri pahalı yani parçaları gereksiz pahalı.

Özel serviste bile gm filtre seti istiyorum desen orjinal olsun desen yetkili servisten daha fazla bayılıyorsun çünkü yaş indirimi ile yetkili servis daha uyguna geliyor.

Bazen de bi kampanya yapıyorlar mazot filtresiz 350 , mazot filtreli 500 tl şeklinde. Şaşırıyorsun fiyatlara. En son Corsa dizel aracıma 500 tl lik bakım dan yaptırdım. Aynı filtre setlerini dışarıda 320 tl ye alıyorsunuz 100 tl de usta işçilik alsa bi 140 tl de yağ tutsa dışarıda 500 tl yi geçiyor.

Ha ama bocsh filtre setleri en fazla 180-200 tl onlardan alıp takarsanız daha uyguna gelir. Dışarıda motocar ve mette filan takıyorlar onlar daha ucuz ve 6 ay dayanıyor. Bide mann filtre seti satana denk geldim ama hiç kullanmadım.

En son yetkili servisten parça aldım. Yeni zam geldi hepsine dediler zaten zamlı idi.

Opel işi abartıyor bence corsa sonrasında opel ile işim olmaz bir daha

• 15.000 km bakımı Citroen için 700₺ tuttu. Geçen sene Seat için 500₺ ödemiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Hocam benimki zaten i20 . Bakimda yag filtresi polen filtresi klasik iste elle tutulur bisey yok.

Resmen kazık. Bu garanti işi iyice düdükleme işine döndü

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.