Şimdi Ara

Yks Zeka Iliskisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merak ettigim konu.Belirli % verebilir misiniz ? Tanidiginiz derece ogrencileri gercekten zeki mi yoksa ortalama zeka + sıkı çalışma mı bunu getirdi ?
    Her insanin bir sınırı var mı yoksa bu illuzyondan mı ibaret ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dereceye girenlerin yüzde 99 unun ilkokuldan beri çok düzenli hatta abartılı çalışan , daha 9. Sınıftayken 12. Sınıfın mayıs ayı gibi ders çalışan, hatta 12 sınıfa geçmeden önce her dersten en az 9-10 kaynak bitirdiğini görünce , zekadan ziyade robot gibi çalışmakla alakalı olduğunu anlıyorsun.

Bir tane Türkiye sayısal birincisinin hikayesini okumuştum. Adam 8 yıl boyunca tüm temel derslerden özel ders aldığını söylemişti. Bazıları dürüstçe gerçekleri açık açık söyleyebiliyor .

Bir de adı Emine olan bir hoca var . Bilkentte .
    Ee mühendisi . Doçent .
    Zamanında Bilkenti 4.00 ile bitirip , Standford Üniversitesine o sene burslu gidebilmiş Dünyadaki 5 öğrenciden biri olmuş.Türkiye de o zaman tek kişi .

Onun yazısını okumuştum. Türkiye de çok yanlış bir algı olduğunu , çok çalışıp başaran birine bu zeki işte yapıyor denildiğini oysa Batı da zekaya değil çalışmaya önem verildiğini söylemişti.
    Bence ortalama zeka varsa eğer birinde gerisi tamamen çalışma. Yani algılama problemi olmadığı sürece zeka bir ölçüt değil, tabi bu benim fikrim.
    Demem o ki derece yapan herkes zeki değildir ama derece yapan herkes en azından belli bir ortalama zekaya sahiptir. Ki derece yapan herkesin zeki olduğunu düşünmek de saçma olur. Dinci, gerici, beyni yıkanmış biri mat sorusu çözebiliyor diye ona zeki demek komik olurdu.
    Bu arada analitik zeka = matematik çözme becerisi algısı var, bu algı tamamıyla Türk eğitim sisteminin empoze ettiği yegâne zırvalardan biri.
  • Zeka elbet etkili olur fakat çok büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum.Konuları daha çabuk kavramada etkili olur.Yine her türlü çalışan,çok pratik yapan daha başarılı olur bence.
  • Wp gelsene

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jackal1209 J kullanıcısına yanıt
    Mesela hocam bir örnek var aklimda.Bizim sınıfta bir adam vardi.Cok iyi matematik zekasi vardi fazla calismazdı.Fen ve matematik dersleri cok iyiydi.80k yapti sinavda.Bir kiz vardi bide 9dan beri her derse duzenli calisti.Baya uzerine gitti ama mesela soru sorulsun sinifta o yapan tiplerden degildi ortalamasi 96 civarindaydi.O kiz 5k yapti.

• Sanki kendi basina emek vermek bu sinavi kazandiriyor.Nasil desem soruyu kendin cozmeye calismak fende olayi kendin kavramak bir formulden baska formulu cikarmak.Turkce icin evet okudugunu anlamak onemli tyt icin zeka bence onemli.Ayt icinde onemli bence.

• Yuzde 30 zeka yuzde 20 psikoloji yuzde 50 calisma

• zeka etkisi bence var ama derece yapanlar illa zeki diye bi genelleme yapamayız asıl belirleyici faktör çalışmak ve sınav anını yönetebilmek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2023 Yks Fizik Hocası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yüzde 20 zeka
    Yüzde 40 psikoloji (buna ailevi sorunlardan tutta komşunun nereyi kazandıgı sorusuna iyi bir cevap veremeyeceginin ihtimali )
    Yüzde 40 çalışma

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Heir of slytherin H kullanıcısına yanıt
    Sedasaniz bende talibinizim

• Tabii ki etkili lakin şans ve soğukkanlılık kişiden yana OLMAZSA bir anlam ifade etmez. Bunun örneklerini verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E46D5588D -- 16 Eylül 2020; 23:53:59 >
  • Bu soru kaç kez daha sorulacak merak ediyorum ama zeka şu değil mi?
    Mesela atıyorum 150IQ biri var. Bu eleman bir konuyu 10 dakkada anlasın. 100IQ olan 15 dakkada anlar. Yanii böyle bir şey mi? Basit bir ters orantı mı, yoksa 150IQ ve 100IQ farkı çok daha geniş mi?

Ben herhangi bir şeyi anlama süresi olarak biliyorum.

• Benim tanıdığım ilk 5k'ya giren herkes Analitik zekaya ve hızlı düsünme becerisine sahipti. İlk 20k ya giren arkadaşlarımın arasındada bu tarz insanlar bolca var ama derece azaldıkça sayıları da azalıyor.

• Dereceye girenlerin yüzde 99 unun ilkokuldan beri çok düzenli hatta abartılı çalışan , daha 9. Sınıftayken 12. Sınıfın mayıs ayı gibi ders çalışan, hatta 12 sınıfa geçmeden önce her dersten en az 9-10 kaynak bitirdiğini görünce , zekadan ziyade robot gibi çalışmakla alakalı olduğunu anlıyorsun.

Bir tane Türkiye sayısal birincisinin hikayesini okumuştum. Adam 8 yıl boyunca tüm temel derslerden özel ders aldığını söylemişti. Bazıları dürüstçe gerçekleri açık açık söyleyebiliyor .

Bir de adı Emine olan bir hoca var . Bilkentte .
    Ee mühendisi . Doçent .
    Zamanında Bilkenti 4.00 ile bitirip , Standford Üniversitesine o sene burslu gidebilmiş Dünyadaki 5 öğrenciden biri olmuş.Türkiye de o zaman tek kişi .

Onun yazısını okumuştum. Türkiye de çok yanlış bir algı olduğunu , çok çalışıp başaran birine bu zeki işte yapıyor denildiğini oysa Batı da zekaya değil çalışmaya önem verildiğini söylemişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 16 Eylül 2020; 23:52:22 >

• Zeka dediğimiz şey herhangi bir şeyi anlama hızı değil mi?
    Yukarda da söyledim zaten. 150ıq 10 dakka ise 100Iq 15 dakka. Öyle değil mi? Beni de aydınlatsaydınız. :)))

• Salazar Slytherin kullanıcısına yanıt
    Sana değilim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.