< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Dereceye girenlerin yüzde 99 unun ilkokuldan beri çok düzenli hatta abartılı çalışan , daha 9. Sınıftayken 12. Sınıfın mayıs ayı gibi ders çalışan, hatta 12 sınıfa geçmeden önce her dersten en az 9-10 kaynak bitirdiğini görünce , zekadan ziyade robot gibi çalışmakla alakalı olduğunu anlıyorsun.
Bir tane Türkiye sayısal birincisinin hikayesini okumuştum. Adam 8 yıl boyunca tüm temel derslerden özel ders aldığını söylemişti. Bazıları dürüstçe gerçekleri açık açık söyleyebiliyor . Bir de adı Emine olan bir hoca var . Bilkentte . Ee mühendisi . Doçent . Zamanında Bilkenti 4.00 ile bitirip , Standford Üniversitesine o sene burslu gidebilmiş Dünyadaki 5 öğrenciden biri olmuş.Türkiye de o zaman tek kişi . Onun yazısını okumuştum. Türkiye de çok yanlış bir algı olduğunu , çok çalışıp başaran birine bu zeki işte yapıyor denildiğini oysa Batı da zekaya değil çalışmaya önem verildiğini söylemişti. |
Bence ortalama zeka varsa eğer birinde gerisi tamamen çalışma. Yani algılama problemi olmadığı sürece zeka bir ölçüt değil, tabi bu benim fikrim.
Demem o ki derece yapan herkes zeki değildir ama derece yapan herkes en azından belli bir ortalama zekaya sahiptir. Ki derece yapan herkesin zeki olduğunu düşünmek de saçma olur. Dinci, gerici, beyni yıkanmış biri mat sorusu çözebiliyor diye ona zeki demek komik olurdu. Bu arada analitik zeka = matematik çözme becerisi algısı var, bu algı tamamıyla Türk eğitim sisteminin empoze ettiği yegâne zırvalardan biri. |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E46D5588D -- 16 Eylül 2020; 23:53:59 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 16 Eylül 2020; 23:52:22 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |