zor karşılaşma |
YTÜ CENG vs İTÜ SİBER GÜVENLİK vs BİLKENT CTİS
-
-
Deprem korkusu olmasa ytü ceng
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bilkent ctis
-
Bilkent ctis
-
Bilkent ctis
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siber güvenlik ne abi adamlar resmen nokta atışı meslek öğretimi bölümü açmışlar. Aralarında ctis yazardım sonra yıldız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bence ytü ceng. Siber güvenlik cidden ara eleman yetiştirmek gibi hocam. Siyasi kaynaklı bir bölüm olduğunu düşünmekteyim. ( tercih listemde var olmasının tek sebebi sıralamam ve itü etiketi )
-
Siz niye bu bölümü bu kadar gomdunuz eger elective havuzunda sacmaladilarsa itu siber itu cmpeden daha iyi bir cmpe bolumu, network zaten hafif bir sey cogunlukla alinir, bunun disinda kriptografi/intro to sec/compsec/sec pro diye 4 ders 2 circuit dersi, 1 microp dersi ve 3 adet bunlarin lablarinin yerine konmus ki bu degisimin cogunluk icin daha iyi olacagini düşünüyorum. Tabi bu gorusum electivelerin havuzunu ilan ettiklerinde 180 donebilir ama donecegini sanmiyorum cunku havuzu kapatacak kadar siber guvenlik dersi acabileceklerini (birakin secmeli diye alternayif birakmayi) sanmıyorum
İtu siber>yildiz cmpe>bilkent ctis
Benim düşündüğüm şey mesela taa üniye bile başlamamışken o kadar alan varken kendini kısıtlamak çok mantıklı değil diye düşünerek ytü dedim, zaten gerçekte de itü ai alta yazmıştım bu sebeple. Ama seçmelileri genişse olabilir tabi
Ben de kisitlamaya cok karsiyim (itu ai a neler neler dedigimi herkes biliyor) ama bu sefer en azindan must courselari birebir ayni gidiyor, ve bu siber guvenlik olayi harbiden bachelor bolumu yapılabilecek bir sey degil, cmuda bile ki muhtemelen en buyuk cs fakultesi orasi cybersecurity diye bir major yok, yine track var.
Eger secmeli kumesinde sacmalarlarsa direkt yıldız deriz tabi
up
-
1) ytü ceng
2) bilkent ctis
3) itü siber
-
hocam ytü ceng gibi kendini kanıtlamış bir bölüm varken üstüne üstlük isterse siber güvenlik alanına da yönelebilecekken neden siber güvenlik ki? Hadi İtü bu arkadaş mezun olana kadar 200 tane mezun versin. 200 kişi ne sektörü doldurur ne bir şey olur. Ama arkadaş siber güvenlik alanında çalışacağım diyerek çıktığı yolda ytü ceng yazarsa belki aklına başka bir bölüm yatacak ve kaderi o doğrultuda şekillenecek. Genel ve köklü olan daha iyidir bence.
-
Elective kümesini bilmiyorum hala da müfredatı cmpenin neredeyse aynisi ya ondan dedim. Cct filan kaldirmislar ki bence okey bir eksiltme, bi kriptografi herkesin almicagi bisi o kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X