Arkadaşlar herkese merhaba, Manuel araç konusunda acemiyim, hep otomotik kullanan biri olarak manuel bir araç aldım 3.haftam. Şimdi benim sorum şu olacak size, vites değiştirirken çok yüksek devirde değildi biraz daha az devirde değişmeyi yaparsam daha yumuşak bir vites geçişi olurken, iyice bağırtıp yüksek devirde geçiş yaparsam vites geçişini hissediyorum hafif alttan tık diye. Bana düşük devirde kullandığımı düşük devirde vites atıp araç devrini almadan vites atıyorsun demişlerdi başka bir soruma cevap olarak, ben de o sebeple biraz daha yüksek devir kullanmaya başladım ancak bu dediğim oluyor böyle de. Bu normnal midir veya en aza indirmek için ne yapılabilir araca zarar verir mi? Bu sorularıma yanıt verip beni aydınlatırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler. Araç: 1.4 Grande Punto 2006 |
Yüksek devirde vites değiştirmek

-
-
Ani hızlanmayacağın yani gaza çok basmaman gerekecek durumda, şehir içi , düz yol veya aşağı yönlü eğimli yolda düşük devirde(2000-2500) vites atabilirsin.
Yukarı yönlü yollarda veya ani hızlanma yapacağın durumlarda aracın atmosferik olduğu için en az 3500-4000 devirlerde atman gerekir.
Her iki durumda da vitesi yumuşak atabilmen için debriyajdan ayağını birden kaldırmaman gerek, ve yeterli miktarda gazı önden vermen gerek. Devir 4-5 binden ani olarak 1500 2000e düşerse hissedersin.
-
Normal koşullar altında düz yolda trafikte vs 2bin devri bir tık geçince bir üst vitese atabilirsiniz, aslında şartlara göre 1600/1700de bile atabilirsiniz ama şimdilik boşverin. Eğim arttıkça vites değişim devir sayısı da yavaştan yükseltmeniz lazım, 2,2/2,3 hatta yerine göre 4/5 bin. Zaten düşük devirde değişim yaptığınızı motor sesinden homurtusundan ve çıkardığı titreşimden anlarsınız. Bu kullanım örüntüsünü birkaç pratikle oturttuğunuzda ne demek istediğimi anlarsınız. Motorun karakterini tanıdıkça ustalasirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 19 Mart 2025; 9:6:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracınız 8 valf mi yoksa 16 valf mi?
Bunu nasıl öğrenirim? Sanırım 8 ancak emin değilim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Corpos
Bunu nasıl öğrenirim? Sanırım 8 ancak emin değilim77 beygir ise 8 valftir.Şunun için sormuştum hemen izah edeyim; eğer 8 valf ise maksimum torkunu 3250 devirde verecektir,bu devirin üzeri ölüdür üzerine çıkmanıza gerek yok.3 bin devir gibi vites değişmeniz yeterde artar bile.
3000 devirde max torku, 6000 devirde max beygiri veren araç için, 3250 devir üzerine ölüdür çıkma demek ne demek? Adam yokuş çıkarken 4-5 binde vites atacak ki vitesi attığında deviri 3000e geri gelsin, altına düşmesin, bayılmasın çıkmaya devam etsin diye.
En Beğenilen Yanıtlar

3000 devirde max torku, 6000 devirde max beygiri veren araç için, 3250 devir üzerine ölüdür çıkma demek ne demek? Adam yokuş çıkarken 4-5 binde vites atacak ki vitesi attığında deviri 3000e geri gelsin, altına düşmesin, bayılmasın çıkmaya devam etsin diye. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X