Şimdi Ara

Yüksek watt çıkışına kulaklık nasıl bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mahallemizdeki bir cami için,
    Ezan için kullanılan 2x400watt çıkışlı amfiye kullaklık takmak istiyoruz ancak amfinin kullaklık çıkışı yok bizde 2x400 watt çıkışına bağlamak istiyoruz ama 400 watt kullaklık için yüksek buna bir çare bilen varmı acaba?

Amfi satana sorduk yok dedi.

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa minnettar kalırız

• gecekule G kullanıcısına yanıt
    Bir elektronikçiye vereceksiniz...
    Ön panelini uygun yerden delecek, 1/4"/6.35 mm stereo kulaklık soketi takacak.
    Sonra hoparlör çıkışlarından bir kablo ile sinyali ön panele taşıyacak.
    Kulaklık soketine bağlamadan önce "L-Pad" türü voltaj düşürücü direnç koyacak...
    Daha da iyisi kulaklık seviyesinin ayarlanabilmesi için sabit dirençler değil L-Pad potansiyometre kullanması, bunun için kulaklık soketinin yanına ikinci bir delik açması en uygun çözüm olur.

L-pad potansiyometre'ye bir örnek:http://www.ebay.com/itm/Cal-Rad-8-Ohm-L-Pad-Pot-Potentiometer-CLP-8-Speaker-Volume-/201432503068?hash=item2ee650131c:g:~s8AAOSwiLdV~FTQ

• Cevap için teşekkürler,

Bum amfiyi satana sormuştuk hoparlor çıkışında kaç volt var diye satıcı bu amfi trafolu olmadığı için volt çıkmıyor watt çıkıyor demiştir, eğer trafolu olsaydı 100volt çıkış verecekti demişti,

Bizim bu amfide volt değil 400watt olduğuna göre nasıl birşey yapmak lazım acaba?
    sizi nasılsa anlamıyor diye ne kadar saçmalık varsa sıralamış
    Kursun üstadım gereken cevabı yazmış veya kafası çalışan !!! bir elektronikçi bulup kulaklığınızın empedansına göre uygun dirençle kulaklık yuvası açıp dirençleri bağlaması gerekiyor .

Volt ne demek watt nedemek olduğunu onu söyleyene bir sorsaydınız , biraz daha saçmalasaydı
  • "... volt çıkmıyor, watt çıkıyor..." güzel espiri... :) :) :)

Cehaletin en kötü yönü bilmeyenin bilmediğini bilmemesi...
    Anfiden çıkacak olan ses zaten anfiye kaynak olarak girmiyormu , yani sinyal seviyesinde..
    Ses çıkışından neden almak istediğinizi anlamadım yani asıl amaç nedir ?
    Kulaklık çıkışı olmayabilir fakat, yanına exradan power amp veya başka cihaz bağlamak için AUDIO OUT çıkışı varsa, burayıda kulaklık çıkışına çevirebilirsiniz.
    Diğer bir yol ise, anfi devresine giren sinyal uçlarından RCA çıkış alıp, veya 3.5mm dişi.. bu çıkışada 1w lık kulaklık çıkışlı mini hoparlör bağlayıp kullanılabilir.
    Çünkü anfi çıkışından almak, diğer arkadaşlarında dediği gibi özel drenç pot ve hesap ister.. anfinin sinyal çıkışından paralel çeklilse, kulaklık empedansından dolayı anfi girişi kapanır.
    Elektronikten anlayan birisine en basit yol, anfi sinyal girişinden extra çıkış alıp, bu çıkışada mini kulaklık çıkışlı anfi bağlanıp kullanılması.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

"... volt çıkmıyor, watt çıkıyor..." güzel espiri... :) :) :)

Bunu ben diyorum demedim satan adam bu amfi trafolu değil eğer trafolu olsaydı 100volt gibi enerji olurdu dedi, bu amfi 400watt çıkış veriyor volt yok dedi bende size söyledim
    Bu yanlış veya doğru olduğunu bilseydim bu işin ustası olurdum ve forumdan yardıma gerek kalmadı esas espiri sizin çok bilmiş taslamanızdır.
    Forumlarda insanlar bilmediğini soruyor veya yanlış bildiğini doğrusunu öğrenmeye çalışıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecekule

quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

"... volt çıkmıyor, watt çıkıyor..." güzel espiri... :) :) :)

Bunu ben diyorum demedim satan adam bu amfi trafolu değil eğer trafolu olsaydı 100volt gibi enerji olurdu dedi, bu amfi 400watt çıkış veriyor volt yok dedi bende size söyledim
    Bu yanlış veya doğru olduğunu bilseydim bu işin ustası olurdum ve forumdan yardıma gerek kalmadı esas espiri sizin çok bilmiş taslamanızdır.
    Forumlarda insanlar bilmediğini soruyor veya yanlış bildiğini doğrusunu öğrenmeye çalışıyor.

Neden birden bire ateşlendiniz anlamadım.
    "... volt çıkmıyor, watt çıkıyor..." lafını sizin değil satıcının söylediğini anlayacak kadar dikkatli okuyorum yazıları.
    Benim eleştirim bilgi sahibi olmadığı halde akıl veren o satıcıya.

Siz bildiğinizi iddia etmiyorsunuz. Yardım istiyorsunuz. Ancak bu tavrınız ile size yardım için uzanan ele tükürüyorsunuz.
    Yazdıklarınızı, evet kendi yazdıklarınızı dikkatli okuyun!

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Anfiden çıkacak olan ses zaten anfiye kaynak olarak girmiyormu , yani sinyal seviyesinde..
    Ses çıkışından neden almak istediğinizi anlamadım yani asıl amaç nedir ?
    Kulaklık çıkışı olmayabilir fakat, yanına exradan power amp veya başka cihaz bağlamak için AUDIO OUT çıkışı varsa, burayıda kulaklık çıkışına çevirebilirsiniz.
    Diğer bir yol ise, anfi devresine giren sinyal uçlarından RCA çıkış alıp, veya 3.5mm dişi.. bu çıkışada 1w lık kulaklık çıkışlı mini hoparlör bağlayıp kullanılabilir.
    Çünkü anfi çıkışından almak, diğer arkadaşlarında dediği gibi özel drenç pot ve hesap ister.. anfinin sinyal çıkışından paralel çeklilse, kulaklık empedansından dolayı anfi girişi kapanır.
    Elektronikten anlayan birisine en basit yol, anfi sinyal girişinden extra çıkış alıp, bu çıkışada mini kulaklık çıkışlı anfi bağlanıp kullanılması.

Amfi buhttp://i.hizliresim.com/3LY6v0.jpg
    Tek parça mikrofon takılı arkadan da hoparlar çıkışı var oda minaredeki hoparlorlere gidiyor

• Sözümüz size değil ,satıcıya ,eğer aynen bu şekilde konuşmuşsa , siz bilmediğiniz için kendi bilmediklerini belki !!! doğru sanarak konuşmuş .
    cihazınızın fotoğrafının olması veya olmaması bir şey fark etmez , usta bir tamirci tarafından kulaklık çıkışı yapılacak hepsi bu .
    sizin yapabileceğiniz bir şey yok ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Sözümüz size değil ,satıcıya ,eğer aynen bu şekilde konuşmuşsa , siz bilmediğiniz için kendi bilmediklerini belki !!! doğru sanarak konuşmuş .
    cihazınızın fotoğrafının olması veya olmaması bir şey fark etmez , usta bir tamirci tarafından kulaklık çıkışı yapılacak hepsi bu .
    sizin yapabileceğiniz bir şey yok ..

Mesele öyle elektronikçi bulmak bulduklarımız bilmiyorlar olmaz diyorlar bizde bu nasıl olur diye araştırıyoruz
  • Olmaz diyen uğraşmak istemeyendir . İsterse 10 watt olsun ister 1000 Watt her amplifikatöre sonradan kulaklık çıkışı bağlanabilir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Olmaz diyen uğraşmak istemeyendir . İsterse 10 watt olsun ister 1000 Watt her amplifikatöre sonradan kulaklık çıkışı bağlanabilir .
    Hocam selamlar, elimdeki lehmann kulaklık amfisi klonuna kulaklık çıkışlarına pot bağlamam mümkün mü? ana potanstan hariç olarak iki dinleyicinin sesi farklı seviyelerde dinleyebilmesi için yani?
  • yapabilirseniz, drenç kombinasyonu ile mümkün,
    400w yüksek bir güç,, + çıkışları mutlaka birbirinden ayrıdır sağ ve solun,, eksiler ise ortakmı ayrımı ölçmek gerekir.

kulaklık çıkışı eksisi ortak olur, anfi çıkışı eksisi ortak değil ise kulaklığın eksisi gnd den alınır,, kulaklığın + sağ veya sol ucu ise ilk başta 220 k ohm gibi yüksek bir drenç ile hoparlör + çıkışına bağlanır.. aynı işlem diğer sağ veya sol kulaklık + girişi içinde yapılır.
    anfide ortak ses sinyal çıkışıdamı yok, veya anfiye bağlanılan ses girişine, kulaklık çıkışlı mini hoparlör alınıp, onun ses girişi ile paralellenir,,,

yalnız bu yukardaki yazdıklarımda, hoparlörler çalışyor,, hoparlörlerinde kulaklık jakına dahil edilmesi durumunda kullanılacak dişi soket anahtarlamalı seçilmeli,,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.