Şimdi Ara

Yurt dışından araba almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • önceki konulara baktım fakat onlar tanıdıkları yoluyla yurt dışından araba getirtmek istemişler.
    Ben kendim bizzat gidip aracı alıp geri dönmek istiyorum.
    Vizesiz gidebileceğim ülkelere baktığımda "katar" olabilir diye düşündüm ancak onlarda oturma izni alınmadan olmuyor.
    Sorum şu ki yurt dışına oturma izni almadan gidip araba alabileceğim bir ülke var mı ?

• O arabayı Türkiye'ye getiremezsin. Gümrükten almazlar. TC devleti izin vermiyor.
  • Usta kestirmeden cevap vereyim sana. Araba fiyatlarini biliyorsun degil mi? Ayni arabayı disarida adam kaca alıyor? Bunu da biliyorsun. Devlet aradaki farki kendine aliyor. Bu fark bazen 1 bazen 2 araba parasi. E haliyle arabayı gidip disaridan almak getirmek daha mantıklı olur. Devlet ise kazanci bu kadar buyuk oldugu icin sana izin vermez. Oyle olsaydi bu yola bir cok kisi bas vururdu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ulkenin tek akillisi sensin galiba. Eger oyle isen dunyaya faydali seyler icin yor aklini

• var tabi suriyeye gidebilirsin zaten sınır diye bişey yok,deaşlıyımde cebine harçlıkta koyarlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışından araba alma şartları gün geçtikçe zorlaşıyor. Bu konuda biraz araştırma yaptım:https://www.woxpi.com/yurt-disindan-araba-alma-sartlari-nelerdir/ getirilebiliyor mu? evet. fakat getiren kişi ve vatandaşlığı olan çocukları kullanabiliyor.

• Getiremezsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şehir dışından araç almak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Getiremezsin

GETİREBİLİR

önce yabancı bir ülkede firma açacak, oranın kanunlarına göre oranın vatandaşı birini genel müdür yapacak ve uygun bir maaş ödeyecek ya da arap ülkelerinden birindeyse gene oranın vatandaşını yarı yarıya ortak yapacak her ay bir kar payı ya da maaş diyelim onu ödeyecek, bulunduğu ülkede istediği arabayı alıp şirketin üzerine kaydedecek

sonra o şirketin türkiye'de temsilciliğini açacak yabancı plakalı aracı vergisiz olarak türkiye'ye getirecek burada temsilcilik olarak iş yaptığından parasını bankada döviz olarak tutmak zorunda vergi dönemlerinde kur farkı ödeyecek kdv muhtasar ödeyecek ama arabasını ucuza kullanabilecek  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.