Şimdi Ara

Yurtdışı Alışverişine büyük sınırlama geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
3
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temu diye yeni site çok övülüyordu övmeyin vergi getirirler diyenler haklı çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee yani oyların karşılığını alan bir halk görüyorum sadece 

• "Orta Çağ'da din baskısı vardı. Yöneticinin ağzından çıkan söz kanundu. Halk ağır vergiler altında eziliyordu."

• Harbi işin çivisini çıkardılar iyice.

Arttır sınırı 300€ olarak
    Gümrük vergisini kallavi arttırmışsın zaten zaar.

Bazı ürünlerin alternatifi yok, alan zaten bu bilinç ile alışverişini yapsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir ülkede vergi neden verilir ? Devlet vatandaşlara,

- Güvenlik hizmeti sunsun

- Düzgün ve eşit bir eğitim sistemi oturtsun

- Sağlık hizmetleri aksamadan devam ettirebilsin

- Ulaşım ağları yapılsın

gibi bir sürü madde yazılabilir. Beki aklınıza gelen herhangi bir devlet hizmeti aksamadan doğru düzgün yapılabiliyor mu ki, bizden vergi isteniyor.

Toplanan vergilerin nasıl hiç edildiğini, geçiş garantili yollara, hasta garantili hastanelere, yolcu garantili havaalanlarına ve saraya bakarak görebilirsiniz.

Eskiden işler nispeten iyi giderken, yukarıda ki AKP sevdalıları " yeaaa aman anakartta almayın" vs gibi algı kasarak ortamı yumuşatıyorlardı, şimdi bu yorumlar insanları daha da kızdırıyor. Gün geçtikçe kan kaybeden iktidar daha ne kadar seçim durumlarını hasır altı edebilecek göreceğiz.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

22 senedir kan kaybede kaybede ölmediler...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Bu durum Türk insanı ile alakalı.

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

pakette tutmayacan örneği laptop aldılar bana çantaya atıp getirdiler türkiyede 60 bin tldi almanyada 35 bin tlye almışlardı. paketinde jelatininde açılmadan sokmaya çalışırsan gümrüktede sana s.karlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 6 Ağustos 2024; 10:55:12 >
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    şimdi bakıyorum 2028 seçimlerinde RTE'nin işi zor deniyo. hatta 1 seneye seçim olacak deniyo.

aynı teraneleri çok duyduk. Anadolu insanı aşkından vazgeçmez.

yakında bu %60 vergiyi tü alışverişlere getirir. ekmeğe bile. ondan sonra bile gene seçim kazanır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Violet Evergarden kullanıcısına yanıt

Almayacaksın. Bu kadar basit.

• Violet Evergarden kullanıcısına yanıt
    15 gün sonra yürürlüğe girecekmiş. İsterseniz parçasını alın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt

Riske gireceğim artık yapacak birşey yok hocam

• Bazı ürünler Türkiye de yok , bazıları da çok çok çok pahalı. Yurt dışında 100 TL olan şey burada 300 TL. Bu kadar da olmaz.

Aldığımız 3 5 tane incik cıncık vardı onlarıda engelliyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 6 Ağustos 2024; 11:5:49 >
  • aldınız mı hocam benimde bi kaç şey alasım var ama takılacağını sanmıyorum çünkü vergisini alma aşamasında ödüyoruz

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

yazdığımdan onumu anladın sen daha 2018 lerden beri bitirmek istiyorlar zaten dışardan alma türkiyeden al diye.

aslında bir ara bitirir gibi oldularda dolar fırlayınca yine yurtdışı cazip geldi onun dev devri zaten 2010 -2017 arasıydı.

sadece biz değil ab ülkeleride önlemler aldı vergiler getirdi zaten iç piyasayı zarara sokuyor diye hoşuna gider gitmez olay bu.

100 kişiden 1 kişiyi ilgilendiren birşey değil bu git sokaklara dökül bir destek görücenmi bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ağustos 2024; 11:19:33 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Türkiye deki ürünlerin çoğu Yurt dışından geliyor . Millet çinden ucuza alıp burda 3 4 katı fiyatına satmaya çalışıyor. Yerli ürünler değil yani, yerli olsa hadi diyeceğiz de.

• Şimdi bunun üstüne yurtiçi satıcılarda fiyat arttırırsa, bakma esnafın keyfine.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Deníz kullanıcısına yanıt

bireysel alımlar vergilerndirmesi ayrı, şirketlerin gümrükleri firmaların ayrı diye diyebiliyorum,küçük esnaf kısmı alıp 3-5 katına burada satıyordu sanki hayrına alıyorda , devlet diyorki git tedarikçinden toptancından faturalı kayıtlı al .

sadece bizde değil bu olay batıda var ha bizim kadar yüksek vergiler sokmadılar orası ayrı batıda kayıtsız,dingonun ahırı gibi ticaret olmasını engelliyor artık. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Ağustos 2024; 11:58:49 >
  • Deníz kullanıcısına yanıt

Engellemiyorlar.

Seni ithalatçının insafına bırakıyorlar.

Ekosistemlerinin devam etmesi için yapmak zorundalar. Sistem çöküşte çünkü.

• Ben bu konular hakkında fazla yorum paylaşan bir insan değilim ancak bu konu beni o kadar çıldırttı ki resmen bütün kötü ekonomik hamleleri unuttum diyebilirim.

Yav el insaf be kardeşim, ben artık geçtim işin vergisinde falan değilim. Limiti düşürme, istersen vergiyi %300 yap, zaten çalışıyoruz daha fazla çalışırız gerekirse ama limiti düşürdüğün zaman benim almamı engelliyorsun.

Hayır uzak doğulu esnafları da nasıl bezdirdiyse bu durum, adama 150€ yu 3-5 euro aşan ürün için fiyatı 75€-75€ şeklinde 2 ye böl öyle ödeyeyim çıkacak 2 farklı kargoya vergiye razıyım diyorum. Bana "It's not our problem, it's your Turkish government's customs decree." diye mesaj atıp duruyor, elin çançinçonuna rezil oluyoruz.

Bu durumun savunulacak 1 tane yanı yok, yukarıda anlatıldığı gibi Türkiye sınırları içinde bulamadığın ürünleri taa uzak doğudan ucuza, 8-9 gün gibi artık muazzam sürelerde getirebiliyorken. 30€ limiti bi koydular ancak 3 tane usb kablo falan alınabilir bu fiyata. İyiki 15 gün sonra gelen ürünlere bu muammele uygulanacak. Kart limitini sonuna kadar doldurdum, 3 farklı hesaptan bir sürü sipariş geçtim. Amazon ve Aliexpressten Allah razı olsun sayesinde hobi elektroniğimi de, ihtiyaçlarımı da, aracımla alakalı bir sürü aksesuarı da oralardan temin ettim. Bana bu iyiliği ne yerel esnafım yaptı ne hükümetim.

Son siparişimde Türkiye'de 6-7 bin ₺ bandına satılan giriş seviye ürünün, üst seviye özelliklisini kargo + vergi dahil 5 bine aldım. Sevilmek(!) isteyen başkası var mı ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.