Şimdi Ara

Yurtdışı Dil Eğitimi Mi? / 2 Yıllık Makine Bölümü Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şuanda çok kritik bir karar aşamasındayım. Sizin fikirlerinize ve görüşlerinize ihtiyacım var.

20 yaşındayım, Türkiye'de kendi şirketim var. Aynı zamanda iş güç yüzünden sürekli üniversite sınavından düşük puan almış ve 3 sene sonunda pes ederek Hacettepe Üni. MYO 2 YILLIK Makine bölümüne yerleşmiş bulunmaktayım.

Okul evime yaklaşık 53KM. Açıkcası 2 yıllığa çok sıcak bakmıyorum. Bu okuldan mezun olunca elime ne geçecek? diye sürekli soruyorum kendime. O kadar yol gidip geleceğim, 2 yıllık okuyacağım, işimle gücümle uğraşamayacağım belki diye düşünüyorum sürekli..

Benim hayatım boyunca üniversite hedefim bir ana kampüste olup yalnızca üniversite ortamı görüp, farklı insanlar tanımaktı, belki vizyonuma bir şeyler katmaktı. Ancak ne yazık ki bu şekilde olmadı.. Üzgünüm.

Şimdi önümde 2 yol var!

1.YOL= İrlanda/Kanada/İngiltere vs.de 6-8 ay adam akıllı yabancı dil eğitimi alıp sonrasında Türkiye'de ki işimi dünyaya taşımaya çalışmak. Belki sonrasında B2 ingilice sertifikası aldıktan sonra Avrupa'da vs. bir üniversite de fakulte eğitimi almak. Bütçemde çok sorun yok, sorun olsa dahi insan isteyince her şeyi çözer diye düşünüyorum. (SONUNDA LİSE MEZUNU OLARAK KALMA İHTİMALİM VAR)

2.YOL= Ya Nasip deyip Vatan toprağında kalarak 2 yıllık Hacettepe Makine bölümü okumak. Aynı zamanda okurken Türkiye'de ki işlerime devam etmek. (SONUNDA 4 YILLIK FAKULTEYE GEÇİŞ YAPARAK, ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMA İHTİMALİM VAR)

Okula kaydımı yaptırsam, dondurmak zor oluyormuş sanırım. Dondurup gitsem gelsem yurtdışına diye de düşündüm. Dondurma konusunda da bilgilendirebilir misiniz rica etsem beni.

CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. HERKESE TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MotorsR -- 10 Ağustos 2019; 11:54:0 >

• İrlanda da çalışma izni hakk.

İrlanda’da 25 hafta ve üzerinde dil eğitimi alan öğrenciler ile lisans ve yüksek lisans eğitimi gören öğrencilere resmi olarak haftada 20 saat çalışma izni verilmektedir.

Bu süreç tatil dönemlerinde 40 saatte kadar çıkmaktadır.

25 hafta ve üzeri eğitimlerde, çalışmak isteyen öğrencilerin yasal olarak saatlik çalışma ücreti yaklaşık 10 €’dur ve genellikle B1 seviyede İngilizceye sahip olmaları beklenmektedir. İş sahası olarak özellikle hizmet sektörü çok popülerdir.

Bunun yanında İrlanda'da bir yüksek lisans programını tamamladığınızda iki sene çalışma izni elde edersiniz. Bu şekilde İrlanda'da iş bulabilir ve Türkiye'ye dönmeden önce yabancı bir şirkette iş tecrübesi kazanabilirsiniz.

Türk öğrencilerin İrlanda'da;

• Lisans eğitimlerini honours undergraduate degrees (Level 8) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 1 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

• Lisans eğitimlerini ordinary undergraduate degrees (Level 7) olarak tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 6 ay çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır.

• Master yada Post-graduate eğitimlerini (Level 9) tamamlamaları durumunda program bitiminden itibaren 2 yıl çalışma ve iş arama hakları bulunmaktadır. mehmet@bunguo.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Üniversite olarak
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.