Şimdi Ara

Yurtdışı e-sim ile Türkiye ve Avrupa'da sınırsız ve ucuz internet (10gb 76TL) (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
663
Cevap
68
Favori
36.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hattı yabancı esim ile aktive edeli 1 hafta oldu ne sms geldi btk'dan ne de edevlet üzerinden kontrol ettiğimde kayıtdışı uyarısı veriyor.

ay sonuna kadar kullanmaya devam edeceğim, bu şekilde turist vb telefonu gibi algılamaya devam ederse, ilk 4 ay fiziksel sim imei-1 ile türk hattını kullanıp sonraki 4 ay yabancı esim paketini kullanacağım ve sistem izin verirse gün içi ev ve işyerinde wifi üzerinden, wifi olmayan ortamda telefon kendi kendine hot spot yapacak şekilde wifi üzerinden kullanmaya çalışıp son 4 ay da fiziksel simin imeisini 2 ye geçireceğim.

bu dediklerim tabi ki 4+4 süresi kısalmaz ise anlamlı olacaktır.

• Merhabalar

Umre sebebiyle 30 Aralık tarihinde 14 gün S. Arabistan'da bulunacağım.

Tutkcel ve Vodafone faturalı aboneliklerim var.

Cihazlarım: Galaxy A25 ve A35

Türkiye'de 700 dk ve 6 GB ortalama 1 ay kullanım durumu var.

Umre de 100 dk. 2 GB olsa (14 gün) yeter

Paket, Tarife, eSim vs ne tavsiye edersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustakil_Yazar kullanıcısına yanıt

Redteago günlük 300mb sonrası 0.5mbps sınırsız 1 dolar.

Referans kodu kullanırsanız 3 dolar hediye kazanırsınız.

Aylık paketler pahalı gözüküyor. Operatörlerin paketlerine bakmanızı öneririm

• Arkadaşlar en sorun çıkartmayan ve ucuz olan hangisi?

Eğer çok ucuz olup sorun çıkartıyorsa o da olmaz. Yani en ideali hangisi?

• BlackLead kullanıcısına yanıt

Redteago ve bnesim aktif kullanan birisiyim. Bnesim bazen server sorunu olup birkaç saat internetsiz bıraktığı oldu, wifiden kopup mobil veriye geçince internete girmekte sorun yaşıyoruz uçak modu ile çözüyoruz.

Referans ile en ucuzu bnesim yanımda bulunsun diye alınır.

Şahsi fikrim olarak yurtdışına çıkacak olsam iki firmadan e sim alıp telefona kurmayı tercih ederim. Tüm firmalarda bir sorun çıkabilir zor durumda kalmamak gerekir. O an hangisi çalışıyorsa onu kullanırım. Zaten referanslar ile almak iki firma içinde gayet uygun oluyor.

Bu iki firma haricindeki firmalar genel olarak pahalı ne kadar güvenilir olursa olsun bir ağ arızası en iyi firmada bile sizi internetsiz bırakır.

Önemli olan hem yedekli olmak hemde aldığınız paketin gideceğiniz ülkede hangi GSM firmaları ile anlaşmalı olduğu.

Mesela bnesim Türkiye'de sadece Turktelekom ile anlaşmalı. Turktelekom çekmeyen bir yerde şebeke cekmez.

Redteago farklı paketlerde farklı GSM firmaları ile anlaşmalı.

Mesela Türkiye sınırsız paketi Turktelekom.

Türkiye dahil Avrupa Turktelekom ve Turkcell

Türkiye dahil Avrupa plus paketi 3 operatör ile anlaşmalı

3 paketinde günlük sınırsız (0.5mbps) fiyatı 0.7 dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 27 Aralık 2024; 14:10:3 >

• sssss5 S kullanıcısına yanıt

Teşekkürler dostum ikisini de kuruyorum şimdi

• BlackLead kullanıcısına yanıt

Kullanacağın ülkeye göre diğer firmalarıda kıyasla. Bazı ülkelerde fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor

• Beyler Türkiye’de sınırsız ve hız düşümsüz internet için kullanabileceğim en mantıklı E sim hangisi,kullanan bir arkadaş alıntılarsa çok memnun olurum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • rvkarakaya R kullanıcısına yanıt

https://ilocalme.co/en/c/choose-your-destination/buy-esim/europe/turquia

Konuda bu firmayı kullanan olmuştu. Tek sorun oyunlarda ping yüksek ve yurtdışı olduğu için bazı uygulamalara girişte sorun yaşanıyordu

• IMEI kaydı olmayan telefonlarda son 120 gün içinde 91 gün sinyal alırsa IMEI devre dışı kalmakta.
    Aylık e simleri aldığınızda her ay farklı e sim kurarak bu süreyi aşabiliriz diye düşünüyorum. İkinci simi kapalı olmayan biri deneyebilir mı?

Bildiğim kadarıyla e-sim kullanıldığında telefonun imei2'si kullanılıyor ve sim değiştirmenin hiçbir etkisi yok. Dolayısıyla bir faydası olmayacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bnesim ve Nomad firmaları sinyal gitti. (İkisi de Telna mobile üzerinden e sim satıyor)
    Redteago çalışıyor...(Drei diye bir GSM firması üzerinden e sim satıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 2 Ocak 2025; 17:34:18 >
  • Bnesim 2 saattir sinyal yok. Sizde durum nedir. Tek ben mi sorun yaşıyorum.

Airalo ücretsiz paketim vardı onu kurdum o da çalışmıyor. 3firmada şuan sinyal yok.
    Redteago Turktelekom ve Turkcell ile çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 2 Ocak 2025; 18:41:9 >
  • 2 saat sonra bnesim kesintiyi kabullendi ve duyuru paylaştı. Avrupa ve Ortadoğuda kesinti olduğunu duyurdu. En kısa sürede çözeceklermiş.
    Bnesim ,airalo ve Nomad aynı altyapı kullanıyor.
    Bu sayede öğrenmiş olduk en ucuz hangisi ise onu kullanın. Hiçbir zaman tek e sim firmasına güvenmeyin.
    Redteago Turkcell ve Turktelekom ile kesinti olmadan hizmet vermeye devam ediyor. 100gb paketim var redteagoda gayet iyi çalışıyor.
    Bnesim ayda bir kesin böyle sorun yaşıyorum. Elimde fazlaca bnesim var bakalım nasıl bitireceğim

• Düzeldi mi? Bende sorun yok şuan,

hocam çözüldüğü zaman yazabilirmisiniz bende 5ber fiziki sime yazdırıp onun üzerinden kullanıyorum bnesimi sim kart bozuldu sandım 2 3 saattir kolonya ile falan yıkadım demek hizmet sağlayıcı uçmuş

• emirkanim kullanıcısına yanıt

İlk bağlantıda sinyal ara sıra geliyor birkaç dk sonra gidiyor sizde sinyal var ve internete giriyor mu? An itibariyle denedim 2 dk sonra şebeke gitti

aynı şekilde bendede aynısı oldu 4 saattir son 1 saattir komple şebeke gelmiyor

• 7 saatin sonunda düzeldi sanırım.
    Bnesim, airalo ve Nomad sinyal geldi. Umarım tekrar gitmez.

• SinclairZx kullanıcısına yanıt
    iPhone 12 ve sonrasında iki imei ile de e-sim kullanılabiliyor

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.