Şimdi Ara

Zalman LQ 315 ve CPU Sıcaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar herkese. Pc de Gigabyte GA-M720-US3 anakart ve AMD PHENOM II X4 940 BE İşlemci var. Soğutucu olarak Zalman LQ315 aldım 2 hafta önce.

CPU Sıcaklığı boşta olduğu halde resimdeki gibi 41 den başlıyo 50 dolaylarında geziyor hep. GTA IV oynarken 60 ı gördüm. Dün 1 saat kadar Prime95 testine tabii tuttum overclock halde 69 dan öteye gitmedi. Lakin Overclocksuz haldede sürekli 40-50 dolaylarında. Nette okuduğum kadarıyla yükte 60 a gelen yok. Boşta da 35-45 dolaylarında gezdiği yazıyor. Soğutucu bloğun önünde kendi fanı arkasında AEROCOOL DARK FORCE 12cm fan var ve bağlantılarını dışarı verecek şekilde yaptım. Montajda uygun şekilde. Macun olarak ZALMAN ZM-STG2 kullandım. Bi yerdemi yanlışlık yaptım. Yoksa soğutucudamı sıkıntı var bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 28 Mayıs 2015; 11:30:57 >

• bende aldım bugün ancak işlemciyi yük altına soktuğum an sıcaklık seviyesi 35 ten 75 dereceye çıkıyor bir hata mı vardır 4790K
  • Aynı soğutucuyu 8320 ye taktım 3-4-5 dereceleri gördüm boşta. genelde 10 -20 derece arası. Kasa aynı fanlar aynı. anakart ve işlemci değişik şimdiki ısıları bunlar.yük altında daha iç denemedim. Yanlış bağlamış olabilir misin veya tam oturmamış olabilir mi ? Birde arkasına fan taktınız mı bende 2 fan takılı şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 17 Haziran 2015; 2:56:51 >

• bende de FX8320 + Red scorpion ile boşta 12, yükte max 50 derece dolaylarında çalışıyordu. Radyatöre 2.fan takmadım standart hali ile duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 17 Haziran 2015; 11:17:48 >
  • şimdi sizde takılı işlemci 8320 mi 4790k mı ? termal macunu değiştirin bi isterseniz. ben kendi yüzeyindeki termal macunu silip ZALMAN ZM-STG2 kullanmıştım. üsttek işlemcide bendede fayda etmedi çift fanda. ama bu işlemcide sıcaklık değerleri beklentilerimi karşıladı.
    termal macunu değiştirmeyi denedin mi. Amd işlemci olsa o sıcaklık değerlerini beklerimde intel ise o kadar ısınmaması lazım. birde benim sana bi sorum var takılı ramler corsair sanırsam. bende de Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1600C9 (2x4 gb) var. 1 ve 3. portta dual olarak çalışıyor. seninki quad kit mi yoksa 2 tane mi dual kit alıp taktın ?
  • 4790K üzerine sıvı soğutma takılı. Acaba bağlantı ksmında terslik yapmış olabilir miyim? fan kablosunu cpu fan bölümüne, radyatördeki 3 pinli kabloyuda standart bir fan bağlantı noktasına taktım
  • Stres testi yaparken aida 64 den algılayıcı kısmından cpu fanı bi kontrol edin. Cpu fanı işlemcinin yüklenmesine göre yüksekliyorsa sorun yok doğru bağlamışsınız. ki bende sizin bağladığınız gibi bağladım soğutucuyu. fan kablosu cpu da. işlemciye oturan kısmın kablosunuda sysfan yerine bağladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.