Arkadaşlar merhaba bildiğiniz gibi zayıf insanlarda yağ oranı baya düşük çıkıyor.ben 180 61 kiloyum evet zayıf olduğumu biliyorum.doktora gittiğimde vücuttaki yağ oranımın çok az olduğunu makineye göre yüzde 3 oranında olduğunu söyledi .Doğru olmadığını ben de biliyorum fakat.Asıl sorum şu fitness a başlasam yağ dan kilo alır mıyım yani kas kütlem artarken yağ kütlem de mi artıcak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Zayıf insanda kas kazanımı
-
-
Yağ kütlesi artmadan kas kütlesi artmaz bol karbonhidrat ile hacim almaya çalış
-
Muhtemelen yağ kazanımı minimum olur.
-
Öncelikle arkadaşlar şurda hata yapmışlar, yağ kütlesi azalır kas kütlesi artar o yüzden dünya vücut geliştirme sporu ile uğraşan prof. sporcuların kas kütlesi yağ kütlesinden çok çok fazladır yağ kütlesi azalacak ki kas kütlen görünsün bu yüzden adamlar %5-8 yağ kütlesi ile geziyorlar sen yağ kütlesini fazla takmadan karbonhidrat ile bulk dönemine girip temiz bir yükleme yapacaksın vücudunun günlük alacağı kaloriden fazla kalori alıp gelişeceksin bunu temiz yaparsan göbeğin olmaz yanlardan simitlerin çıkmaz yağ oranın düşer ama kas oranın yükseldiği için daha iyi görünürsün
-
quote:
Orijinalden alıntı: AnadoluEfesÖncelikle arkadaşlar şurda hata yapmışlar, yağ kütlesi azalır kas kütlesi artar o yüzden dünya vücut geliştirme sporu ile uğraşan prof. sporcuların kas kütlesi yağ kütlesinden çok çok fazladır yağ kütlesi azalacak ki kas kütlen görünsün bu yüzden adamlar %5-8 yağ kütlesi ile geziyorlar sen yağ kütlesini fazla takmadan karbonhidrat ile bulk dönemine girip temiz bir yükleme yapacaksın vücudunun günlük alacağı kaloriden fazla kalori alıp gelişeceksin bunu temiz yaparsan göbeğin olmaz yanlardan simitlerin çıkmaz yağ oranın düşer ama kas oranın yükseldiği için daha iyi görünürsün
Hocam o bahsettiğin insanlar benim bildiğime göre steroid alıp o şekilde yapıyor.Çünkü mantık çerçevesinde bile örneğin 120 110 kg bir insanın karın kası olmaması gerekiyor nazarımca öyle bir işki ya herro ya merro:)
-
Hocam 1.90 boy 95 kiloydum karın kasım vardı karın kası vücudundaki yağ oranı ile alakalı birşey ne kadar az yağ varsa vucudun'da kasların o kadar görünür oluyor siz yağ yakın herşey ortaya çıkar merak etmeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 18 Mayıs 2021; 21:50:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kas artışının yağ oranınla hiçbir alakası yok. Yağı kasa çevirmek tamamen saçmalık. Kasını doğru çalıştırır yeterince beslenirse kasın gelişir. Kasın gelişirse metabolizman hızlanır günlük kalori ihtiyacına artar. Aynı şekilde beslenirsen yağdan kilo verirsin. Tabi bu kişiye özel şekilde çok iyi hesaplanmış bir diyet için geçerli. Bunun en basit yöntemi Türkiye'de "öküz gibi yemek" diye tabir edilen diyet programı ile kas artışına gitmek olduğu için "ben bulktayım kanka" denilip hem yağ hemde kas kazanmaktır. Ama ne yaparsan yağ yağlar kasa dönüşmez. Kas gelşip büyük adam olmak için proteine ve amino asite ihtiyaç duyar. Yağa ihtiyacımız yok yok mu ? Var. Günlük olarak kas kütlemiz kadar yağ almak zorundayız. Yani memelerdeki ve göbekteki yağlar işimize yaramıyor yenisini ağızdan alacağız. Aksine fazla kilolu kişilerin östrojen oranıda yüksek olacağından bu seferde yağlı olmak kas artığında önümüze ufak bir engel koyacaktır. Daha nasıl basit anlatırım bilmiyorum. Ama sihirli bir asanız yada lamba cininden onaylı en az 1 dilek hakkınız yoksa yağlarınız kasa dönüşmez. Dönüşecek olsa kilolu powerliftingçi olmazdı. Ayrıca son olarak AnadoluEfes in dediği gibi parça parça gözüken bir karın karsı öncelikle yağ oranına bağlıdır. İri ve %20 üstü yağ oranına sahip bir kişinin karın kası beli oluyorsa o kişi bol bol çalışmıştır ve yine bol bol vitamin S. alımı yapmıştır :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X