Şimdi Ara

Zayıf Motor??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhabalar. sizlere bi sorum olacaktı. 99 model unom var. motoru zayıf biraz. bi de ustanın söylediğine göre yağ yakma problemi var. egzozdan bayağı duman atıyo. segman piston olması gerekiyo dedi. şu an durumum yok yaptırmaya. bunun yerine motorun ömrünü uzatıcı yağ yakmayı önleyici veya azaltan katkı yağları var mı? bi yerde liqui moly die markanın bi ürünü varmış. faydası olur mu? bu konuda bilgisi olan yol yordam göstereceklerin yorumlarını bekliyorum. yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• O katkılar hiçbir işe yaramıyor. Durumunuz düzelinceye kadar aracın yağına bakın, eksildiğinde ekleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

O katkılar hiçbir işe yaramıyor. Durumunuz düzelinceye kadar aracın yağına bakın, eksildiğinde ekleyin.

hmm. yarasa iyi olurdu. 40-50 tl ye motor yaptırma işini ileri bi tarihe atmış olacaktık..
  • Onlar sadece hayal dostum Bizim gibi ülkelerde öttürüyolar düdüklerini paranın anasını ağlatıyorlar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Onlar sadece hayal dostum Bizim gibi ülkelerde öttürüyolar düdüklerini paranın anasını ağlatıyorlar :)

bizim tamirciler sanki bizi düdüklemiyorlar.. ben en çok darbeyi sanayiden yedim. 3 liralık malzeme 10 lira. eline anahtar olması 20 tl den başlıyo. bi boru değiştiriyo. boru 10 lira işçiliği 30 lira neden yok çok ugraştırdı falan filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: illeqal89

quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Onlar sadece hayal dostum Bizim gibi ülkelerde öttürüyolar düdüklerini paranın anasını ağlatıyorlar :)

bizim tamirciler sanki bizi düdüklemiyorlar.. ben en çok darbeyi sanayiden yedim. 3 liralık malzeme 10 lira. eline anahtar olması 20 tl den başlıyo. bi boru değiştiriyo. boru 10 lira işçiliği 30 lira neden yok çok ugraştırdı falan filan.

Dostum Servise git daha mantıklı bu böyledir sanayi ucuz gibi gözükebilir fakat servise 1 kere gidersin sanayiye 4 5 kere ufak tefek işleride bu tip arabalarda kendimiz yaparsak illa sanayiye para bayılmamıza gerek yok ha nasıl yapıcam dersen bu araçların fanları var siteleri forumları var oralarda resimli anlatım olarak anlatılıyor ha tabi sekman atma olayı farklı bi durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor farkı
    8 yıl önce açıldı
    en iyi dizel motor.
    17 yıl önce açıldı
    Motor çok yavaş
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

http://www.turkoilmarket.com/Mobil-Motor-Oil-Economizer-04-Kg,PR-958.html

kendiniz kullandınız mı? ne gibi faydası var. benim sorunuma çözüm olabilir mi?
  • Kesinlikle hiç bir üründen fayda beklemeyin.

5 TL bile deseler, denemeyin. O parayı da aracınızın onarımı için ayırın.

örnekle açıklarsak;

sizin cam sileceğinizin lastiği bozulmuş. siz cam suyuna ne katsam silecek iyi siler diyorsunuz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Kesinlikle hiç bir üründen fayda beklemeyin.

5 TL bile deseler, denemeyin. O parayı da aracınızın onarımı için ayırın.

örnekle açıklarsak;

sizin cam sileceğinizin lastiği bozulmuş. siz cam suyuna ne katsam silecek iyi siler diyorsunuz..

öyle bişey istediğim yok. illa ki motor yapılacak. fakat ileri bi tarihe almak için daha çok zararı önlemek için çözüm. silgeç lastiğiyle suyunun alakası yok. ama yağla yağ katkısı arasında ona nazaran daha büyük alaka var gibi. yine de yorumunuz için teşekkür.
  • Enjektör temizleyici yakıt katkılarının eski araçlarda çok işe yaradığı söyleniyor.
  • Kalın yağ kullanın bir süre.
  • quote:

herkese merhabalar. sizlere bi sorum olacaktı. 99 model unom var. motoru zayıf biraz. bi de ustanın söylediğine göre yağ yakma problemi var. egzozdan bayağı duman atıyo. segman piston olması gerekiyo dedi. şu an durumum yok yaptırmaya. bunun yerine motorun ömrünü uzatıcı yağ yakmayı önleyici veya azaltan katkı yağları var mı? bi yerde liqui moly die markanın bi ürünü varmış. faydası olur mu? bu konuda bilgisi olan yol yordam göstereceklerin yorumlarını bekliyorum. yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

liqui moly size yeterli o keser diyerleri hiç bir işe yaramaz bor,motor silk ,444 hiç denemeyin bile paranıza yazık
    dikkat edin kış nedeni ile bir çok araçta duman atma sorunu var sanayide fırsat bildi önüne gelene sekman atıyor soğuk havalar subap lastiklerini bitiriyor baktırmanızı tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: oner35

quote:

herkese merhabalar. sizlere bi sorum olacaktı. 99 model unom var. motoru zayıf biraz. bi de ustanın söylediğine göre yağ yakma problemi var. egzozdan bayağı duman atıyo. segman piston olması gerekiyo dedi. şu an durumum yok yaptırmaya. bunun yerine motorun ömrünü uzatıcı yağ yakmayı önleyici veya azaltan katkı yağları var mı? bi yerde liqui moly die markanın bi ürünü varmış. faydası olur mu? bu konuda bilgisi olan yol yordam göstereceklerin yorumlarını bekliyorum. yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

liqui moly size yeterli o keser diyerleri hiç bir işe yaramaz bor,motor silk ,444 hiç denemeyin bile paranıza yazık
    dikkat edin kış nedeni ile bir çok araçta duman atma sorunu var sanayide fırsat bildi önüne gelene sekman atıyor soğuk havalar subap lastiklerini bitiriyor baktırmanızı tavsiye ederim

sanayiden aşırı soğudum. gidesim yok. bu liqui moly nin ürününü buralarda bulmam imkansız.. bulursam üstüne 4 lt yağ ve yağ filtresi alıcam. sadece bu işlemleri yaptırmak için mecbur gidicem. kendim yağını yağ filtresini falan değiştiremem...

• normal bir motorun yağ yakmasından bahsedilse, kalın yağ kullanmak, yağı kalınlaştıran katkılar kullanmak yağ yakmayı azaltabilir.
    motorların segman hatası haricindeki yağ yakmaları motor güçlerini de artırır.

siz yağ yakması ve zayıflıktan şikayet ediyorsanız, sorununuz piston- silindir ve segmanlarınızdadır.

Yani probleminiz mekanik bir hatadır. çok büyük ihtimalle kompresyon ve yağ segmanınız çatlaktır.

Bu mekanik problem için yaptığım benzetme gayet doğrudur.

Bu iki durumun ayrımını bilmeyenler, tabiki size katkı önerilerinde bulunacaklardır.

Siz de bilmediğiniz için, 3-5 mesaj sonunda bilmem ne katkı maddesini " bulsam alacağım " dediniz.

benzetmesi size ne kadar " yok canım" dediriyorsa, sizin katkı maddesi almaya karar vermeniz de bana o kadar garip ve yanlış geliyor.

Sizin bu ürüne para verip vermemeniz değil, bu yazıları okuyan ahmet- mehmet' in o yalan ürünlere balıklama atlayıp, para vermemesi için, konuyu açıklamaya gerek gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

normal bir motorun yağ yakmasından bahsedilse, kalın yağ kullanmak, yağı kalınlaştıran katkılar kullanmak yağ yakmayı azaltabilir.
    motorların segman hatası haricindeki yağ yakmaları motor güçlerini de artırır.

siz yağ yakması ve zayıflıktan şikayet ediyorsanız, sorununuz piston- silindir ve segmanlarınızdadır.

Yani probleminiz mekanik bir hatadır. çok büyük ihtimalle kompresyon ve yağ segmanınız çatlaktır.

Bu mekanik problem için yaptığım benzetme gayet doğrudur.

Bu iki durumun ayrımını bilmeyenler, tabiki size katkı önerilerinde bulunacaklardır.

Siz de bilmediğiniz için, 3-5 mesaj sonunda bilmem ne katkı maddesini " bulsam alacağım " dediniz.

benzetmesi size ne kadar " yok canım" dediriyorsa, sizin katkı maddesi almaya karar vermeniz de bana o kadar garip ve yanlış geliyor.

Sizin bu ürüne para verip vermemeniz değil, bu yazıları okuyan ahmet- mehmet' in o yalan ürünlere balıklama atlayıp, para vermemesi için, konuyu açıklamaya gerek gördüm.

teşekkürler..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

http://www.turkoilmarket.com/Mobil-Motor-Oil-Economizer-04-Kg,PR-958.html

kendiniz kullandınız mı? ne gibi faydası var. benim sorunuma çözüm olabilir mi?

Kendim kullanmadım. Bu işin doğru yöntemi tabii ki sekmanları yaptırmak, gerekirse yeniden honlama yapmak.

Soruna çözüm olur mu? İdareten olabilir. Bunlar yara bandı çözümler. İlerde motoru yaptırmayı düşündüğünüz için bunu tavsiye ettim. Pek çok "şişelenmiş tamirat" ürünleri yüzey dolduran polimerler, yağda çözünemeyen katkılar içeriyor. Zamanla krank mili içindeki dar yağ kanallarını da tıkayabiliyor. Motor açıldığında üst motorda segman yerine, bir de alt motorda krank mili revizyonu işi çıkarabiliyor. Bir de temizliği var, masraf iki değil belki üç katına çıkıyor.

Eğer gittiği yere kadar kullanmak fikri varsa daha etkili ürünler olabilir. Yüzey dolduran ürünler, tek sefer uygulamayla daha iyi netice verebilir. Ama ilerde motor doğru şekilde revize edilmek isteniyorsa, motor yağlarında halihazırda olan katkıların kendisi olan, vikoziteyi artırırken akma noktası da en azından düşünülmüş, yağa tam olarak karışabilen bir şeyi tercih ederdim. Shell, Wyns's gbi başka markalar da var tabii... Bu ürünlerin hiç biri standart taşıyan ürünler değil, sadece isimlerine güvenebilirsiniz.

Daha iyisi tabii önce daha kalın bir yağa geçmek olurdu. Neticede standart taşıyan ürün. Ama o yıllarda Fiat halihazırda kalın yağlar tercih eden motorlara sahipti, en azından SAE 10W-40, belki 20W-50 kullanılıyordur diye tahmin ediyorum.

• teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.