Şimdi Ara

Zincir mi,kar paleti mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
22.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kış geldi, özellikle marmara bölgesinde artık kar yağışlarıda başlıyor. Bursa civarlarında çok yoğun kar yağışı olunca zincirsiz bırakmıyorlar. Zaten zincirsiz gitmekte mümkün değil. Bu konuda kar paletlerimi daha sağlıklı olur, zincir kullanmakmı acaba?

Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood -- 6 Ocak 2010; 17:39:32 >

• http://www.hepsiburada.com/great-spider-kar-paleti-601170/productDetails.aspx?categoryid=264013&productid=otm601170

Örneğin şu palet....
    Zincire göre daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ama avantajları ve dezavantajları nelerdir bilmiyorum.
  • Cevap tabiki kar paletleri. Sebeplere gelince:

- Zinciri takmak zahmetlidir. Kar paletleri zincire gore cok daha kolay monte edilir. Yontemi kavradiktan sonra 5 dakika icerisinde kar paletini takmak mumkun.

- Kar paletleri, zincirden cok daha az sarsinti yaratir.

- Karin az oldugu yerlerde, paletleri cikarmaya gerek kalmiyor. Zincirin ise koparak araca zarar verme riski var. Kisa sure olunca asfaltta dahi kullanilabiliyor.

Kar paletleri zincirden daha pahali. Ama ayda yilda bir kullanirim demiyorsaniz da kar paleti daha makul. Hem daha uzun omurlu, hem kullanimi cok rahat. Ben gecen sene Snowwolf marka palet aldim ve Uludag'a ciktim. Oncesinde yolda duz gitmeyen arac, paleti taktiktan sonra gayet rahat bir bicimde ilerlemeye ba$ladi. Gayet memnun kaldim. Size de tavsiye ederim.

Zincir mi,kar paleti mi?

• Paletler koşullar zorlaştığında zincir gibi verim veremez. Palet tavsiye etmem. O paraya eğer lastik ebatlarınız büyük değilse 4 adet kar lastiği alın, çok daha rahat edersiniz. Kar lastiğinin yetmediği yerde ise tavsiyem zincir.
  • Kac kere Uludaga ciktim kar lastiklerimle bir kere zincir tak dediler, onda da ben de kis lastigi var deyip ettim. Hic bir yerde de bir sorun birakmadim. Bursa da nasil zincirsiz birakmazlar anlamiyorum. Tabi palet almayi dusundugunuzden kis lastiginiz oldugunu var sayiyorum. Yoksa zaten tartismyaya bile gerek yok zincir paletten once kis lastigi lazim. Ki palete paraniz yetiyorsa biraz daha ilave edip alabilirsiniz.

Kis lastiginden sonra bagaja da bir takim zincir attiniz mi kimse size bir sey, trafige acik olan yollarin hepsinde de gidersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 6 Ocak 2010; 9:57:24 >
  • bu devirde zincir kullanan kaldı mı !
  • para olsada palet alsak çok pahalı kardeşim gıder lastik alırım o kadar para olsa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sürekli olarak bagağimda çok ağır durumlarda takmak için bir takım zincir bulunur. ama şahsen palet taraftarıyım..çünkü zincir ince kar veya buzun üzerinde giderken lastiğe de zarar verebiliyor ama palet vermiyor.. yani palet aslında daha kullanışlı bir aparat..
  • erzurumda, kars ta, sarıkamışta araç kullandım.
    kış lastiği almanız, genel anlamda size yeterli olacaktır.
    eğer köy yollarına gitmiyorsanız, genelde asfalt üzerinde sürecekseniz kış lastiği yeter.
    zincire yada palete boşuna para vermeyin.
    hani karlı bölgelere tayin olanlar, ilk iş olarak arabasını felan değiştiriyo, 4*4 bişiler alıyor.
    zincir alıyor.
    palet alıyor.
    sonuçta bunların çoğuna gerek olmuyor.
    ama köy yollarına gidecekseniz felan orasına birşey diyemem.
    şehir içi, asfalt yollarda, kış lastiği şart, fazlasına gerek yok.
  • Bu sene linkteki ürünü aldım deneyeceğim. Takması zincire göre çok pratik gözüküyor, işe yarayıp yaramadığını göreceğiz. Zaten kış lastiklerim var çok mecbur kalırsam deneyeceğim.

http://www.sahibinden.com/kar_yagdiginda_zincir_takma_derdine_son_-56WQQaXQQ19632318WQQpXQQdisplayitem?
  • çok pahalı.
    takmatik zincirleri takması çok pratiktir. tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Kac kere Uludaga ciktim kar lastiklerimle bir kere zincir tak dediler, onda da ben de kis lastigi var deyip ettim. Hic bir yerde de bir sorun birakmadim. Bursa da nasil zincirsiz birakmazlar anlamiyorum. Tabi palet almayi dusundugunuzden kis lastiginiz oldugunu var sayiyorum. Yoksa zaten tartismyaya bile gerek yok zincir paletten once kis lastigi lazim. Ki palete paraniz yetiyorsa biraz daha ilave edip alabilirsiniz.

Kis lastiginden sonra bagaja da bir takim zincir attiniz mi kimse size bir sey, trafige acik olan yollarin hepsinde de gidersiniz.

Orhangazi'den sonra süpürgelik rampasına gelmeden önce durdurmuşlardı 3-4 sene önce. Çok yoğun tipi vardı. Ben o kelimeyi o yüzden kurdum. O zamanlar skoda vardı bende sorun olmamıştı bagajdaki zinciri takıp devam etmiştim.

• Zincir takmak zor değil. Tekini 3 dakikada takıyorum, 5 dakikada söküyorum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: _crash_

Bu sene linkteki ürünü aldım deneyeceğim. Takması zincire göre çok pratik gözüküyor, işe yarayıp yaramadığını göreceğiz. Zaten kış lastiklerim var çok mecbur kalırsam deneyeceğim.

http://www.sahibinden.com/kar_yagdiginda_zincir_takma_derdine_son_-56WQQaXQQ19632318WQQpXQQdisplayitem?

ben dün üürün hakkında bılgı aldım acil durumlarda kullanım amaçlı dedıler yolda gıdersenız direk kendını bırakıyor sağa sola çarpar kaportaya zarar verır dedıler bende almadım

• kauçuk zincir var en guzelı o gorunuyor ama onunda fıyatı bıraz tuzlu

Zincir mi,kar paleti mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fastforyou

quote:

Orijinalden alıntı: _crash_

Bu sene linkteki ürünü aldım deneyeceğim. Takması zincire göre çok pratik gözüküyor, işe yarayıp yaramadığını göreceğiz. Zaten kış lastiklerim var çok mecbur kalırsam deneyeceğim.

ben dün üürün hakkında bılgı aldım acil durumlarda kullanım amaçlı dedıler yolda gıdersenız direk kendını bırakıyor sağa sola çarpar kaportaya zarar verır dedıler bende almadım

Zaten belirttiğim gibi çok acil durumda ihtiyacım olursa kullanacağım, zira kış lastiklerim mevcut. Bu bilgiyi size üreticisi mi verdi bu arada?

• Birde tekerleğin ortasında bijonların olduğu yere siyah yuvarlak bir aparat takıyorlar, ama tekerlekte birşey takılı değil. Palet aparatamıdır yada başka birşey olabilir o nedir peki.
  • Türkçe'de soru ekleri ayrı yazılır.

"Zincir mi,kar paleti mi?" diye yazmanız gerekiyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Türkçe'de soru ekleri ayrı yazılır.

"Zincir mi,kar paleti mi?" diye yazmanız gerekiyordu.

• iki lastiğe toplam 10 dkda zinciri takıyorum. hiçde zahmetli değil. kar paletlerinin patinaja düştüğünde koptuğunu duydum. ama yinede kesin bir bilgim yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.