Şimdi Ara

Ziraat Sigorta Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
11.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son günlerde Ziraat Sigorta'nın piyasanın 200 lira altında daha uygun rakam verdiği haberleri yayılmaya başladı.

Ziraat Bankası'nın bünyesinde sigortacılık faaliyetleri gösteren bir sigorta kurumu bulunurken, Ziraat Sigorta yetkililerinin de yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda çıkan net ücretin "bölge, araç modeli, motor hacmi, kişinin hasarsızlık geçmişi" gibi çeşitli sebeplerden dolayı değişkenlik gösterdiğini ve piyasanın altında rakam sunma gibi bir amaçları bulunmadığına işaret etmektedirler.

Öncelikle sigorta şirketlerinin riske yatırım yaptığını, primlerini de bu doğrultuda belirlediklerinin altını çizen sigorta firmaları sektörel anlamdaki değişikliğin tekel olma amacıyla yapılmasının anlamsız olacağına dikkat çekmektedir.

Halkımızın mevcut primlerden canı o kadar çok yanmış ki duyduğu en ufak şeye inanıp bunun doğruluğuna kendini ikna ediyor.

Ortada bir gerçek var olduğunu dile getiren yetkililer, 20 tane sigorta şirketi bir araç için 1000 ile 1500 bandında rakam verirken Ziraat Sigorta ya da PTT Sigorta adı altında ben kim ne veriyorsa piyasanın 200 lira altında rakam verebilirim diyebilir mi?

Mümkün mü? Böyle bir oluşum riske yatırım yapıyor denilebilir mi?
    Koca bir hayır.
    İşin gerçeği birisi kuyuya taş atıyor, milyonlar da arkasından atlıyor.

Sigortacılık bir havuz oluşumudur. Birçok sigorta şirketi portföylerinde bulunan araçların kazaya karışma oranları, skorlamaları, kar ve zarar analizleri doğrultusunda kişilerin hasar geçmişini baz alınarak rakam skalasını oluşturmaktadır. Bir sigorta şirketi bir araç modelinde veya serisinde zarar etmiyorsa primlerini arttırma amacından uzaktır. Bir araç grubunun şirkete maliyeti yüksekse primleri de o doğrultu da artış göstermektedir.

Hal böyle olunca şirket içi skorlamalar sonrasında X aracı için en yüksek rakamı sunan Y sigorta şirketi, Y aracı için belki de en uygun rakamı sunan sigorta şirketi olabiliyor.

Ziraat Sigorta'da yaşanan durum da bunun gerçekleşmiş halidir. Örneklerle;

Ziraat Sigorta Gerçeği

Ziraat Sigorta Gerçeği

Aynı araç için muhtelif sigorta şirketlerinin vermiş oldukları rakamlar;

Axa Trafik Sigortası Fiyatı : 1198
    Sompo Japan Trafik Sigortası Fiyatı : 1215
    Anadolu Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı: 1449
    Doğa Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı : 7029
    Allianz Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı : 1436
    Neova Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı: 2630
    Eureko Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı : 1735
    Mapfre Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı : 1650
    Ak Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı 1688
    Ziraat Sigorta Trafik Sigortası Fiyatı: 2377

Ziraat Sigorta sistemlerinden yapılan çalışma sonrasında aynı araç için çıkan rakam gördüğünüz gibi net bir şekilde gözlenmektedir.

Sol üstte yer alan rakamlarla Ziraat Sigorta arasındaki rakamlar arasındaki değişiklikler araçların il,plaka, araç modeli, motor hacmi gibi çeşitli sebeplerden dolayı şirketten şirkete farklılık göstermektedir.

Gözlemlendiği üzere Ziraat Bankası’nın zorunlu trafik sigortasını sabit fiyatlara yaptığına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Kaynak: Hay Aksi

• Evet benim trafik sigortası da en uygun olandan 300 TL daha fazla çıkmıştı ziraatte.
    Ama Anadolu için anladığım kadarı ile çok iyi fiyatlar verebiliyor. İstanbulun primi çok yüksek çıkıyor.
  • Ben bugün ziraat sigorta'dan 0 araç için sigorta yaptırdım, diğer firmalar 500-600 arası fiyat verirken ziraat sigorta 365 tl fiyat verdi en uygun fiyat buydu. Ray sigorta da 385 tl gibi fiyat verdi. Ama hiç kazam filan olmadığı için uygun çıkmış da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smilerface

Ben bugün ziraat sigorta'dan 0 araç için sigorta yaptırdım, diğer firmalar 500-600 arası fiyat verirken ziraat sigorta 365 tl fiyat verdi en uygun fiyat buydu. Ray sigorta da 385 tl gibi fiyat verdi. Ama hiç kazam filan olmadığı için uygun çıkmış da olabilir.
    benim araca en ucuz çıkan rakam 500 dü ziraat sigortada 660 çıktı.
  • 2015 corsa yer izmir yaş 38 hiç kazam yok. geçen yıl 210 TL. bu yıl 600 670 arası teklif aldım. Ziraat sigorta 485 e yaptı. kasko geçen yıl 1100 TL. bu yıl en düşük 1037 1300 arası teklif aldım. sonra garanti bankası internet şubesinden kendim sigorta girişi adamından giriş yaptım. 843 TL çıktı bir de % 10 bonus 84 TL verdi.... lütfen araştırmadan yapmayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-578C28641

2015 corsa yer izmir yaş 38 hiç kazam yok. geçen yıl 210 TL. bu yıl 600 670 arası teklif aldım. Ziraat sigorta 485 e yaptı. kasko geçen yıl 1100 TL. bu yıl en düşük 1037 1300 arası teklif aldım. sonra garanti bankası internet şubesinden kendim sigorta girişi adamından giriş yaptım. 843 TL çıktı bir de % 10 bonus 84 TL verdi.... lütfen araştırmadan yapmayınız.
    Şimdi baktım sigorta bugün bitti.

Araba 1994 Tipo 1.6 SX
    İlk aracım, 3 yıldız kazasızım.
    Ziraat 821 TL fiyat çıkardı
    İlk gittiğim sigorta firması (axa'dan) 620 TL fiyat çıkardı
    Demek istediğim herkez Ziraat'ı en uygun fiyatı veriyor diyor, önce bir araştırın öyle kara verin.System.InvalidOperationException: ExecuteReader: CommandText property has not been initialized

• quote:

Orijinalden alıntı: Lyc

Şimdi baktım sigorta bugün bitti.

Araba 1994 Tipo 1.6 SX
    İlk aracım, 3 yıldız kazasızım.
    Ziraat 821 TL fiyat çıkardı
    İlk gittiğim sigorta firması (axa'dan) 620 TL fiyat çıkardı
    Demek istediğim herkez Ziraat'ı en uygun fiyatı veriyor diyor, önce bir araştırın öyle kara verin.System.InvalidOperationException: ExecuteReader: CommandText property has not been initialized

Alıntıları Göster
    Ben dün yaptırdım 2004 cora ya. Ziraat 1300 dedi en uygun teklifi veren axa'ya yaptırdım (1100)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben doğa sigortaya takıldım. 7 bin lira sigorta bedeli istemesinin nedeni nedir? Bu fiyata araba da mı dahil?
  • Poliçe kesmek istemediği için yüksek fiyat çekiyor ki müşteri onu tercih etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Ben doğa sigortaya takıldım. 7 bin lira sigorta bedeli istemesinin nedeni nedir? Bu fiyata araba da mı dahil?

kooperatiflerden uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Negatif Statü Hakları

quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

Ben doğa sigortaya takıldım. 7 bin lira sigorta bedeli istemesinin nedeni nedir? Bu fiyata araba da mı dahil?

kooperatiflerden uzak durun.

Alıntıları Göster
    2002 model skoda fabia 1.4 comfort arabamı geçen pazartesi aldım. 24 yaş, ilk aracım. sigorta şirketlerinden teklif aldım.

unico 1750
    Allianz 2120
    Anadolu 2150
    Generali 3800
    adını hatırlamadığım bi sigorta şirketi 13milyar çıkardı

en son ziraat gittim 1522 tl fiyat çıkardılar. oradan yaptırdım bende. ziraat'ın fiyatı kimine uygun çıkıyor, kimine farklı. ama yinede teklif almak lazım ziraatten.

• ibrahim0674 İ kullanıcısına yanıt
    Kardes araçtan bu kadar fark edermi bilmiyorum ama 98 brodway rn aracima teklif aldim. Yaş 24 (aralik 1 de 25 bitecek) 3'uncu arabam önceki ikisine
    1-2 ay bindim bro'yu yeni aldim zaten ilk sigortasi olacak 5 taksit 710 tl fiyat çikardilar. Seninki seninki 2 katindan fazla :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: memis0051

Kardes araçtan bu kadar fark edermi bilmiyorum ama 98 brodway rn aracima teklif aldim. Yaş 24 (aralik 1 de 25 bitecek) 3'uncu arabam önceki ikisine
    1-2 ay bindim bro'yu yeni aldim zaten ilk sigortasi olacak 5 taksit 710 tl fiyat çikardilar. Seninki seninki 2 katindan fazla :S
    Hocam aracınıza 1 2 ayda binmiş olsanız 3.cü aracınızmış yani sigorta sistemine daha önce bir giriş olmuş sanırım. ben ilk kez giriş yaptığım için o yüzden yüksek fiyat çıktı sanırım o yüzden olabilir. bakalım önümüzde ki yıllarda belki düşer prim. Yine de bilgilendirdiğiniz için sağolun hocam.
  • 3 sefer teklif aldım 5 6 gün aralıklarla. Sırasıyla 1110 1227 1330 gibi fiyatlar çıktı. Uyguna sigorta yok artık Diğer şirketler zaten 1600den başlıyor
  • Beyler mapfreeden 517 lira aldim. Var mi ziraatten ucuz cikti diyen? Hic fuzuli gezmeden yaptırayım elamana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pi

Beyler mapfreeden 517 lira aldim. Var mi ziraatten ucuz cikti diyen? Hic fuzuli gezmeden yaptırayım elamana
    Anadolu 624 çıktı, Ziraat 875. Ziraat'de çalışan elaman kime baktıysam piyasadan 300 lira fazla çıktı bizimki diye baştan uyardı. Yılmış o da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Anadolu 624 çıktı, Ziraat 875. Ziraat'de çalışan elaman kime baktıysam piyasadan 300 lira fazla çıktı bizimki diye baştan uyardı. Yılmış o da.

Alıntıları Göster
    Teklif almak istedim ziraatten ama teklif isterken neden çok ayrıntılı şekilde ruhsat bilgileri isteniyor ? Tahmini fiyat verilemiyor mu ? araç plakasını girince marka model çıkar zaten kayıtlıysa, bir de şehir ve ilçe bilgisi gireriz e tamam işte. TC kimlik telefon numarası, araç plakası, ruhsat seri numarası, ruhsat bilmemne numarası. İnternet ortamında bu kadar ayrıntılı bilginin paylaşılması bana pek güvenli gelmiyor açıkçası sizin düşünceniz nedir ?

edit: sanırım sonradan çaktım olayı. ruhsat numaralarıyla hasarsızlık durumuna falan bakıyorlar sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 31 Ağustos 2016; 20:23:12 >

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

devlet bu şekilde istiyor :)
    diğer bilgiler zaten gerekliydi
    telefon girme zorunluluğu getirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 31 Ağustos 2016; 20:09:40 >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Sabah 10 ile akşam 5 e kadar 4 şube gezdim,Maalesef şubedeki arkadaşlar o kadar bilgisiz ve sallama iş yapıyorki anlatamam çıldırdım en son aldım çıktım sigortacı ya yaptırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

Sabah 10 ile akşam 5 e kadar 4 şube gezdim,Maalesef şubedeki arkadaşlar o kadar bilgisiz ve sallama iş yapıyorki anlatamam çıldırdım en son aldım çıktım sigortacı ya yaptırdım
    Merhabalar , forum da bir çok acente ve sigortacı arkadaş var herkese ve yaptığı işe saygım sonsuz..

Şahsım adına çalışmış olduğum kurumsal firma ve iyi niyet prensibiyle , bizimle çalışmak istediğiniz takdirde aldığınız hizmet kalitesinden tereddütsüz şüpheniz olmasın memnuniyet duyacaksınız..

Konu ile ilgili olarak Sigorta konusunda daha detaylı bilgi ve fiyat teklifleri için iletişim kurabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.