Merhaba Ekran kartım (Zotac 3060) 83 derecelere kadar gidiyor termal macun değişim yapıldı sonuç gene aynı işin ilginç yanı işlemci değişimi yaptım Ryzen 5600'dan 5800X geçiş yaptınca ekran kartı ısım 83'lere geldi eski işlemcimde 78 77 arası oynuyordu bazı yabancı kaynakların ekran kartının termal ped değişimi yaptığını gördüm acaba işe yarar mı bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Konuyu düzeltim benim hatam kopyala yapıştır üst üste gelmiş Sistem özellikleri: Ryzen 5800X MSI B550 Gaming Plus anakart 32 GB RAM 650W +80 Plus Gold PSU MSI MAG FORGE 100R kasa ( ekstra fan takılı yanı kasa içi havalandırma iyi bence ) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bro4ke053 -- 16 Kasım 2024; 18:50:5 > |
Zotac 3060 12gb 83 dereceleri görüyor
-
-
hocam temp limit ve power limit koyun afterburnerdan uğraşmayın boşuna. Macunu düzgün değiştirememişler. Bu şekil idare edin kart bozulmaması açısından. kaliteli bir macun ve işi bilen biri karta bakım yapsın tekrar. iyi forumlar
-
Hocam 5800x oldukca fazla ısınan bir işlemci heleki 5600 den sonra sıcaklıkların artması çok normal. Siz kasa içi soğutmam iyi diyorsunuz ama muhtemelen sıcaklık kasa dışına yeterince hızlı atılamıyor. Yan kapağı açıp deneme yapın bence, sıcaklıklar düşüyorsa kasa havalandırmasına bir el atın.
-
Yarın denicem hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu soğukta ne kasa havalandırması gözünüzü seveyim. arkadaş termal macun değişti demiş yeni işlemci taktım demiş. montaj hatası yada termal macunlar diş macunu kıvamında. harici bu derecelere çıkması imkansız. 300W lık işlemci ekran kartı değil bunlar. temp limit koyacak ve tekrar termal macun değişimi yapılacak.
-
Hocam macun en iyi markadan mx6 orijinal acıkcası kasa havalandırması iyi yarın kapak açıp deniyecem 5800x iyi beslediği için kartın temp i artmış olabilir mi acaba zaten çoğu oyunu fps limit koyarak oynuyorum isin stabil kalıyor anca
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam işlemciyle alakalı bir durum yok montaj hatası var bu kadar basit. 83C max sıcaklık zaten ekran kartı için o yüzden diyorum size temp ve power limit koyun diye mazallah ekran kartının ramleri sıcaklıktan uçabilir. ekran kartı tekrar açılacak. 10 yıllık 1080 bile o sıcaklıkta çalışmıyor 200+ Watt çekerken
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dokuzkuyruklu-_- -- 17 Kasım 2024; 3:16:38 > -
hocam hava içi havalandırma ne kadar iyi olursa olsun yüksek miktarda soğuk havadan iyi olamaz. en basitinden yük altındayken yan kapağı açmanız 5-10 derece düşüş sağlamalı hem ekran kartında hem işlemcide. ısrarla düşmüyorsa macun işlemi düzgün yapılmamış olabilir. bir de hwinfo64 gibi bir programla çekirdek hızlarını da kontrol etmeniz iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shade of Death -- 17 Kasım 2024; 3:22:53 > -
hocam anakart 'da beta bios yüklüymüş bundan sebep olabilir mi acaba
-
Zannetmiyorum hocam anakart eski seri değil çünkü temp limit koyduğunuzda sıcaklık düşüyorsa yazılımdan birşey yoktur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam temp limit koydum karta her şey normal gibi görünüyor yakın zamanda bakıma vericem kartı teşekkürler her şey için.
-
Yardımımız olduysa ne mutlu bize. İyi forumlar.
-
Ekran kartının macununu değiştirmek kadar basit bir iş yoktur. Hatalı bakım yaptılar diye böyle idare edin demek nedir yahu? Açsın kendisi, silsin macunu tekrar güzelce montajlasın bak bakalım nasıl düşüyor o sıcaklıklar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bende de aynı kart var öyle sıcak çalışıyor undervolt yaparak kullanıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X