Merhaba arkadaşlar/abiler. Üniversite öğrencisiyim robotikle ve elektronikle ilgileniyorum. Sizinde çoğu zaman başınıza gelmiştir piller belli bir seviyeden sonra yetersiz geliyor. O yuzden bende bir güç kaynağı yapmaya karar verdim. Yaz tatilini değerlendirmek için çalıştığım fabrikada devreyi yapıp toparladık güç kaynağını. Dış malzemeler için babama ve devre tasarımında yardımları için Hüseyin abime burdan teşekkürlerimi sunayım:) Gelelim devrenin özelliklerine 0.8V-32.9V arası voltaj değer sağlayabiliyor bana. Üzerinde 4 amperlik bir sigorta koydum ama devre 7 ampere kadar akım verebiliyor. Kutunun yanına küçük bir fan koydum ısınırsa açarım diye ama su an 8 saat çalıştıktan sonra en ufak bir ısınma problemi olmadı. 24 volt 150 Watt transformatör kullandım. Birde 24 volt küçük bir transformatör kullandım( Fan ve lcd panel beslemesi). Sorularınız varsa yardımcı olmaya çalısırım:)
Çok hoş olmuş devre şemalarını atabilirmisiniz ?
o cihaza fındık kadar fan olmaz fan en az 10-12cm vede trafo ve soğutucuya önden arkaya üfleyip dışarı çıkacak şekilde arayada 60-70 dercelik termostat koy trafo ile soğutu temas etmesinler birbirlerini ısındırırlar akım çekmediği için ısınmamıştır 1A 15dk çekme bayağı ısınır ..
güzel olmuş ellerine sağlık lakin soğutma biraz yetersiz kalmış gibi