Şimdi Ara

07-08 FİAT GRANDE PUNTO NASIL BİR ARAÇTIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bu model bandındaki grande puntolar nasıldır? veya sorumu şu şekilde sorayım;

grande punto almak istiyorum bu model seviyesinde, hangisi alınır? hangi donanım seviyesi iyidir? benzinli mi
    dizel mi hangisi makbuldür? nasıl arabalardır bunlar? görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

• Dizel 2008 active donanım punto yu 4 yıl kullandım. Araçta aşırı trim sesi var. Süspansiyonu çok sert. Alt devirler eşşek ölüsü gibi. Klima açınca içeride enteresan bir gürültü oluyor. Soğuk havalarda çok zor ısınıyor ve aşırı sesli çalışıyor.

İyi yonleri yokmu dersen var tabiki.

Frenleri harikadır.
    Parçası ucuzdur
    Vergisi düşüktür
    Motoru sorunsuzdur
    İci geniştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tirim sesleri ve alt devir hariç arkadaşın dediklerine katılıyorum tirim sesleri olursa iyi bi usta o sesleri cözer alt devirde dizel benimki gayte iyi tabi rampa yukari rolenti devrinde cıkarsanız vites kücültme ister tabiki ama duz yolda rolanti devrinde bile gider

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Çoğunda haklısınız. Punto Evo'da bu sesler daha da az, alt devirler canlı. Nedeni 90bg'lik yeni nesil sayılan motor o zamanlarda. Grande'ye de Evo'ya da bindiğimden biliyorum Evo bir başka gidiyor

Ek: Kronik olarak davlumbaz tırnaklarının kırılması ve alt muhafazanın zarar görmesi(yere oldukça yakın). Bir de kullanılmayan kapılarda daha çok olan ve yaz aylarında olan kapı gıcırtısı. Ne kadar yağlasan da geçmiyor yenisini takıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkprlk35 -- 26 Temmuz 2015; 0:42:35 >
  • Trim seslerinin sebebi o iğrenç plastikler. Arkadaşımda Grande Punto var şuan 50 binde ve araca her bindiğimde iğreniyorum içine o plastiği koyan Fiat'tan. Yahu Doğan SLX'in kapıları bile daha kaliteli.

Amortisörleri çok sert, zıplıyor araba
    Arka camların yarıya kadar açılması çok gıcık
    Alt devirler vasat ama biraz yükselince uçuyor sanki. Sanki diyorum çünkü uçuyor gibi hissettiriyor ama gitmiyor araba. (75bg için konuşuyorum.)

Grande Punto tavsiye etmem ama illa ki alacaksanız en boşunu almayın derim. En boşu hakikaten boş:

Sis farı yok
    Deri direksiyon yok
    Ön,arka kol dayama yok
    Arka camlar otomatik değil
    Plastikler gerçekten Doğan SLX'ten bile kötü
    Arka tavan lambası yok (benim için önemli)
    Hız sabitleme, esp vs. zaten yok
    Çelik jant yok
    Spoyler yok
    Aynalar ve kapı kolları siyah
    Koltuklar çok kolay kir tutuyor, çıkmıyor

Yani kısaca hiçbir şey yok. Alabilirseniz en azından sis farı, çelik jant olan bir donanım paketinde araç alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Çoğunda haklısınız. Punto Evo'da bu sesler daha da az, alt devirler canlı. Nedeni 90bg'lik yeni nesil sayılan motor o zamanlarda. Grande'ye de Evo'ya da bindiğimden biliyorum Evo bir başka gidiyor

Ek: Kronik olarak davlumbaz tırnaklarının kırılması ve alt muhafazanın zarar görmesi(yere oldukça yakın). Bir de kullanılmayan kapılarda daha çok olan ve yaz aylarında olan kapı gıcırtısı. Ne kadar yağlasan da geçmiyor yenisini takıyorsun.

Kroniklere girersek isin isinden cikamayiz hocam. Kronik ariza cok bu puntolarda. Tabi mutlaka olacak diye birsey yok ama olma ihtimali en yuksek olanlar

Kalorifer borularinin birbirine surtmesi sonucu olan gicirti
    Yolcu havayastigi olan bolumun catlamasi sismesi
    Amortisör üst takozunun su alıp gıcırdamasi
    city arizasi
    Teyp tuslarinin silinmesi
    Logolarin solmasi
    V.s v.s
    Ha arac alinmazMi alinir binilir ama cok sey beklememek lazim

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Tabi haklısınız öyle ek olsun diye söylemiştim. Ama çok şukur biz Evoda ne city arızası ne de yolcu tarafı gogus çatlaması yaşamadık.

Kalorifer veya benzer bir gıcırtıyı garantide hallettiler. Amortisorde de hatırladığım kadarıyla bir sorun olmadı tabi baştan sona kullanmadım ama evde kullanan olduğundan duyduklarım bunlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Tabi haklısınız öyle ek olsun diye söylemiştim. Ama çok şukur biz Evoda ne city arızası ne de yolcu tarafı gogus çatlaması yaşamadık.

Kalorifer veya benzer bir gıcırtıyı garantide hallettiler. Amortisorde de hatırladığım kadarıyla bir sorun olmadı tabi baştan sona kullanmadım ama evde kullanan olduğundan duyduklarım bunlar.

2011 yılında sıfır aldığım 95lik evo var. Söylediğiniz gibi kalorifer hortum gıcırdaması dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Evo'da Grande punto'da yaşanan kronik sorunlar tamamen giderilmiş.

• Geniştir.Model yılını bilmem ama bizim coğrafyacıda vardı.190 boy 130kg sığmam diyordum sığdım demişti.
  • 2007 yılında 1.4 grande punto fire dynamic 77 hp benzinli modelini alıp 2011 de satmıştım
    Artıları:
    +Aracın içi geniş ve ferah
    +Dynamic modelinin donanımı zengin
    +Yol tutuş başarılı,keyifli bir sürüşü var
    +Frenleri güçlü
    +Yakıt tüketimi düşük
    +Ergonomisi başarılı
    Eksileri:
    -77 beygirlik motorun alt devirleri güçsüz,klimayı açınca güç iyice düşüyor ve rölantide devir inip çıkmaya başlıyor.
    -Malzeme kalitesi düşük,plastikler kolay çiziliyor ve aşınıyor,havalandırma ızgaraları çok hafif ve elde kalacakmış gibi bir his bırakıyor
    -Süspansiyon biraz sert
    -Yalıtım zayıf,ben aldığımda üzerinde bridgestone b250 vardı belki o lastik fazla ses yapıyor olabilir.
    -Kliması daha güçlü olabilirmiş
  • 2006 grande sahibiyim 1 yildir kullaniyorum.o paraya bana gore alinabilecek en iyi araba.tupu kndim taktirdim 35 lt lpg ile sehir disi 460 km civari yapiyorum.77 bg motor icin performansi iyi 5 kisi klima acik bagajli 130 140 gelebiliyorsun.evet kalkislarda agir alt devirlerde biraz hantal.ama o motora normal.
    6 vites 90 bg cok daha iyi .dynamic modeli orta donanim dijital cift yonlu klima 4 hava yastigi falan.bazi donanimlarinda marspiyel spoiler hifi bas falanda .alirsan active alma on konsol cirkin.arabam 60 bin km ic seslerinden acikcasi rahatsiz degilim kaldi i 4 kapi ici sokulup takildi.

• 2006 grande sahibiyim 1 yildir kullaniyorum.o paraya bana gore alinabilecek en iyi araba.tupu kndim taktirdim 35 lt lpg ile sehir disi 460 km civari yapiyorum.77 bg motor icin performansi iyi 5 kisi klima acik bagajli 130 140 gelebiliyorsun.evet kalkislarda agir alt devirlerde biraz hantal.ama o motora normal.
    6 vites 90 bg cok daha iyi .dynamic modeli orta donanim dijital cift yonlu klima 4 hava yastigi falan.bazi donanimlarinda marspiyel spoiler hifi bas falanda .alirsan active alma on konsol cirkin.arabam 60 bin km ic seslerinden acikcasi rahatsiz degilim kaldi i 4 kapi ici sokulup takildi.

• Çok iyi bir araçtır kendileri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese görüşleri için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi grande puntoları çok beğeniyorum.
    olumsuz yorumlar da var fakat sonuçta 20000 tlye modelli güzel görünümlü hatcback arıyorum napalım
    katlanıcaz artık ufak tefek sorunlara. Beni en çok cezbeden az yakması, güzel görünümü, geniş olması
    ve de genel itibariyle ekonomik bir araç olması
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.